כשהמקלט הופך למקום שמחכים להגיע אליו: היוזמה שמאירה את הימים המורכבים בכרמיאל

כשהמקלט הופך למקום שמחכים להגיע אליו: היוזמה שמאירה את הימים המורכבים בכרמיאל
קרדיט תמונות: דרור בתי חינוך

במקלט של בית הספר החברתי ניצנים בכרמיאל אפשר לראות בשבועות האחרונים ילדים משחקים, מציירים, שוכבים על מזרונים ומדברים ביניהם. לא רק בזמן אזעקה, אלא גם בין לבין. בתוך מרחב שבדרך כלל מזוהה עם לחץ ודחיפות, נוצרה תנועה אחרת.

מתחילת סבב הלחימה עם איראן, בפרויקט משותף של עיריית כרמיאל, המתנ"ס, קיבוץ המחנכים של תנועת דרור ישראל ובית הספר החברתי "ניצנים", הוקם בתוך המקלט הגדול של בית הספר “מקלט מואר”: מרחב שמבקש להפוך את השהייה בו לנעימה ומחברת יותר עבור הילדים והמשפחות. קהילת ההורים של ביה"ס, שפעילה מאוד גם בשגרה, לקחה חלק מרכזי בהובלת הפעילות וביצירת המרחב.

בית ספר ניצנים פועל ברוח הפדגוגיה החברתית של דרור בתי חינוך, שמעמידה במרכז את הקשרים האנושיים ולמידה שמחוברת לסביבה ולקהילה. בתוך המציאות הזו, גם היוזמה הנוכחית צמחה באופן טבעי מתוך השטח כהמשך ישיר לתפיסה החינוכית.

קרדיט תמונות: דרור בתי חינוך

בתוך המקלט הוקמו פינות יצירה, משחקי קופסה ומתחם מזרונים, והילדים מגיעים אליו גם בשעות שקטות, פשוט כדי להיפגש, לשחק ולהיות יחד. לצד זה מתקיימים מפגשים כיתתיים ואפילו קבלות שבת, שמכניסות רגעים של שגרה בתוך חוסר הוודאות.

מה שהתחיל כיוזמה מקומית בשכונה, הפך במהרה למוקד שמושך אליו ילדים ומשפחות מכל רחבי כרמיאל. לא רק שכנים, אלא קהילה שלמה שמוצאת במקלט מקום להיפגש בו, לנשום רגע, ולהרגיש פחות לבד.

עינב זילבר מור, אם בקהילה ולוקחת חלק ביוזמה, מספרת:
"זו תקופה שמאוד מקשה על הילדים, והפעילות הזו עוזרת להם כמה שאפשר. זה נותן להם מקום להיות בו יחד, להעסיק את עצמם, ולהרגיש קצת יותר רגוע בתוך כל המצב.”

יוזמת “מקלט מואר” של דרור ישראל, שפועלת מאז 7 באוקטובר ברחבי הארץ, מבקשת להפוך מרחבים מוגנים למרחבים חיים של קהילה וחוסן. בניצנים, היוזמה הזו מקבלת ביטוי יומיומי דרך קהילה שמצליחה לייצר בתוך מציאות מורכבת מרחב קצת אחר.

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
שני אמנים צפונים, במה אחת: אברהם טל ובן צור נפגשים בפסטיבל "בין הכרמים" במרום הגליל
אחד גדל למרגלות החרמון, השני צמח בסמטאות צפת. שניהם הפכו...
בינה מלאכותית לשירות העסקים: כנס ייחודי של בנק הפועלים בטבריה
הכנס, נערך ביוזמת סניף בנק הפועלים בטבריה, הפגיש עשרות בעלי...
1,000 יחידות דיור חדשות בלב נוף הגליל: הוועדה המחוזית אישרה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להתחדשות עירונית ב"מורדות עצמון"
התוכנית כוללת 1,018 יחידות דיור, שטחי מסחר, תעסוקה ומבני ציבור,...
ילדי מעלות תרשיחא והסביבה חוגגים בפארק יומולדת הכי מיוחד בעיר
חברת אלו את ניצן, המתמחה בעיצוב תכנון ובנית מתקני משחק...
משהו חדש מתחיל במכללה הטכנולוגית נוף הגליל: האקדמיה הראשונה לנוער יוצאת לדרך
בין הבריכה למכון הכושר, בין הטיול בשביל ישראל לעבודה בחופש...
הבראנץ' הקייצי של הגליל
לוטם דרעי ביסטרו בייקרי כשר בשכניה משיק: מנות בראנץ' קיץ...
טקס הנחת אבן פינה למבנה בית הספר הדתי "אל אמין" בג'וליס
אתמול התקיים טקס חגיגי להנחת אבן פינה למבנה בית הספר...
החל מהסופ"ש הקרוב ולאורך חופשת הקיץ איגוד ערים כינרת יפעיל את 'קו סובב כינרת' שאטל הסעות חינם - לטובת הנופשים בחופי הכינרת החל מה-10.7 ועד ה-27.8
איגוד ערים כינרת יפעיל במהלך חופשת הקיץ את 'קו סובב...
סיפורו המרתק של חייל המילואים חיים מלספין המציין 1000 ימי מילואים בעזה ולבנון כשהוא ממשיך להילחם, לשקם, ולבנות גשרים בין ישראל לעולם
בתקופה קשה ומאתגרת במיוחד עבור תושבי הצפון בפרט ומדינת ישראל...
כנגד כל הסיכויים: קבוצת TG מקימה מפעל חדש בגליל, מרכז לאודר לתעסוקה גליל מוביל את גיוס העובדים הראשונים
בתקופה שבה חברות רבות מצמצמות פעילות בצפון או מעבירות אותה...
דילוג לתוכן