בסימן עלייה

50 משפחות צעירות מאוקראינה שמתכננות לעלות בקרוב לארץ יגיעו לנצרת עילית בעקבות יריד תעסוקה ראשון מסוגו שארגן ראש העיר רונן פלוט יחד עם תשעה מנכלי"ם ומפעלים בעיר .

משלחת ראשונה מסוגה שכוללת תשעה מנכ"לים ובעלים של מפעלים וחברות בנצרת עילית נסעה השבוע יחד עם ראש העיר רונן פלוט לאוקראינה על מנת להיפגש באופן אישי עם עולים פוטנציאליים ולהציע להם תעסוקה בעיר. המפעלים: "פרסונה", "כרמית","אקלימטיק", מג"מ בטיחות", "בונסאיי", "סימטל ציפויים", "כארמור", "ס.נ.ה שירותי רכב" ו"טי.ג'י.אם" . מפעלים אלה פועלים בפארק התעשייה "ציפורית", חלקם נמצאים בתהליך מעבר לפארק . המשותף לכולם הוא הקושי בגיוס עובדים על רקע נתוני האבטלה הנמוכים בכל הארץ ובפרט בנצרת עילית, בה נרשם בחודש האחרון אחוז אבטלה שמתקרב לאפס.

ראש העיר נצרת עילית, רונן פלוט, יזם פתרון שיענה גם על הצורך של העיר בקליטת עולים חדשים. "העיר מעוניינת לקלוט עולים ואתם מעוניינים בעובדים," אמר פלוט לבעלי המפעלים. "למה שלא נצא יחד לקהילות היהודיות באוקראינה, ונציע לעולים הפוטנציאליים ביטחון תעסוקתי בארץ, כולל מפגש ישיר עם המעסיק."

תשעה מפעלים נענו למיזם והתארגנו למשלחת הראשונה בארץ, שעשתה דרכה ביום שישי שעבר לאוקראינה, כשהיא מצוידת ברשימה של מאות מקומות עבודה פנויים במקצועות שונים: חשמלאים, רתכים, עובדי ייצור, נהגים, מפעילי מלגזות, הנדסאים ומהנדסים.

פלוט הצטרף למשלחת יחד עם מנהל פארק התעשייה "ציפורית", סרגיי זלוטניק, ועם מנהלת האגף לשילוב קהילתי, המטפל בין היתר בקליטת העולים, פאולה לאם-חיים, ורכז שירות התעסוקה העירוני, ליאוניד שניידר. בעזרת הקרן לידידות שנרתמה למיזם, אורגנו שני ירידי תעסוקה מיוחדים. האחד התקיים בעיר קייב, והשני באודסה.

"בהיותי מנכ"ל משרד העלייה והקליטה לשעבר אני יודע את החשיבות שיש למרכיב הביטחון התעסוקתי בבחירת מקום המגורים," הסביר פלוט. "משפחה צעירה שמגיעה לארץ, רוצה להיות בטוחה שהיא לא עוזבת מקום עבודה בארץ מוצאה לפני שיש לה ביטחון במקום עבודה אחר בארץ. למפגש הישיר עם המעסיק יש יתרון עצום על פני ברושור שמופץ על ידי פעילי העלייה. העולה רואה בעיניים את המעסיק שלו, ומקבל את כל האינפורמציה באופן אישי."

השמועה על היריד המיוחד התפשטה במהירות בקהילה היהודית, ומאות הגיעו אמש למפגש עם המעסיקים. טל קאופמן, הבעלים של חברת "סמיטל ציפויים", שנמצאת בתהליך מעבר לפארק "ציפורית" ומגייסת עובדים, בעיקר במקצועות הייטק, ציין: "המפגש עם העולים היה מרגש. הם לא האמינו שהבעלים של המפעל הגיע עד לאוקראינה על מנת להציע להם עבודה. הם התעניינו מאוד במקצועות המבוקשים, שאלו שאלות טכניות ורצו לדעת מה יהיה השכר."

מתניה שוורץ, מנכ"ל מפעל הממתקים "כרמית", שצפוי לעבור מראשל"צ לנצרת עילית, אמר: "תהליך המעבר לנצרת עילית ייקח זמן, אבל כבר מעכשיו אנחנו מתחילים בגיוס העובדים ומודעים לקושי."

פלוט משוכנע כי המשלחת תניע עולים להגיע לנצרת עילית. "אני לא מאמין בירידי תעסוקה, שבהם נציגי קליטה מרשויות שונות בארץ מעמידים ביתני הסברה ומשווקים את עצמם, תוך שהם מתחרים זה בזה. נצרת עילית מציגה את מרכולתה ביריד עצמאי ואכן התוצאות מוכיחות שלמוצר איכותי יש קונים"

למעלה מ 50 משפחות עולים הודיעו על כוונתם להגיע לנצרת עילית בעקבות היריד, חלקם התקבלו לעבודה במהלך היריד וסכמו את תנאי העסקתם במפגש אישי עם מעסיקיהם

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here