החברה לפיתוח הגליל: למרות הבצורת בצפון – הושלמה זריעת 3,500 דונם תפו"א לתעשיית הצ'יפס היבול בעמק החולה צפוי לעמוד על כ-17,500 טון

החברה לפיתוח הגליל: למרות הבצורת בצפון – הושלמה זריעת 3,500 דונם תפו"א לתעשיית הצ'יפס היבול בעמק החולה צפוי לעמוד על כ-17,500 טון
זריעת תפוחי אדמה בעמק החולה - צילום פייסל הייב, ג''ג, החברה לפיתוח הגליל

עצירת הגשמים מאלצת את החקלאים להמשיך ולהשקות את הגידולים החקלאיים: לאחר יותר משנה של עיבוד שדות עמק החולה בזמן מלחמה ותחת אש, ולמרות הבצורת הקשה ביותר מאז שנת  2014 שהייתה שחונה במיוחד, ממשיכים הכלים החקלאים הגדולים של חברת ג"ג (גליל גולן) ב'חברה לפיתוח הגליל', בעבודת זריעת גידולי החורף, בהם כ-3,500 דונם הצפויים להניב כ-17,500 טון תפוחי אדמה מובחרים לתעשיית הצ'יפס.

ב'חברה לפיתוח הגליל' (משקי הגליל העליון) מציינים, כי גידול תפוח אדמה מתאים לעונה זו וצפוי להימשך עד חודש יוני, כאשר היקף היבול הממוצע יכול להגיע עד לרמה של 5 טון לדונם. לצד זאת, העצירה הממושכת בגשמים מאלצת את חקלאי הגליל העליון להשקות את גידולי השדה בחורף, ובהם גם 35,000 דונם חיטה ו-3,500 דונם גזר, וכתוצאה מכך מייקרת את עלויות הגידול.

על פי נתוני השירות המטאורולוגי הישראלי, ינואר 2025 היה השחון ביותר מאז החלו המדידות במספר אזורים בארץ, בעיקר בגליל העליון ובגולן. לשם השוואה, באזורי ההרים בצפון בהם ממוצע הגשמים בחודש ינואר עומד על כ-150-200 מ"מ, נמדדו השנה באופן חסר תקדים רק 1-3 מ"מ. בנוסף, התאפיין ינואר השנה בטמפרטורות גבוהות מהרגיל לעונה, והסתכם כאחד החמים בעשורים האחרונים.

זריעת תפוחי אדמה בעמק החולה – צילום: פייסל הייב, ג"ג, החברה לפיתוח הגליל

בשנים האחרונות חל גידול בשטחים לגידול תפוחי אדמה המיועדים לתעשיית הצ'יפס הקפוא- וכיום ג"ג נחשבת לספקית משמעותית בתעשיית הצ'יפס הקפוא.

בשדות עמק החולה נזרעים מספר זני תפוח אדמה משובחים, בראשם הזן 'דזירה', בעל קליפה אדומה ובשר צהוב, הנחשב לאידיאלי להכנת צ'יפס בטיגון עמוק בזכות מרקמו המוצק ותכולת המים המועטה שבו המעניקים לו קריספיות מושלמת, וכן מתאים לבישול ואפייה.

 ג"ג (גליל גולן) הינה אגודה חקלאית, בבעלות 'החברה לפיתוח הגליל,' בשיתוף קיבוצי הגליל העליון וצפון הגולן. החברה מספקת מגוון רחב של שירותי ניהול ועיבוד למשקים חקלאיים בניהול צוות רחב, מנוסה ומקצועי בתחום גידולי השדה, לצד צי גדול של כלים חקלאיים מתקדמים למגוון שימושים וגידולים.

ב'חברה לפיתוח הגליל' מקווים כי הגשם יגיע בחודש פברואר, ימלא את נחלי הגליל והאקוויפרים, שיחזרו תושבי הגליל לביתם, וכל החטופים יוחזרו מעזה בשלום- ונוכל לשוב לשגרת עיבוד אדמת הגליל בגבול הצפוני בביטחון.

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
"החזרת החיים לצפון": אירוע תחילת הסתיו ב במתחם ה-Backyard בחניתה
 שאנן סטריט, אלרן דקל ודי ג'יי מש במופע "באתי לבדר",...
האש נשארה, הקונספט השתנה
מסעדת בסטה באזור התעשייה בנוף הגליל יוצאת לדרך חדשה: מקונספט...
לרגל ראש השנה: נשיא המדינה ורעייתו נפגשו עם דבוראי הצפון במכוורת ״הכל דבש״ ביסוד המעלה
הנשיא ברך את עם ישראל בתפוחים ודבש מהגליל: אני קורא...
עושים פסח בראש השנה
באגף שפ"ע של עיריית עפולה מסיימים בימים אלה את ההערכות...
סוכות בעכו העתיקה: יום של היסטוריה, מופעי רחוב ומוזיקה שמסתיים מופע אור - קולי לילי מרהיב
אולמות האבירים, מנהרת הטמפלרים, החמאם הטורקי, השוק הצבעוני, מופעי פסטיבל...
משקיעים בספורט: המועצה מקומית כפר ורדים חילקה שבע מלגות לספורטאים מצטיינים
במפגש חגיגי במשרדי המועצה קיבלו השבוע שבעה ספורטאים וספורטאיות צעירים/ות...
משלחת מחוקקים אמריקאים בכירים (NACL) נפגשה עם השייח' טריף: "עומדים לצד העדה הדרוזית – בישראל ובסווידא"
גליל, ישראל – משלחת בכירה של ארגון NACL (האגודה הלאומית...
נשיא המדינה בפתיחת שנת הלימודים תשפ״ז במועצה האזורית מטה אשר: ״הוראה זה מקצוע מפואר, כשאסיים את כהונתי אני מתכוון להיות מורה״
בהתייחסותו למציאות הביטחונית בגבול הצפון: ״אני אומר מפה לילדים בלבנון:...
עשרות מתנדבי עמותת "לחיות בכבוד" ארזו מאות מארזי חג מיוחדים עבור ניצולי שואה וקשישים באזור הצפון
"גם ובמיוחד בימים אלו לא שוכחים את ניצולי השואה והקשישים...
קהילת המדע האזרחי של אגן הכינרת מסכמת שנתיים של עשייה
לאחרונה נרשמו שני אירועי שיא מרגשים, המסמנים קפיצת מדרגה ענקית...
דילוג לתוכן