36 שנים אחרי: עדות מצולמת על נפילת חלל צה"ל ממגדל העמק

36 שנים אחרי: עדות מצולמת על נפילת חלל צה"ל ממגדל העמק

יצחק אדרי ז"ל נהרג במהלך מלחמת לבנון הראשונה בשנת 1982. ביום הזיכרון האחרון, 36 שנה אחרי שנפל, הגיע לאזכרתו אבי קדוש ששירת לצידו בעת התקרית ובידו תיעוד ממקום נפילתו שמשפחתו של החלל לא ראו מעולם.  

יום הזיכרון האחרון היה מרגש במיוחד עבור משפחת אדרי ממגדל העמק. באוגוסט הקרוב יציינו בני המשפחה 36 שנה לנפילתו של יצחק אדרי ז"ל ולמרות שעברו שנים רבות רק במהלך הטקס הממלכתי נחשפו בני המשפחה לראשונה לתיעוד מצמרר של הג'יפ בו נפל יקירם שנקרא לשירות מילואים במהלך מלחמת לבנון הראשונה עת נפגע מרסיסי פגז במערב ביירות שם שהה עם כוח מילואים של "עורב" צנחנים.

את התמונות הביא עימו אבי קדוש שהיה באותה עת חייל בשירות סדיר בצנחנים ומיד לאחר האירוע, במהלכו היה בעמדת תצפית סמוכה צילם שתי תמונות, אחת של החומה עליה נחת הפגז וממנה עפו הרסיסים שאחד מהם פגע והרג את אדרי ז"ל ותמונה נוספת של הג'יפ שנפגע שאותה לא ראו בני משפחתו מעולם. קדוש ביקר בעבר את קברו של אדרי אך ביום הזיכרון האחרון החליט לעלות לראשונה מאז המקרה, להכיר את בני המשפחה ולהעביר להם את התמונה הנדירה שהחזיק כל כך הרבה שנים. "הרגשתי שאני חייב לעלות לקבר ולהעביר לבני המשפחה את התמונות. זה היה מפגש מאוד מרגש" סיפר קדוש השבוע. בני משפחתו של אדרי קיבלו את קדוש בחום והתרגשו לאחר שצפו בתמונה של הג'יפ אותה לא ראו מעולם. "זאת הייתה התרגשות עצומה עבורנו. את התמונה של החומה קיבלנו בעבר ממפקדו של אחי אבל את התמונה של הג'יפ מעולם לא ראינו" סיפר בהתרגשות עמי אדרי, אחיו של יצחק ז"ל והוסיף: "גם לאחר שנים רבות מאותו יום ארור שבו נהרג אחי היקר אנו המשפחה צמאים וזקוקים למידע על רגעיו האחרונים. ביום הזיכרון האחרון זכינו לשמוע ולקבל צילום ועדות חיה ומצמררת על סיפור מותו ורגעיו האחרונים של אחי. אני מודה לאבי קדוש על המעשה המרגש וקורא לחברים שבידיהם מידע על אחי או על נופלים אחרים, לפנות ולשתף את המשפחות בכל בדל מידע להמשך ההנצחה ושימור הסיפורים לדורות הבאים" .

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
מבלים באוגוסט עם כל המשפחה בגליל המערבי
זה הזמן להגיע לגליל. לפעילויות מהנות לכל המשפחה בגליל המערבי,...
גם בחופש הגדול: מערכת החינוך במגדל העמק ממשיכה לפעול במלוא המרץ
תוכנית הקיץ העירונית מעניקה מענה חינוכי וחווייתי לכלל ילדי העיר...
הושק ספרו של המשורר-סופר יצחק כהן אור, "מלאכים מעל ביתי". המלאך משיכון ב' בטבריה
המשורר והסופר יצחק כהן אור, השיק בהתרגשות רבה את ספרו...
מגדל העמק נבחרה לתכנית הדגל של משרד האנרגיה
העירייה תזכה לליווי מקצועי לקידום אנרגיה מקיימת, חיסכון בהוצאות החשמל...
פארק הזיתים החדש בנוף העמק
מגרש כדורסל חדיש, מסלול פאמפטרק, גינת יום הולדת ומיני אמפיתיאטרון:...
מהתאונה שכמעט עלתה לו בחייו ליום של תקווה עבור הילדים: יותר מ-200 מתנדבים התגייסו למהפך ענק ב'כפר הילדים אס או אס' במגדל העמק
שש שנים לאחר שנפצע באורח אנוש בתאונה קשה והוגדר כמי...
ד"ר עליזה בלוך השתתפה בשבוע הספר בקריית שמונה והציגה את ספרה "להחזיק את הגשר הזה" - הספר היחיד שנכתב על קריית שמונה בתקופת המלחמה
"אנשי החינוך רואים שהגשר שמחזיק את החברה הישראלית רועד, אך...
דו"ח מבקר המדינה: נהריה, קריית שמונה ומגדל העמק
מבקר המדינה: תשתיות הניקוז בנהרייה עדיין לא ערוכות לשיטפונות. בספטמבר האחרון...
כשהמוזיקה פוגשת את המורשת: רשות הטבע והגנים מציגה: 'קונצרט בית שערים' סדרת ערבי תרבות בלב אתר מורשת עולמי
לאחר ההצלחה המסחררת של ערב הפתיחה עם האופרה הישראלית, באירוע...
נחנך מרכז חדש להתפתחות הילד במגדל העמק
בטקס חגיגי במעמד ראש העיר יקי בן חיים נחנך השבוע...
דילוג לתוכן