הנהלת מו"פ (מחקר ופיתוח) צפון במכון המחקר מיגל של החברה לפיתוח הגליל, אירחה לסיור מקצועי בגליל העליון והגולן את פרופ' בני חפץ מנהל מכון וולקני במשרד החקלאות, מר נדים גנאים מלשכת המדענית במשרד החקלאות, ד"ר סיגל בראון מיארה מנהלת הקשר עם המו"פים ופרופ' אילן הלחמי המנהל המדעי של מו"פ צפון.
בחוות מחקר 'מתיתיהו' ליד קיבוץ ברעם, בבעלות משרד החקלאות ובניהול של החברה לחקלאות גליל עליון, הציג יובל כהן, מנהל המעבדה ועוזר המחקר של ד"ר ליאורה שאלתיאל הרפז ממו"פ צפון מחקרים בנושא הגנת הצומח במעבדה האנטמולוגית שבראשותה. ד"ר מיכל אקרמן-לברט ממו"פ צפון סקרה את הפעילות המחקרית בתפוח ובדובדבן, לרבות השבחה ואינטרודוקציה, אקלום של זנים חדשים.
בחוות מחקר 'מטעים' בעמק החולה, בבעלות החברה לחקלאות הגליל העליון ובניהול מו"פ צפון, הציגה חיה רק יהלום מנהלת מו"פ צפון, בהשתתפות ראובן דור מנהל קשרי החוץ ופרופ' עדו יצחקי סגן המנהל המדעי במיגל, וחוקרי וחוקרות מו"פ צפון, סקירה על הפעילות המחקרית בחווה, לפיתוח וחיזוק החקלאות בכל מרחב הצפון, שנמשכה גם לאורך כל חודשי המלחמה, למרות שהמרחב היה מטווח מדי יום בירי רקטות של חיזבאללה.

בין המחקרים שהוצגו- השקיה מדייקת, עיצוב מטע, הגנת הצומח, בחינת גידולים וזנים חדשים בתנאי העמק ועוד.
ד"ר אביב אשר חוקר במו"פ צפון- מיגל הציג את מחקרי מעלי הגירה הנערכים בחווה, בהם בחינת ההשפעה של זיהום אור ושימוש בתאורה 'חכמה' להגדלת יצרנות ורווחיות הגידול.
ד"ר ליאור רובינוביץ' חוקר במו"פ צפון- מיגל סקר את המחקרים הנערכים במטע מחקרי להגנה על עצי אבוקדו מאירועי מזג אוויר קיצון. בנוסף, התרשמה הנהלת מכון וולקני מהצלחת כיסוי העצים ברשתות הצללה שמנעו, כמעט לחלוטין, את הנזק לעצים כתוצאה מהקרה המשולבת שהתחוללה בעמק החולה במהלך סופת 'קורל', זאת לעומת עצי הביקורת שלא כוסו ברשתות, עליהם ניתן לראות את נזקי הקרה הבאים לידי ביטוי בעיקר בצריבה של העלווה וכן החמה של פקעי הפריחה, הרגישים ביותר לקור והם למעשה יבול העונה הבאה.
במושב שעל בגולן נערך ביקור במשקו של החקלאי והיזם איתי סטוליאר, שם הציג החוקר מנשה כהן פרויקט של מו"פ צפון בשיתוף שה"מ ובמימון משרד החקלאות וקרן קימת לישראל, להקמת ענף חדש משמעותי של גידול ירקות קיץ בגולן והגליל, שיהווה מנוף צמיחה לכלכלת הצפון ויחזק את ביטחון המזון הלאומי.
חיה רק יהלום מנהלת מו"פ צפון, ציינה כי קיים פוטנציאל לגדל בגולן כ-2,000 דונם עגבניות במנהרות גבוהות שיספקו בחודשי יולי עד נובמבר כ-30,000 טון עגבניות טריות לשוק המקומי (!) כמחצית מהצריכה הארצית באותה תקופה, וכי על פי הניסוי ניתן גם לגדל בגבהי הגולן כ-1,200 דונם פלפלים בבתי רשת שיניבו מדי שנה כ-12,000 טון, ועוד שורה של גידולים בהיקף מצומצם יותר, כגון- כרובית, ברוקולי, כרוב, סלרי שורש, פטרוזיליה שורש.
בתום הסיור התקבלה החלטה משותפת של מו"פ צפון ומכון וולקני, לקדם מיזמים משותפים לטובת חקלאי ישראל בכלל והצפון בפרט.