ענקית ההשקיה ריווליס חנכה את מפעל הטפטפות הגדול בעולם – בלב הגליל, בזמן תקופה מאתגרת

ענקית ההשקיה ריווליס חנכה את מפעל הטפטפות הגדול בעולם – בלב הגליל, בזמן תקופה מאתגרת
צילום: יח"צ ריווליס.

ענקית ההשקיה ריווליס (Rivulis), אחת משתי החברות המובילות בעולם בתחום ההשקיה המדויקת, חנכה השבוע את מפעל הטפטפות הגדול והמתקדם בעולם, שהוקם באזור התעשייה ציפורית שבגליל.

המפעל, שהוקם בהשקעה של עשרות מיליוני דולרים, מהווה אבן דרך היסטורית עבור התעשייה הישראלית וביטוי מובהק לאמונה בכוחה של החדשנות המקומית, גם בתקופה של חוסר ודאות ביטחונית וכלכלית.

האתר החדש משתרע על שטח של כ-7,000 מ"ר, כולל למעלה מ-150 קווי ייצור והרכבה אוטומטיים, ומשלב טכנולוגיות ייצור מהמתקדמות בעולם, לרבות טכנולוגיות LSR המאפשרות רמת דיוק גבוהה, חסכון באנרגיה וייצור יציב ואיכותי במיוחד.

כבר כיום מיוצרות בו מיליוני טפטפות ביום, המיוצאות ליותר מ-120 מדינות ברחבי העולם, מן הקיבוצים בצפון ועד לשדות באמריקה הלטינית, אפריקה, אירופה, ארה"ב, אסיה ואוסטרליה.

צילום: יח"צ ריווליס.

חיבור בין עבר, הווה ועתיד

הקמת המפעל, שנמשכה כשנה וחצי, מהווה מהלך אסטרטגי של מיזוג אתרי הייצור ההיסטוריים של ריווליס בקיבוץ נען ובמגדל העמק, אשר פעלו מאז המיזוג עם נען דן ג'יין . איחוד הפעילות באתר החדש בציפורית מאפשר לריווליס להגדיל, ולייעל את תהליכי הייצור, לרכז את הידע והניסיון הישראלי שנצבר במשך עשרות רבות של שנים, ולתמוך בצמיחה הגלובלית המהירה של החברה.

המהלך מדגים את האסטרטגיה של ריווליס – חדשנות מתוך אחריות: שילוב בין ייצור מתקדם, השקעה באנשים ובקהילות המקומיות, וחתירה מתמדת למצוינות תפעולית וטכנולוגית.

השקעה של חוסן ואמונה בתקופה מאתגרת

הקמת המפעל בגליל, דווקא בעיצומה של תקופה ביטחונית וכלכלית מורכבת, היא הצהרת אמון עוצמתית בתעשייה הישראלית ובאזור הצפון.

במפעל מועסקים עובדים יהודים וערבים מאזור נוף הגליל, נצרת, עמק יזרעאל והסביבה, והוא מהווה מודל לחיים משותפים, שותפות אזרחית וקהילה תעשייתית מלוכדת, שמוכיחה כי גם בעיתות משבר ניתן לצמוח, לחדש וליצור יחד.

שותפות בינלאומית וראייה ארוכת טווח

הקמת המפעל נתמכה על ידי טמסק (Temasek) קרן ההשקעות הסינגפורית, שהיא בעלת המניות העיקרית בריווליס. תמיכתה של Temasek משקפת אמון בינלאומי עמוק בישראל ובתעשיית ההשקיה הישראלית, וכן את המחויבות לחיזוק מעמדה של ריווליס כמובילה עולמית בתחום ההשקיה, וכמנוע מרכזי בקידום חקלאות חכמה ובת-קיימא.

תעשייה ישראלית שמחזקת את ביטחון המזון והמים בעולם

ההשקעה במפעל בציפורית היא חלק בלתי נפרד מהחזון הרחב של ריווליס, לחזק את ביטחון המזון העולמי באמצעות פתרונות השקיה מדויקים וברי קיימא.

החברה רואה עצמה שותפה גלובלית בפתרון שניים מהאתגרים הגדולים ביותר של האנושות: מחסור במים ומחסור במזון.

באמצעות טכנולוגיות ההשקיה המתקדמות שלה, מסייעת ריווליס לחקלאים ברחבי העולם להפיק יותר מזון מכל טיפה של מים, תוך שמירה על המשאבים הטבעיים ותרומה לאיזון אקולוגי.

צילום: יח"צ ריווליס.

קיימות וחדשנות ישראלית במיטבה

המפעל החדש תוכנן ונבנה על פי עקרונות של תעשייה ירוקה ויעילה אנרגטית, תוך שימוש בחומרים ממוחזרים, במקורות אנרגיה מתחדשים ובמערכות בקרה חכמות לניהול אנרגיה וייצור.

זהו אחד ממפעלי ההשקיה הראשונים בעולם שמיושמים בו תהליכי ייצור מעגליים, הכוללים שימוש חוזר בחומרי גלם, צמצום פליטות ושאיפה לאפס פסולת תעשייתית.

