מנכ"לית המכללה הטכנולוגית נוף הגליל בטקס יום הזיכרון לשואה והגבורה: "זיכרון השואה הוא צו מצפוננו, הוא צוואת הנספים, הוא התשתית למלחמה באנטישמיות ובגזענות"

מנכ"לית המכללה הטכנולוגית נוף הגליל בטקס יום הזיכרון לשואה והגבורה: "זיכרון השואה הוא צו מצפוננו, הוא צוואת הנספים, הוא התשתית למלחמה באנטישמיות ובגזענות"
שישה נרות זיכרון, שמונים ואחד שנות זיכרון והבטחה אחת, לעולם לא עוד. צילום: דוברות המכללה

בטקס מרגש ורב משמעות התכנסו סטודנטים, מרצים וצוות ההנהלה והמנהלה במכללה הטכנולוגית נוף הגליל, לזכור את הנספים בשואה, לזכור ולהזכיר, לא עוד. מנכ"לית המכללה, מרב ששון אמויאל, בחרה להדגיש ביום מיוחד זה את האנטישמיות המרימה ראש בעולם.

מנכ"לית המכללה הטכנולוגית נוף הגליל, מרב ששון אמויאל, שיגרה לסטודנטים ולסגל ההוראה איגרת מיוחדת ליום השואה והגבורה, בה כתבה: "יום השואה תשפ"ו, 81 שנים לסיומה של מלחמת העולם השנייה, 81 שנים של זיכרון נורא מכל. זיכרון השואה.

שישה מיליון יהודים נרצחו. נגדעו חייהם של גברים, נשים וטף, קהילות שלימות נמחו מהאדמה. יוצרים, רופאים, רבנים, מהנדסים, אומנים, אנשי רוח ותרבות, עובדי כפיים, רקדנים, מוסיקאים, אנשי חינוך, מנהיגים, מדענים, ילדים עם חלומות וצעירים עם תוכניות לעתיד, נמחקו מהעולם. שישה מיליון יהודים נרצחו במנגנון משומן ומתוכנן היטב ע"י הצורר הנאצי ושותפיו.

אנו נושאים אתנו את זיכרון השואה ומציינים זאת בכל שנה בטקס ובצפירה. אך לצד זיכרון זה, אנו חווים מעשי שנאה ואנטישמיות הפוקדים יהודים בכל רחבי העולם-היום, 81 שנים אחרי. 17,483 תקריות אנטישמיות התרחשו בשנת 2025 ברחבי העולם. 20 יהודים נרצחו בארבע מתקפות אנטישמיות שהתרחשו בשנה החולפת. זהו מספר הקורבנות הגבוה ביותר מתקיפות אנטישמיות זה יותר משלושה עשורים. טבח היהודים בחנוכה האחרון בסידני אוסטרליה היה המזעזע מכולם. 15 יהודים נרצחו בטבח הנורא הזה.

זיכרון השואה הוא צו מצפוננו, הוא צוואת הנספים, הוא התשתית למלחמה באנטישמיות ובגזענות באשר היא.

מהדהדים לי מילותיו החשובות של נשיא המדינה יצחק הרצוג, מהעצרת שהתקיימה לפני שלוש שנים, בעודנו בעיצומה של מלחמת "חרבות ברזל": "זָכוֹר נִזְכּוֹר את אלו שהאמינו באדם, בנפשו, ברוחו, וסיכנו נפשם, כדי להציל ולו נפש אחת, נזכור, ונלמד ממעשיהם. זָכוֹר נִזְכּוֹר את אשר עשה לנו עמלק, את אשר עשו הצורר הנאצי ועוזריו, את הרוע האנושי, מעורר הפלצות; נזכור, ונילחם בשנאה, באנטישמיות ובגזענות באשר הן."

בשנה ה-78 לעצמאותה של מדינת ישראל, אנו אזרחי המדינה, נמצאים שוב במלחמה. תחת מתקפת טילים ואיום על חיינו, אנו נושאים אתנו את זיכרון השואה. מדינת ישראל היא ההנצחה ההיסטורית לקורבנות השואה, והיא הסמל לחיים ולהמשכיות.

נעצור להתייחד עם זכר הנספים, בתקווה לימים של שקט וביטחון בארצנו במהירה".

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
בטקס חגיגי נחנכה מרפאת עין שרה החדשה בקניון עופר
בהשתתפות רב העיר ישעיהו מייטליס, מנהל מחוז חיפה וגליל מערבי...
מועצת שלומי העניקה מלגות ל-140 סטודנטים בהיקף של כ-1.5 מיליון ש"ח: "משקיעים בדור העתיד גם בימים של אתגר"
המועצה המקומית שלומי קיימה השבוע את טקס חלוקת מלגות העידוד...
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן קיים סיור עבודה מקיף ביישובי הצפון: "מחויבים להסיר חסמים, לחזק את הרשויות ולהמשיך את תנופת השיקום והפיתוח"
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן, קיים סיור עבודה מקיף...
פעילות וסיוע של מתנדבים בהגנה על יהודה ושומרון, הגבול המזרחי בבקעה ובצפון
האם אפשר לתרום לביטחון המתיישבים ביהודה ושומרו? האם גדר ההפרדה...
לראשונה במעלה יוסף: 'מעלה מעלה' - פסטיבל קיץ חגיגי להחזרת התרבות והתיירות לגליל המערבי
פסטיבל 'מעלה מעלה' יתקיים לראשונה באוגוסט (9-11.8), שלושה ימים של...
חוויה מוטורית ברמה אחרת: אליפות ישראל בדריפט מגיעה לצפון הארץ: Drift Fest יתקיים ב־12–13 באוגוסט בכרמיאל
ההתאחדות לנהיגה ספורטיבית בישראל תקיים את אירוע Drift Fest כרמיאל,...
כ-160 חובשים ופראמדיקים של מד"א השתתפו ביום עיון ה-7 שנערך במרכז רפואי צפון (פוריה) ועסק בנושאים רפואה דחופה, טראומה ורפואת חירום
כ-160 חובשים ופראמדיקים של מד"א מצפון הארץ, הגיעו ליום עיון...
פופ-אפ יקב הרי גליל במתחם דפנה'לה - יום חמישי, 23.07.2026- "דפנה'לה", בכניסה לקיבוץ דפנה, בגליל העליון
"דפנה'לה"- מתחם התיירותי הקולינרי, בכניסה לקיבוץ דפנה, מזמין לפופ-אפ של...
מבלים באוגוסט עם כל המשפחה בגליל המערבי
זה הזמן להגיע לגליל. לפעילויות מהנות לכל המשפחה בגליל המערבי,...
הורים שימו לב: מתחמי "נקודה טובה" בחופי איגוד ערים כינרת למניעת מצבי סיכון בבני ובנות נוער מכל הארץ - שיצאו לחופשת הקיץ
מתחם חוף כורסי מופעל עד ה-30 ביולי ובחוף שקמים יחל...
דילוג לתוכן