עפולה מציינת 70 שנה להתיישבות יהודי תימן בעיר

עפולה מציינת 70 שנה להתיישבות יהודי תימן בעיר
קרדיט צילום: דוברות עיריית עפולה

היכל התרבות העירוני אירח השבוע מופע הצדעה לעדה התימנית שמציינת 70 שנה להתיישבות בעיר.

אחרי שהצדיעה לעדה התוניסאית, הפיקה מופע מקפיץ לבני הנוער ויצאה למאבק איתנים כדי לקיים מופע עבור החרדים, קיימה השבוע עיריית עפולה בשיתוף עמותת 'דור לדור' מופע חגיגי גם לכבוד העדה התימנית. ביום שלישי השבוע התקיים מופע של הזמר ציון גולן וצמד "היוצרים" תחת השם "הדיוואן" המבוסס על שיריו של ר' שלום שבזי בערב שכולו עיבודים חדשים לשירים של גדול משוררי תימן שהשנה מציינים 400 שנה להולדתו ו-70 שנה להתיישבות יהודי תימן בעפולה.

עפולה מציינת 70 שנה להתיישבות יהודי תימן בעיר
קרדיט צילום: דוברות עיריית עפולה

בשנת 1949 הגיעו ראשוני המתיישבים מתימן לעפולה במסגרת העלייה "כנפי נשרים" והפכו לחלק בלתי נפרד מביסוסה של עפולה והפיכתה עם השנים לעיר מרכזית ובירת העמק. כיום חיים בעפולה מעל 3,000 מבני העדה התימנית שמתרכזים ברובם בעפולה עילית ובשיכון גאולים בעיר התחתית. לעדה התימנית יש מסורת ותרבות עשירה הכוללת מנהגים מימי בית ראשון הן בימי שמחה והן בימי אבלות.

עפולה מציינת 70 שנה להתיישבות יהודי תימן בעיר
קרדיט צילום: דוברות עיריית עפולה

למופע שהתקיים בהיכל התרבות העירוני נמכרו כל הכרטיסים מראש ובאולם נכחו למעלה מ-600 משתתפים וביניהם סגן ראש העיר שלמה מליחי ממנהיגי הקהילה שבירך את הבאים וסיפר על ראשוני המתיישבים מתימן בעיר ועל חשיבות שמירת מורשת יהדות תימן.

עפולה מציינת 70 שנה להתיישבות יהודי תימן בעיר
קרדיט צילום: דוברות עיריית עפולה

יש לציין כי במסגרת פסטיבל "מיקס ארט" שיתקיים בחודש אוקטובר בעיר יתקיימו אירועים נוספים כגון "תכזינה" עם הזמר אהוד עטרי והרצאות של ד"ר מנשה ענזי וד"ר אורי מלמד, החוקרים את מורשת יהדות תימן.

מנכ"ל 'דור לדור' יאיר כתר אמר: "זהו ערב הצדעה והערכה לתרומתו לאותם אנשים שביד אחת סיכלו אבנים וביד השנייה אחזו בספר והתפללו להצלחה והגשמה, לדור המייסדים של יהודי תימן בעפולה והאזור. תודה לראש העיר אבי אלקבץ על תמיכתו וסיועו לפעילויות עמותת דור לדור ולסגנו שלמה מליחי שקידם את הוצאתם לפועל של אירועים חשובים אלה ועשה זאת מתוך תחושת שליחות עמוקה".

עפולה מציינת 70 שנה להתיישבות יהודי תימן בעיר
קרדיט צילום: דוברות עיריית עפולה
בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
זוכרים ומכבדים: הנהלת מחוז חיפה במשרד הבינוי והשיכון בביקור במג׳דל שמס לציון שנה לאסון
הנהלת מחוז חיפה במשרד הבינוי והשיכון, בראשות מנהל המחוז שלמה...
פער של יותר מ־125 ש״ח: נטו חיסכון עם סל הקניות הזול ביותר גם בעפולה
סקר השוואת מחירים שערך מכון הסקרים רושינק בין רשתות השיווק...
מועצת שלומי העניקה מלגות ל-140 סטודנטים בהיקף של כ-1.5 מיליון ש"ח: "משקיעים בדור העתיד גם בימים של אתגר"
המועצה המקומית שלומי קיימה השבוע את טקס חלוקת מלגות העידוד...
פעילות וסיוע של מתנדבים בהגנה על יהודה ושומרון, הגבול המזרחי בבקעה ובצפון
האם אפשר לתרום לביטחון המתיישבים ביהודה ושומרו? האם גדר ההפרדה...
פופ-אפ יקב הרי גליל במתחם דפנה'לה - יום חמישי, 23.07.2026- "דפנה'לה", בכניסה לקיבוץ דפנה, בגליל העליון
"דפנה'לה"- מתחם התיירותי הקולינרי, בכניסה לקיבוץ דפנה, מזמין לפופ-אפ של...
מבלים באוגוסט עם כל המשפחה בגליל המערבי
זה הזמן להגיע לגליל. לפעילויות מהנות לכל המשפחה בגליל המערבי,...
שני אמנים צפונים, במה אחת: אברהם טל ובן צור נפגשים בפסטיבל "בין הכרמים" במרום הגליל
אחד גדל למרגלות החרמון, השני צמח בסמטאות צפת. שניהם הפכו...
הבראנץ' הקייצי של הגליל
לוטם דרעי ביסטרו בייקרי כשר בשכניה משיק: מנות בראנץ' קיץ...
הצטרפו למסע אל הלב הפועם של עכו העתיקה: בין אבירים, טמפלרים, שווקים ססגוניים והמופע הלילי החדש
מעט מאוד מקומות בישראל מאפשרים לצעוד במשך יום אחד בין...
נבחרת המצטיינים של עפולה
עיריית עפולה קיימה טקס חגיגי במסגרתו חלקה כבוד ותעודות הוקרה...
דילוג לתוכן