כך מצליחה ריווליס לשלב בין חדשנות טכנולוגית לאחריות סביבתית, ולבסס את ישראל כמרכז עולמי למצוינות בפתרונות השקיה בני קיימא.

מנכ״ל ריווליס, ערן אוסמי אמר בטקס חנוכת המפעל: "היום הזה הוא הרבה מעבר לטקס חנוכת המפעל, זהו רגע של גאווה ישראלית, של חוסן ושל אמונה.

ההחלטה להשקיע דווקא כאן, בצפון ובתקופה הזו, נבעה מתוך אמונה עמוקה באנשים, בתעשייה הישראלית וביכולת שלנו להמשיך להוביל את העולם מתוך יציבות וערכים. מפעל הטפטפות בציפורית הוא סמל לרוח הישראלית – חדשנית, נחושה, אופטימית, ועם מחויבות בלתי מתפשרת לאיכות ולמצוינות.

הוא מחבר בין עשרות שנות ידע ישראלי, טכנולוגיה מתקדמת וקהילת עובדים מגוונת שמייצגת את הפסיפס החברתי של ישראל במיטבו. זהו מפעל של אנשים – של מהנדסים, טכנאים, עובדים ומנהלים שהוכיחו שגם בימים קשים אפשר לחלום, ליצור ולצמוח.

ריווליס תמשיך להרחיב את פעילותה בעולם, לתמוך בחקלאים בכל היבשות ולחזק את ביטחון המזון והמים של כולנו, מתוך ישראל, עבור העולם".

ישראל ממשיכה להוביל את עולם ההשקיה

ריווליס פועלת כיום בלמעלה מ-120 מדינות, מפעילה 20 אתרי ייצור ו-3 מרכזי מחקר ופיתוח ברחבי העולם.

בזכות שילוב של ידע ישראלי, השקעה בינלאומית וחדשנות פורצת דרך, החברה מציבה את ישראל במרכז המפה הגלובלית של פתרונות ההשקיה המדויקת והקיימות, וממשיכה לחזק את מעמדה ככוח מוביל במאבק הגלובלי על ביטחון המזון והמים.

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
אגודת הסופרות והסופרים העבריים בערב ספרותי מרגש בעפולה לכבודו של המשורר נתן יונתן
"זה היה ערב חוויתי, ייחודי ועשיר באהבת הארץ, האדם, ערב...
בין דמעות של גאווה לשותפות ישראלית: השבוע התקיים טקס ההשבעה של חניכי מכינות קמפוס לביא - דרוזים ויהודים - באתר הקדוש ביותר לעדה הדרוזית
במעמד מנהיג העדה הדרוזית שייח' מוואפק טריף ומנכ"ל מרכז מעשה...
סתיו-חורף בכפר הנופש עין-גב מוקדי קולינריה חדשים בנמל- 'מפגש הדייגים', פודטראק- 'קופיש', ארוחת בוקר עשירה בכפר הנופש, אטרקציות לילדים, ועוד
מבצעי חופשה בעין גב- הנחה של 25% על לינה וחבילה זוגית...
כסא הגלגלים הגיע עד הבית- המחווה המפתיעה של מנהלת יד שרה בעכו
שרה ומוטי, זוג מבוגר מעכו, הגיעו לסניף יד שרה בעיר...
פיצוץ הנפל ברכס רמים שהתרחש אתמול (שני): מהעיניים של התלמיד שנפצע והגיש עזרה ראשונה לחבריו והמורה החובש רפואת חירום במד"א שהגיע ראשון לזירה
יאיר פרנקנטל בן 15 מתנדב נוער מד"א היה בין התלמידים...
האקדמית צפת קיימה יום עיון לזכרו של עו״ד אריה הרמלין ז״ל, ממייסדי המוסד ויו״ר הוועד המנהל לשעבר
במסגרת האירוע נחנכו שלט לזכרו ב״שביל ההולכים״ ותערוכת תמונות, הוקרן...
נער כבן 14 נהרג, 2 נערים כבני 14 נפצעו במצב קשה, 10 פצועים במצב בינוני ו-12 פצועים קל בפיצוץ ברכס רמים בצפון הארץ
אתמול (שני), בשעה 14:53, התקבל דיווח במוקד החירום 101 של...
בעלות 5.5 מלש"ח: הושלמו עבודות שלב ב' בפרויקט פארק לימונים בצפת שיהווה חוליה מקשרת בין לב הפארק והמרחב העירוני
במימון הקרן לשמירה על שטחים פתוחים ברמ"י, השלימו עיריית צפת...
פסטיבל נחל צלמון ה-1 הפנינג משפחות, סדנאות, דוכני תוצרת גלילית, מופעים וסיורים: יום שישי 23.10.26 | 8:00 עד 14:00 | הכניסה לפסטיבל חופשית
מסורת גלילית חדשה! ביום שישי 23.10.26 ייערך לראשונה פסטיבל נחל...
'איגוד ערים כינרת' מסכמים את עונת הרחצה בכינרת 2026
עונת הרחצה בחופי איגוד ערים כינרת ננעלה בתאריך ה-10.10.2026 על...
דילוג לתוכן