לכבוד ראש השנה ופתיחת עונת האבוקדו 2023-24 בישראל, המסתמנת כעונת שיא עם יבול הצפוי לעמוד על כ-250 אלף טון פרי, השתתפו מנהלי חברות ומגדלים בתחום האבוקדו, בכנס מקצועי ביוזמת 'אבוקדו גל' של החברה לפיתוח הגליל.
אמיר בכר מנכ"ל 'אבוקדו-גל', סקר בפני המשתתפים את מצב ענף האבוקדו במטעי הגליל העליון, לרבות מגמת מעבר מגידול זני אבוקדו ירוקים לגידול זנים 'שחורים' (דמויי 'האס'), כמו גם היערכות בבית האריזה להכפלת כושר האריזה של האבוקדו תוך שנתיים עד שלוש, מ-90 ל-180 טונה פרי ביום, והוספת מיכון מתקדם (כגון מכונות מילוי) לייעול תהליכי האריזה כהתאמה לקושי ההולך וגובר במציאת כוח אדם זמין ואיכותי לביצוע המשימות הנדרשות.
עוד התקיימו בכנס סקירה של מנכ"ל חברת 'גליל אקספורט' דרור אייגרמן וסמנכ"ל השיווק איתן צבי, לסיכום עונת הייצוא 2022-23, תיאור מצב השווקים בחו"ל (עם דגש על מדינות אירופה) והצגת הערכות לקראת עונת הייצוא החדשה, וכן סקירה מקיפה בנושא שוק האבוקדו המקומי מפי נמרוד טישלר, מנהל תחום האבוקדו בחברת 'גליל שוק מקומי'.
'אבוקדו גל' הוא בית אריזה לפרי השוכן באזור התעשייה של קריית שמונה ונמצא בבעלות משותפת של החברה לפיתוח הגליל וקיבוצי הגליל העליון. בית האריזה מספק מענה לחקלאי הגליל העליון והצפון, ומופעלים בו מערכי אריזה מתקדמים למגוון רחב של פירות, בהם אבוקדו, הדרים, מנגו וליצ'י. מוצרי 'אבוקדו גל' מיועדים לייצוא (באמצעות חברת גליל אקספורט) ולשוק המקומי.
הכנס התקיים במתחם 'מארג' לתעסוקה שיקומית ותיירותית בצומת כח, בגליל העליון, כחלק מתרומה אזורית של הבחרה לפיתוח הגליל למען הקהילה.