קרדיט - Photo by Alina Chernysheva on Unsplash

החופש הגדול הגיע ואתם יודעים בדיוק מה זה אומר, פתאום, הילדים רעבים כל הזמן. הם מבלים שעות בבית, כולם ביחד ואתם, עם כל הניסיון להחזיק בית מתפקד ולנהל את הקריירה, צריכים פתאום להכין בכל צהריים ארוחה לגדוד. כאן תמצאו שלושה מתכונים מנצחים לעוף שכולם אוהבים. אין טוב מזה. ארוחה בסיר אחד, קלה להכנה ובעיקר, טעימה מאוד. אז גם אם אין לכם הרבה ניסיון במטבח, יש לנו כמה מתכונים שאין סיבה שלא תצליחו איתם.

כמה טיפים לעוף מנצח

אם אתם שייכים לקבוצה הזו של מי שלא ממש יודעים לבשל או מי שפשוט נרתעים מהעבודה במטבח, אנחנו רוצים להציע לכם כמה טיפים פשוטים שיהפכו את העבודה הרבה יותר קלה:

  1. תמיד תכינו לעצמכם את המצרכים מראש: אתם אפילו יכולים להכין ממש קערות קטנות עם החומרים אחרי שכבר ערכתם את המדידה לכל מרכיב. ככה תוכלו לעבוד בקלות, הכל יזרום בלי בעיה ואתם תרגישו איך ברגע העבודה במטבח כבר לא נראית כל כך מסובכת.
  2. רכשו סיר שמתאים גם לבישול וגם לאפייה: בדרך כלל, מתכוני עוף טובים, הם מתכונים אשר מתחילים בסיר בישול ועוברים לתנור. לא מדובר על פעולה מסובכת כמובן, אבל כן, היא דורשת מכם לרכוש את הסיר המתאים למשימה.
  3. אתם יכולים לבחור להכין איזה חלק בעוף שתרצו: אם הילדים אוהבים יותר שוקיים זה מצויין, ירכיים גם כן טוב. אפשר היום למצוא בקלות עוף מחולק ואין שום סיבה שתעבדו קשה לצורך העניין הזה.

עכשיו, בלי הרבה הקדמות נוספות, כאן תמצאו מתכוני עוף בתנור שאפשר להכין גם באמצע השבוע בלי שום בעיה.

מתכון ראשון, עוף בריבת בצל

מצרכים: קילו עוף מחולק לחלקים שאוהבים. 5 בצלים גדולים. כף סילאן, קורט מלח, קצת פלפל, מעט שמן זית, 3 שיני שום כתושות אם הילדים אוהבים. מעט עלי טימין טרי.

אופן הכנה: מטגנים במעט שמן זית את חלקי העוף להזהבה קלה, רק עד שהעור מקבל מעט פריכות ושמים את חלקי העוף על מגש בצד. לתוך אותו הסיר מכניסים את הבצל אחרי שקצצתם אותו לעיגולים גדולים. עכשיו מגיע השלב החשוב, שימו את המכסה כך שיכסה חצי מהסיר, הנמיכו את האש עד כמה שניתן ותנו לבצל להצטמצם. לוקח לבצל משהו כמו שעה עד שעה וחצי עד שהוא מתקרמל יפה. תנו זמן לבצל ואל תנסו לזרז את התהליך הזה, אתם לא צריכים לעשות יותר מדי, רק לערבב מדי פעם ותוכלו לעשות במקביל דברים אחרים. אבל הבצל המקורמל הוא זה שנותן את כל הטעם למנה. בהמשך, הוסיפו את שיני השום, את הסילאן, קצת מלח ופלפל ועכשיו, הניחו את חלקי העוף אותם הנחתם בצד והכניסו את הסיר הנפלא הזה מכוסה לשעה בתנור שחומם ל180 מעלות. אחרי חצי שעה הורידו את הסיר ותנו לעוף לקבל קצת 'צבע', אתם כבר תרגישו בשלב הזה את הריח הטוב מתפשט בכל הבית ותודו לנו על כך.

מתכון שני עוף בזעתר

מתכון שמזכיר קצת את האיזור בו אנחנו חיים, את המטבח המגוון שמושפע בין היתר מהמטבח הערבי על הצמחים המדהימים שצומחים לנו בגב ההר הארץ ישראלי. כל מה שאתם צריכים בשביל מתכון מנצח זה את התבלין המיוחד, הזעתר ולעקוב אחרי ההוראות שלנו.

מצרכים: 7-8 חלקי עוף שאתם אוהבים, שלושה או ארבעה תפוחי אדמה גדולים מחולקים, כוס מים. 5 כפות של שמן זית, כף סילאן, 5 שיני שום כתושות אם הילדים אוהבים, 2 כפות של התבלין, זעתר, מעט פלפל שחור ומלח לפי הטעם.

אופן הכנה:  מערבבים בקערה את החומרים לתיבול, הזעתר, הסילאן, המלח, 5 כפות שמן זית, שיני השום הכתושות ומלח פלפל. בסיר רחב או תבנית מניחים את תפוחי האדמה החצויים וחלקי העוף עליהם מפזרים את הרוטב ומקפידים למרוח את כל החלקים כך שיכוסו מהצדדים. מכניסים את התבנית מכוסה לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לשעה. אחרי שעה פותחים את המכסה לעוד חצי שעה ונותנים לעוף להתקרמל היטב.

בתיאבון.

עוף במלח, המתכון הכי פשוט שתכינו

אם אתם מחפשים מתכוני עוף בתנור ואתם באמת רואים בעצמכם 'כישלון במטבח', אנחנו רוצים להמליץ לכם על מתכון אולי הפשוט ביותר שתכינו אי פעם, כזה שדורש שני מרכיבים וזה הכל. מלח גס ועוף. בגרסא המקורית משתמשים בעוף שלם, אבל אם אתם לא רוצים להתעסק עם זה והילדים לא ממש אוהבים, אפשר גם לקחת חלקים של עוף. כל מה שאתם צריכים זו חבילה של מלח גס ועוף נקי. את העוף תשימו במרכזה של תבנית מרופדת בנייר אפייה. מסביב, יש לפזר מלח גס בנדיבות במרחק של כמה סנטימטרים מהעוף. המלח לא צריך לגעת בעוף, הוא צריך לשמש כמו סוג של 'חומה' גבוהה. מכניסים את התבנית לתנור, בלי כיסוי, לשעה וחצי. עכשיו, כל מה שאתם צריכים זה תפוחי אדמה, צ'יפס ואפילו אורז ויש לכם ארוחה מושלמת באפס מאמץ.

מחפשים מתכונים נוספים שאפשר להכין בזריזות ובקלות בבית?

למתכונים מהירים של עוף בתנור לחצו כאן >

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here