כחלק מהרחבת השירותים והנגשתם לקהילה, השיק מחוז צפון בכללית שירות חדש במרכז לרפואה יועצת בצפת, בניהולו של ד"ר ראשד אבו סאלח – בדיקת הולטר לחץ דם. השירות החדש מאפשר ניטור רציף של לחץ הדם לאורך 24 שעות, ומספק לרופאים תמונה מקיפה ומדויקת על השינויים בלחץ הדם ומעקב לחץ דם גבוה.
בדיקת הולטר לחץ דם היא בדיקה לא פולשנית המתבצעת באמצעות מכשיר נייד קטן המחובר לזרוע ומתנפח אוטומטית כל 20-30 דקות במהלך היום וכל שעה בלילה. הבדיקה מאפשרת מעקב אחר ערכי לחץ הדם בזמן פעילות יומיומית רגילה, במהלך מאמץ ובשעות השינה.
"הבדיקה פשוטה לביצוע ואינה מפריעה לשגרת היום. אנחנו מקדישים זמן להדרכה מפורטת של כל מטופל, מסבירים כיצד להתנהל עם המכשיר ומספקים מענה לכל שאלה. המטרה שלנו היא שהמטופל ירגיש בטוח ונינוח לאורך כל הבדיקה" מסבירה נעמה הרשקוביץ, מנהלת הסיעוד במרכז.
הבדיקה מומלצת במיוחד למטופלים הסובלים מיתר לחץ דם שאינו מאוזן, למטופלים עם תנודתיות בערכי לחץ הדם, ולמטופלים הנוטלים תרופות להורדת לחץ דם ונדרש מעקב אחר יעילות הטיפול.
"הבדיקה מאפשרת לנו לקבל תמונה מדויקת של מצב המטופל לאורך היממה, מה שמוביל להחלטות טיפוליות מושכלות יותר ולשיפור משמעותי באיכות הטיפול. השירות החדש מצטרף לשירותים הניתנים במרכז ומשקף את המחויבות שלנו לספק רפואה מתקדמת ונגישה למטופלינו " סיכם ד"ר ראשד אבו סאלח, מנהל המרכז.
השירות ניתן למטופלי כללית בהפניית רופא המשפחה או קרדיולוג, וניתן לפנות למוקד זימון התורים של כללית או באמצעות האפליקציה.