העיר ברדה וסגנו בקסיס חונכים את מבנה מתלות לאחריות במגדל העמק

מנתוני הסיכום של השלב הראשון של תכנית החברתית "מתלות לאחריות" שהסתיים לאחרונה עולה ירידה חדה בתלות לקצבאות ממשלתיות ועליות חדות באחוז המועסקים והשכר החודשי.

ממגדל העמק תצא הבשורה: לפני כארבע שנים יצאה לדרך במגדל העמק תכנית ייחודית ומרגשת מאין כמותה תחת השם "מתלות לאחריות" ומטרתה להוציא משפחות בהדרה ובתלות ברשויות ובתקציבים לעצמאות חברתית וכלכלית. מדובר במודל של שיתוף פעולה, שבו הרשות, הקהילה, המשפחה והפרט לוקחים אחריות במטרה ליצור שינוי חברתי. לפרויקט במגדל העמק נבחרו כ-50 משפחות נתמכות ומודרות שעברו העצמה והבראה בכל המישורים והרחיבו את האפשרויות לשוויון הזדמנויות ומגדילות את יכולתן למימוש עצמי, לשינוי בחייהן ולמעורבות בקהילה. לאחרונה ציינו המשפחות המשתתפות בתכנית את סיום השלב הראשון שארך כ-4 שנים ממנו עולים נתונים מדהימים לפיהם כ-88% מהמשתתפים ירדו ממעגל מקבלי הקצבאות המעידות על עוני, 97% שובצו בהצלחה בתעסוקה, 79% עלייה בממוצע של השכר החודשי, 93% ממשתתפי התכנית החלו להתנדב בקהילה ו-91% מהמשפחות דיווחו שהאימון האישי-תודעתי (קאוצ'ינג).

בעקבות ההצלחה הוצגה השנה "מתלות לאחריות" בכנס מנכ"לי רשויות באילת כתכנית "פורצת דרך" ואף נכללה ב"קול קורא" של השלטון המקומי שקרא לרשויות ללמוד את התכנית ולבחון את שילובה ברשויות ובעקבותיו נבחנו 20 רשויות. החליטה עיריית יוקנעם לאמץ את התכנית שנוסדה במגדל העמק. חשוב לציין כי בימים אלה החל שלב ב' של התכנית שתקלוט עשרות משפחות חדשות ממגדל העמק. את הפרויקט מפעילה עמותת "להיטיב" בשיתוף הרשות והעומד בראשה, על כל אגפיה ומחלקותיה והוא לווה מתחילתו במחקר אקדמאי של חוקרים ממכללת עמק יזרעאל שזהו פרויקט הדגל שלה.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here