עמותת מטב חילקה 800 ערכות פעילות לאזרחים וותיקים ביישובי הגבול בצפון

עמותת מטב חילקה 800 ערכות פעילות לאזרחים וותיקים ביישובי הגבול בצפון
קרדיט: מטב

על רקע המצב הביטחוני המתמשך והשהות הממושכת בבתים, יצאה עמותת מטב ביוזמה מיוחדת למען אזרחים ותיקים המתגוררים ביישובי הגבול בצפון הארץ. במסגרת היוזמה חולקו כ-800 ערכות פעילות ייעודיות לבית, שנועדו לסייע להם להעביר את זמנם באופן מהנה, מעשיר ומחזק בתקופה מורכבת זו.

הערכות כוללות מגוון פעילויות בהן משחקי חשיבה, חוברות יצירה, תשבצים, חומרי קריאה ופעילויות נוספות שמטרתן לעודד תעסוקה יומיומית, לשמור על חדות קוגניטיבית ולהפיג את תחושת הבדידות.

מטב מפעילה בצפון הארץ מוקדים חברתיים לאזרחים ותיקים בשיתוף משרד הרווחה והמועצות האזוריות  ב-23 ישובים.  בשל המצב הביטחוני עם תחילת המלחמה נסגרו המוקדים , במהלך השבוע האחרון החלו להיפתח מחדש חלק מהמוקדים במספר ישובים בתוך מקלטים ציבוריים. במקביל, על מנת להמשיך ולשמור על קשר אישי עם הוותיקים ולתת להם מענה גם בתקופה זו, ניהלו צוותי מטב מפגשי זום מדי יום עם פעילות להפגת השיגרה וכן נשמר הקשר הטלפוני באופן רצוף.

בנוסף השבוע, הגיעו צוותי מטב עד לבתיהם של הוותיקים ומסרו לכל אחד ואחת מהם את הערכה כמתנה אישית וכמובן הביעו דאגה, אכפתיות ותשומת לב לצרכיהם.

ליאור שטרסברג, מנכ"ל עמותת מטב, מסר: "בימים מורכבים אלו חשוב לנו להיות לצד האזרחים הוותיקים בכלל ובפרט באזור הצפון .אני בטוח שהשימוש בערכות הפעילות יעניק להם רגעים של עניין

אנו מחויבים להמשיך ולתמוך בהם ככל שנדרש והצוותים המסורים שלנו עושים זאת יום יום בפועל גם בתנאים ומציאות מורכבת"

בעמותת מטב מדגישים כי מדובר במהלך נוסף בשורת פעילויות שמובילה העמותה מאז תחילת המלחמה, במטרה להקל על שגרת חייהם של הקשישים ולחזק את תחושת הביטחון והרווחה שלהם ובין היתר הפעלת מוקדי לילה לאזרחים הוותיקים בשיתוף הרשויות המקומיות בבת-ים ובאר- שבע .

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
124 חניכי מכינות קמפוס לביא של מרכז מעשה רצו יחד במרוץ "בשביל הבנים הדרוזים"
חניכים יהודים ודרוזים משלוש מכינות קמפוס לביא השתתפו במרוץ לזכר...
לא רק כישרון: המערכת החברתית שמצמיחה את אלופות הגלישה של ישראל
ההישגים האחרונים של גולשות הרוח הישראליות מעלים מחדש את השאלה:...
בגלריה במכללה הטכנולוגית נוף הגליל מוצגת תערוכת ציורים מעוררי השראה, נופים טבע ואמונה
במעמד רב רושם, לקול תקיעת השופר ע"י רב העיר הרב...
"החזרת החיים לצפון": אירוע תחילת הסתיו ב במתחם ה-Backyard בחניתה
 שאנן סטריט, אלרן דקל ודי ג'יי מש במופע "באתי לבדר",...
לאחר שננטשה ע"י נופשים בחוף טופלה כלבת פיטבול בידי עובדי איגוד ערים כינרת ונקלטה בחוות שיקום והצלה לכלבים
במהלך סריקת בוקר, זיהה שרון אוחיון, עובד בחוף צינברי, כלבת...
האש נשארה, הקונספט השתנה
מסעדת בסטה באזור התעשייה בנוף הגליל יוצאת לדרך חדשה: מקונספט...
לרגל ראש השנה: נשיא המדינה ורעייתו נפגשו עם דבוראי הצפון במכוורת ״הכל דבש״ ביסוד המעלה
הנשיא ברך את עם ישראל בתפוחים ודבש מהגליל: אני קורא...
יום של הוקרה, מורשת והצדעה נערך לחיילי העדה הדרוזית נערכה בחורפיש
יום החוסן והערבות ההדדית התקיים בפארק נוף הבנים וכלל צעדה...
עושים פסח בראש השנה
באגף שפ"ע של עיריית עפולה מסיימים בימים אלה את ההערכות...
למה כל כך קשה לנו לסלוח – ואיך אפשר להתחיל?
סליחה נתפסת לעיתים כוויתור על הצדק או כהזמנה להחזיר לחיינו...
דילוג לתוכן