עמותת התיירות 'ארץ הגליל' ממליצה: טיול אל זרימות המים ומטעי הפרי בפריחתם, תצפית ללבנון וארוחות נפלאות

עמותת התיירות 'ארץ הגליל' ממליצה: טיול אל זרימות המים ומטעי הפרי בפריחתם, תצפית ללבנון וארוחות נפלאות
צילום טומי זינגר

הגליל העליון בשיא יופיו

מטעי הפרי בעמק החולה החלו לפרוח. עצי השקד, הנקטרינה והאפרסק, בצבעי הלבן והוורוד הרך וורוד עז פוקסיה. הנחלים זורמים בשצף והירוק, ירוק מאוד. זה הזמן להגיע לגליל העליון לבילוי של מים ופריחות (מותר רק להצטלם, לא לקטוף, כל פרח על העץ סופו להיות פרי). ארזו סלסלת פיקניק וסעו ברכב הפרטי על כביש 90 ובכבישים הקטנים יותר אל תוך הטבע, פשוט לגמוע את היופי.

הגליל העליון בשיא יופיו
תקשורות יעל שביט

מומלץ לטייל בנחלים השופעים מים כמו הדישון, הדן, הבניאס ושניר, בהם מסלולי הליכה מסומנים, מרהיבים ביופיים בעונה זו וכן לאורך התעלות המערביות של הירדן וביקור במפלי הטחנה והתנור השוצפים, היוצרים בריכות מים בתחתיתם, הסמוכים למטולה.

ביסוד המעלה– סעו עד גשר החמישה, משם ניתן לנסוע בכבישי עפר לאורך תעלות הירדן השופע מים, בדרך מטעי הפרי הפורחים וגם עגורים המסתובבים באופן חופשי בין העצים תרים אחרי המזון. ניתן לבקר במכוורת הדבש החדשה שנפתחה במקום "הכל דבש" (בתשלום). ניתן לבקר בשמורת החולה (בתשלום) או באגמון החולה ולהיפרד מהעגורים אשר בעוד כשבועיים ינדדו מכאן.

הגליל העליון בשיא יופיו
תקשורות יעל שביט

לנסוע בכביש 90 עד מטולה למצפה דדו בהר צפייה, להאזין למערכת השמע הקולית האוטומטית, לצפות על הבופור וכפרי דרום לבנון: קילה, קליעה, מארג' עיון, אל חיאם ובקעת עיון. מאחוריהם הרי הלבנון, החרמון המושלג ורמת הגולן ולמרגלות המצפה מטולה ושכונותיה. מהמצפה ניתן לראות גם את צפון עמק החולה, רכס הרי נפתלי, כפר גלעדי ותל-חי, את ערוץ הכניסה למפל התנור ואת התל התנ"כי, אבל בית מעכה. גם במטעי הפרי במטולה החלו לפרוח מטעי הפרי (בעיקר אפרסק, שזיף ונקטרינה) בצבעי ורוד ולבן מרהיבים ביופיים.

הגליל העליון בשיא יופיו
תקשורות יעל שביט

אם נהייתם רעבים, קיימות שלל מסעדות נפלאות במגוון סגנונות, קטנות וגדולות וכן מזנוני מזון מהיר בראש פינה, באזור גן הצפון (מול מעין ברוך), צומת הגומא, צומת כ"ח, צומת יסוד המעלה, צומת עמיעד וורד הגליל.

הגליל העליון בשיא יופיו
צילום ענבר שביט

אל תפספסו את תערוכת הצילום "רגעי טבע בגליל" המוצגת בלובי 'הגושרים מלון בטבע', צילומי טבע של מועדון הצילום של אבי הירשפילד, 60 צילומים בגדלים שונים של טבע גלילי. הכניסה לתערוכה חינם. ניתן ליהנות מקפה, עוגה וגלידה ותפריט מיוחד של לובי המלון.

למקומות בילוי, לינה וקולינריה בגליל העליון – אתר עמותת "ארץ הגליל"

הגליל העליון בשיא יופיו
צילום אריאל נייזנה
בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
בעלות 5.5 מלש"ח: הושלמו עבודות שלב ב' בפרויקט פארק לימונים בצפת שיהווה חוליה מקשרת בין לב הפארק והמרחב העירוני
במימון הקרן לשמירה על שטחים פתוחים ברמ"י, השלימו עיריית צפת...
פסטיבל נחל צלמון ה-1 הפנינג משפחות, סדנאות, דוכני תוצרת גלילית, מופעים וסיורים: יום שישי 23.10.26 | 8:00 עד 14:00 | הכניסה לפסטיבל חופשית
מסורת גלילית חדשה! ביום שישי 23.10.26 ייערך לראשונה פסטיבל נחל...
מאות ואלפי מבקרים בגליל בחג הסוכות באמצעות אקדמיית השגרירים ונאמני הגליל
עם תום חג הסוכות הסתיים, חיים מלספין, מנכ"ל עמותת נאמני...
המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה היום הקמת יישוב דרוזי חדש בצומת יבור, המקודם על ידי משרד הבינוי והשיכון
המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה היום הקמת יישוב דרוזי חדש...
"יש פה הבנה במבט": צעירי "משפחה אחת" יצאו יחד ליום בגלבוע
כ־20 צעירים וצעירות בגילי 18-24 מעמותת "משפחה אחת" יצאו בסוף...
ניהול צי רכב בארגון מודרני עם צרכים תפעוליים מגוונים
מה זה ניהול צי רכב ולמה הוא כולל יותר מ”תחזוקה”ניהול...
חלוקת ירושה בין בן זוג וילדים - עקרונות ותרחישים נפוצים
מה זה חלוקת ירושה בין בן זוג וילדיםחלוקת ירושה בין...
כך מתמודדים נכון עם ועדות רפואיות ומה חשוב לדעת מראש
מהי ועדה רפואית ולמה היא נועדהועדה רפואית היא תהליך שבו...
הטכנולוגיות החדשות בהרחקת יונים שמקצרות זמן ומאמץ
הטכנולוגיות החדשות בהרחקת יונים שמקצרות זמן ומאמץ
פתרונות הרחקת יונים חכמים משלבים רשתות UV, מערכות אלקטרוניות עדינות...
טיפים לתכנון תצוגה אפקטיבית בחנויות ובאולמות תצוגה
טיפים לתכנון תצוגה אפקטיבית בחנויות ובאולמות תצוגה
תצוגה אפקטיבית מנווטת את הלקוח, ממקדת תשומת לב במוצרים רווחיים,...
דילוג לתוכן