אנחנו רגילים היום שמוצרים רבים מגיעים אלינו כשהם ארוזים ועטופים עם ההערה הקבועה: מוצר זה יצא מן המפעל כשהאו טרי וטוב… עם זאת, היום ישנו תהליך של רצון לחזור לטבעי, לפשוט ולטרי באמת. אין ספק שמפעלים עושים כל שביכולתם כדי שמוצר יצא טרי מן המפעל אך זו תעשיה, והדבר בא לידי ביטוי במיוחד במוצרים רגישים כמו מוצרי חלב. הכנת גבינות במחלבת בוטיק נראית אחרת לגמרי. מסתבר גם שהכנת גבינה לבד היא לא עניין מסובך ודבר שאינו דורש מכונות ומפעלים גדולים כל עוד ההכנה היא בכמות קטנה כפי שקורה במחלבות בוטיק בהן מושם דגש על איכות ולא על כמות. קורס הכנת גבינות, במיוחד אם זהו חלב עיזים, ייתן לכם חוויה מהנה במיוחד וכלים להכין גבינות טעימות גם במטבח הביתי שלכם.
לטעום, להכין ולהכיר את כל התהליך
כאשר מדובר על מחלבות בוטיק קטנות, לא רק שהכנת הגבינות נעשית עם תשומת לב והקדשת כל הזמן לכל גוש גבינה, אלא שישנן מחלבות בהן לא רק מייצרים את הגבינות אלא מתקיים בהן התהליך כולו, כולל גידול העיזים. הדבר מבטיח שמירה מקסימלית על טריות. החלב מגיע הישר מן החליבה אל הכנת הגבינות. הדבר בא לידי ביטוי בטעם. מחלבות כאלה אשר מציעות סדנאות וקורסים להכנת גבינות מאפשרות לכם להכיר את התהליך כולו, להכין גבינה בעצמכם אותה תיקחו הביתה ותיהנו מן הגבינה בבית. אם אתם מתלבטים האם ללכת לסדנה כזאת כי אין לכם הרבה ניסיון במטבח, במיוחד עם תהליכים מורכבים, אז כמו שאמרנו קודם, תהליך הכנת הגבינה הוא פשוט. כן נדרשת מיומנות אך כזאת שתוכלו בהחלט לרכוש במהלך הסדנה וליישם אח"כ גם בבית.
סדנאות של גבינות וגם יין במקום אחד
אם גבינות מעניינות ומסקרנות אתכם, יש סיכוי טוב שאתם תשמחו לטעום וללמוד יותר גם על יין. תמיד גבינות ויין הלכו ביחד. ערבי גבינות ויין הם דבר ידוע. יש הרבה משותף ליין וגבינות: הם עשויים מחומר גלם טבעי ובשניהם חומר הגלם, החלב או מיץ הענבים עובר גם תהליך של יישון הקובע הרבה מאוד לגבי הטעם ובגבינות גם לגבי המרקם. לכן, אם אפשר ללמוד וגם לטעום יין וגם גבינות במקום אחד, ברור שזהו בילוי מהנה ומעניין. סדנת יין זוגית היא רעיון נהדר לבילוי זוגי שיקרב ביניכם וייתן לכם חוויה משותפת,.
עיזה פזיזה של משק צבן במושב טל שחר מציעה סדנאות של גבינות ויין, סיורי טעימות וגם קורסים להכנת גבינות, זאת לצד אפשרות לביקור בדיר, השתתפות בחליבה ועוד. מוזמנים ליצור קשר.