בצל המלחמה: שיתוף פעולה אזורי לשימור הגליל העליון כמרכז אזורי ליזמות וחדשנות

בצל המלחמה: שיתוף פעולה אזורי לשימור הגליל העליון כמרכז אזורי ליזמות וחדשנות
צילום: מרגלית סטארט אפ סיטי

היזם אראל מרגלית יו"ר קרן ההשקעות JVP ערך סיור וישיבה עם מנכ"ל החברה לפיתוח הגליל שגב ירבעם, וסמנכ"לית הפיתוח העסקי רונית בדלר, על הפרויקטים המשותפים לפיתוח הגליל ומרגלית סטארט-אפ סיטי והמשך קידום מיזמים משותפים לפיתוח וצמיחת הגליל, על רקע האתגרים שמציבה המלחמה.

שגב ירבעם עדכן במהלך הסיור, כי על אף שהיישובים סמוכי הגדר מפונים מתושבים, מפעלי החברה לפיתוח הגליל באזור התעשייה קריית שמונה, שחלקם הוכרזו כמפעלים חיוניים, ממשיכים לפעול כסדרם מאז תחילת המלחמה, והוסיף כי החברה לפיתוח הגליל, הפועלת זה עשרות שנים להצמחת הכלכלה באזור, כבר נערכת ליום שאחרי המלחמה, על ידי גיבוש תוכניות כלכליות להחזרת משקיעים ועובדים לגליל, קיום מפגשים מקצועיים עם הנהלות הקיבוצים באזור, ועוד.

אראל מרגלית, ציין כי אם לא יימצא פתרון, הצפון עלול להגיע לחדלות פרעון. "חרף המורכבות, אנו מקדמים עם מכון המחקר מיגל, מכללת תל-חי ושותפים נוספים, מתחמים שיעזרו לכמאה סטארט-אפים מקומיים להתפתח בגליל ולחברות בין-לאומיות לתקוע יתד באזור שמוגדר היום אזור עם ריסק גבוה, וכבר יש לנו שותפים אסטרטגיים מצרפת ומארה"ב. את הסטארטאפים שפועלים במרכז החדשנות שלנו בגליל פגשנו במחניים, יזמיות ויזמים נהדרים שמביאים בשורה גדולה לעולם הפודטק והאגטק, אך המלחמה עצרה תהליכי גיוס והתפתחות העסקית של רבים מהם. חשוב שנפעל יחד כקבוצה ובמיוחד כעת. כקהילה שעושה שינוי ומסמנת את הרגע שמתחילים לחזור כדי להישאר. וזה אפשרי" אמר מרגלית.

בהמשך הסיור קיימו המשתתפים פגישות עם אביחי שטרן ראש עיריית קריית שמונה וגיורא זלץ ראש מועצה אזורית הגליל העליון, בחמ"לים של השניים.

 

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
לא רק כישרון: המערכת החברתית שמצמיחה את אלופות הגלישה של ישראל
ההישגים האחרונים של גולשות הרוח הישראליות מעלים מחדש את השאלה:...
בגלריה במכללה הטכנולוגית נוף הגליל מוצגת תערוכת ציורים מעוררי השראה, נופים טבע ואמונה
במעמד רב רושם, לקול תקיעת השופר ע"י רב העיר הרב...
"החזרת החיים לצפון": אירוע תחילת הסתיו ב במתחם ה-Backyard בחניתה
 שאנן סטריט, אלרן דקל ודי ג'יי מש במופע "באתי לבדר",...
לאחר שננטשה ע"י נופשים בחוף טופלה כלבת פיטבול בידי עובדי איגוד ערים כינרת ונקלטה בחוות שיקום והצלה לכלבים
במהלך סריקת בוקר, זיהה שרון אוחיון, עובד בחוף צינברי, כלבת...
האש נשארה, הקונספט השתנה
מסעדת בסטה באזור התעשייה בנוף הגליל יוצאת לדרך חדשה: מקונספט...
אטרקציות בעפולה: חוויה בלתי נשכחת לכל המשפחה
אטרקציות בעפולה: חוויה בלתי נשכחת לכל המשפחה
אטרקציות בעפולהאטרקציות בעפולה מציעות מגוון רחב של פעילויות לכל המשפחה....
השתלות שיער ושפם - כל מה שצריך לדעת
היתרונות של השתלת שיער בשיטת FUE השתלת שיער בשיטת FUE נחשבת...
לרגל ראש השנה: נשיא המדינה ורעייתו נפגשו עם דבוראי הצפון במכוורת ״הכל דבש״ ביסוד המעלה
הנשיא ברך את עם ישראל בתפוחים ודבש מהגליל: אני קורא...
יום של הוקרה, מורשת והצדעה נערך לחיילי העדה הדרוזית נערכה בחורפיש
יום החוסן והערבות ההדדית התקיים בפארק נוף הבנים וכלל צעדה...
עושים פסח בראש השנה
באגף שפ"ע של עיריית עפולה מסיימים בימים אלה את ההערכות...
דילוג לתוכן