נשיא המדינה בקריית שמונה ובגליל: ״עם ישראל הוא חזית אחת, ומדינת ישראל כולה עומדת יחד במערכה – זו מלחמה שאין צודקת ממנה. אנו חייבים להבטיח עומק אסטרטגי בתוך לבנון וליצור חיץ ברור ומשמעותי לביטחון הצפון

נשיא המדינה בקריית שמונה ובגליל: ״עם ישראל הוא חזית אחת, ומדינת ישראל כולה עומדת יחד במערכה – זו מלחמה שאין צודקת ממנה. אנו חייבים להבטיח עומק אסטרטגי בתוך לבנון וליצור חיץ ברור ומשמעותי לביטחון הצפון
קרדיט צילום: חיים צח/לע״מ

נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום שני, ה׳ בניסן, 23 במרץ, בצפון הארץ בצל המערכה בצפון. במהלך הביקור קיבל הנשיא סקירה רחבה על האתגרים המורכבים עמם מתמודדים תושבי הצפון ושמע מגורמי השטח על הפעילות המענים לתושבים בחירום. הנשיא הדגיש את חוסנם של תושבי הצפון ואת מחויבותה המלאה של מדינת ישראל לביטחונם ושיבח את ראשי הרשויות על תפקודם בעת הזו.

הנשיא החל את ביקורו בחמ״ל המועצה האזורית גליל עליון, יחד עם ראש המועצה, אסף לנגלבן. כחלק מהביקור נפגש הנשיא עם חניכי מכינת ׳גליל עליון׳ אשר מתנדבים בימים אלה במועצה.

כאות הנצחה, ראש המועצה העניק לנשיא ארגז אבוקדו ממטע משגב עם, מפרי גידוליו של עופר ״פושקו״ מוסקוביץ׳ ז״ל שנהרג אתמול בתקרית הקשה בצפון.

קרדיט צילום: חיים צח/לע״מ

נשיא המדינה ספד לפושקו ואמר: ״פושקו היה דמות מוערכת ואהובה בכל הגליל, גלילי אמיתי, מאנשי קו העימות שבונים ומצמיחים חיים גם מול האיום המתמיד. פועלו ימשיך להניב פרי עוד שנים רבות, למרות הנסיבות הטרגיות והכואבות שבהן נפרדנו ממנו. אני מבקש לשלוח תנחומים מעומק הלב לקיבוץ משגב עם, ששומר על גבולותינו כבר עשרות שנים, ולמשפחה היקרה. אנו מקווים שהמערכה תסתיים ושחלומו של פושקו לשקט בגבול עוד יתגשם. מי ייתן ונשמע בשורות טובות יותר״.

לאחר מכן ביקר הנשיא בחמ״ל קריית שמונה, שם נפגש עם ראש העיר אביחי שטרן וקיבל סקירה מקיפה  על האתגרים עמם מתמודדת העיר.

קרדיט צילום: חיים צח/לע״מ

נשיא המדינה התייחס למצב בצפון ואמר: ״באנו לכאן, לקריית שמונה המותקפת, לתושבי הצפון ולאצבע הגליל בתקופה לא פשוטה כלל. הפעם גם ברור לנו שעם ישראל כולו הוא חזית אחת, ומדינת ישראל כולה עומדת במערכה – זו מערכה שאין צודקת ממנה, והיא משולבת גם בפעולה מול ראש הנחש בטהרן, גם מול שלוחותיו בלבנון, ותוך כדי שינויים דרמטיים שאנו רואים בלבנון ביחס לחיזבאללה.

אני יודע שהדברים האלה לא מרגיעים את מי שנמצאים כעת במקלטים, אבל אני רוצה לומר לתושבי קריית שמונה ולכל תושבי הצפון: זו מערכה קריטית. לכולנו ברור שלא ניתן לחזור למציאות שלפני הפסקת האש האחרונה. חייבים להבטיח עומק אסטרטגי בתוך לבנון, ליצור חיץ ברור ומשמעותי, ולהביא גם לשינוי אסטרטגי כחלק מתהליך מדיני מול לבנון. אנחנו רוצים לראות את קריית שמונה מתפתחת, פורחת וצומחת כפי שמגיע לה״.

הנשיא חתם את ביקורו בחמ״ל מועצה אזורית חצור הגלילית ובזירת פגיעת הטיל מלבנון, בליווי ראש המועצה, מיכאל קבסה. משם המשיכו יחד לבית עסק מקומי לחיזוק ותמיכה בכלכלה בצפון.

קרדיט צילום: חיים צח/לע״מ
בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
ניהול צי רכב בארגון מודרני עם צרכים תפעוליים מגוונים
מה זה ניהול צי רכב ולמה הוא כולל יותר מ”תחזוקה”ניהול...
חלוקת ירושה בין בן זוג וילדים - עקרונות ותרחישים נפוצים
מה זה חלוקת ירושה בין בן זוג וילדיםחלוקת ירושה בין...
כך מתמודדים נכון עם ועדות רפואיות ומה חשוב לדעת מראש
מהי ועדה רפואית ולמה היא נועדהועדה רפואית היא תהליך שבו...
טבריה שלא הכרתם: חופשה עירונית עשירה באטרקציות וחוויות
בימים שבהם הגעגועים לרחוץ בכנרת גוברים, טבריה מציעה אלטרנטיבה מרעננת...
בין מסורת למשבר: כ־80 חוקרות וחוקרים מהארץ ומהעולם ייפגשו באקדמית צפת
כנס "מפגשים בתפר" יחבר בין מדעי היהדות למדעי החברה ויעסוק...
קנס של 15 אלף שקלים הוטל על נאשם בבית משפט השלום בטבריה בגין עבירת שייט בכינרת
איגוד ערים כינרת: נפעל באפס סובלנות מול מפירי תקנות השייט...
הטכנולוגיות החדשות בהרחקת יונים שמקצרות זמן ומאמץ
הטכנולוגיות החדשות בהרחקת יונים שמקצרות זמן ומאמץ
פתרונות הרחקת יונים חכמים משלבים רשתות UV, מערכות אלקטרוניות עדינות...
טיפים לתכנון תצוגה אפקטיבית בחנויות ובאולמות תצוגה
טיפים לתכנון תצוגה אפקטיבית בחנויות ובאולמות תצוגה
תצוגה אפקטיבית מנווטת את הלקוח, ממקדת תשומת לב במוצרים רווחיים,...
כל מה שכדאי לדעת לפני שמזמינים סיור טעימות בשוק
כל מה שכדאי לדעת לפני שמזמינים סיור טעימות בשוק
לפני שמזמינים סיור טעימות בשוק, בדקו מה כלול במסלול, כמה...
"הטנגו החדש" של פיאצולה מגיע לעין חרוד
הפסנתרנית אודליה אליעזרוב סבר חוברת לנגן כלי ההקשה הבינלאומי גלעד...
דילוג לתוכן