לכבוד הפריחה יתקיים 'פסטיבל פריחת הדובדבן' בבוסתן 'בראשית' בעין זיוון
החל מהיום- יום שני ה- 5.4 ועד שבת 10.4- הכניסה ללא תשלום
פעילות תתקיים ביום שישי בלבד ה- 9.4- סדנאות יצירה לילדים, מוסיקה שמחה,
דוכני מכירת טעמים מהגולן ועוד
שינויי האקלים בשנה האחרונה, בעולם כולו, והחורף הנוכחי בארץ, אשר התאפיין בימים חמים עם טמפרטורות גבוהות מהממוצע, לצד מעט ימי גשם, ומעט מנות קור שהגיעו מאוחר- הביאו להקדמת פריחת הדובדבן בצפון רמת הגולן. כך גם ביפן כאשר לראשונה הוקדמה שם הפריחה והגיעה לשיאה ב- 26 במרץ- התאריך המוקדם ביותר זה 1,200 שנים, מאז שהחל תיעוד הפריחה. תיעוד באוניברסיטת אוסקה ביפן, שנאסף לאורך מאות שנים, עוד מתקופת חצר המלוכה בקיוטו, הבירה הקיסרית העתיקה של יפן, ויומנים מימיי הביניים, שהתפרסמו כעת ברויטרס, מצאו כי הפריחה המוקדמת מושפעת ממשבר האקלים בעולם וכי הטמפרטורות בשנת 2020 היו מהגבוהות ביותר שתועדו אי פעם, דומות לנתונים משנת 2016 שנחשבה לשנה החמה ביותר בעולם, על פי ארגון המטאורולוגי העולמי.
פריחת הדובדבן מספקת השראה לאמנים, סופרים ומשוררים לאורך מאות שנים. תקופת הפריחה הצובעת באשכולות לבנים, את מטעי הדובדבן, קצרה– ולכן מומלץ להגיע לצפות במראה המרהיב, באווירת חגיגות פריחת הדובדבן ה'סאקורה', ביפן, שכן הפריחה מהווה סמל התחדשות, הצלחה ופריון, בתרבות היפנית.
ביום שישי ה- 9.4- בין השעות 10:00-15:00- יתקיימו פעילויות וסדנאות לילדים- עפיפונים להפרחה, עמדות ציור על קנבס, הכנת פיתות בשטח, סיורי טרקטור ועגלה בבוסתן, דוכני תנובות הגולן, דבש טבעי הישר מהדבוראים, ועוד. בבוסתן שפע של מקומות ישיבה מוצלים, כסאות וערסלים במרחבי הטבע הפתוח עם אוויר הגולן הצלול.
מומלץ לבקר גם באטרקציות שבקיבוץ עין זיוון- יקב בהט (כשר), יקב פלטר, מאפייה ובית קפה "מטרלו", מפעל שוקולד, וכן סטודיו לאמנות ותכשיטים.
'פסטיבל פריחת הדובדבן' ב- 5-10.4.2021- בין השעות 10:00-15:00. הכניסה לבוסתן ללא תשלום, חלק מהפעילויות בתשלום.