credit- canva

גריל גז הוא דרך מצוינת לבשל אוכל בחוץ ולהנות מזמן איכות עם חברים ומשפחה, והגרילים האלו הם קלים לשימוש ופשוטים לתחזוקה. אבל עם זאת, צריך לדעת כיצד לתחזק אותם נכון, גם אם המשימה יחסית פשוטה. הנה טיפים לתחזוקת גריל גז, המשיכו לקרוא.

גריל גז הוא ציוד בישול המשמש בדרך כלל להכנת אוכל מסוגים רבים ושונים. זה שלמישהו יש גריל גז, לא אומר בהכרח שאותו בנאדם ישתמש בגריל רק עבור בשרים ודגים. יש לגריל בד”כ גוף חימום שנשלט על ידי מצת וניתן להציתו על ידי נוזל מצית או גפרור, ע”י מצת אלקטרוני ועוד, וכל החלקים האלו עשויים לספוג לכלוכים מסוגים רבים ושונים. החל מתבלינים, דרך שומנים ועד רטבים שונים, חלקי הגריל השונים חשופים לכל מיני סוגי לכלוך. אם ככה, כיצד מתחזקים אותו? מקבלים פרטים כאן carmeldirect.com או ממשיכים לקרוא.

  • נקו את הגריל בכל פעם שאתם מסיימים להשתמש בו

שמעו לנו, את תמתינו ימים, שבועות או חודשים עד שתנקו את שאריות הבישולים שלכם. סיימתם להשתמש בגריל? מעולה, אנחנו מקווים שהיה טעים. כעת, הגיע הזמן לנקות אותו ולא לתת לגריל להתייבש או להתקרר. כל עוד הגריל חם, עם כפפת מיגון מתאימה, תנקו את הגריל ואל תקבלו כוויה. כאשר הגריל יתקרר, הלכלוך עוד יותר יתקשה וייצמד לחלקי הגריל.

  • ניקוי המבערים לאחר הבישול עם מברשת תיל

יחד עם זאת שכנראה היה טעים, יכול להיות קשה לנקות את המבערים לאחר השימוש בגריל ולכן אנשים נוטים לדחות את זה. הסיבה לכך היא, שהלכלוך נתקע עם מזון שרוף ושומן שלא ניתן להסיר בקלות בחלקים אלו. כדי למנוע את זה, השתמשו במברשת תיל מתאימה. לנקות עם מטלית לחה בד”כ לא יעזור, תצטרכו להשתמש במברשת תיל ייעודית לסוג הגריל שלכם או לגרילים באופן כללי.

  • ודאו שהגריל ישר לפני שימוש בו

לפני שאתם משתמשים בגריל שלכם, תמיד תוודאו שהוא ישר ויציב. ככה תימנעו מכל מיני שאריות, רטבים ושומנים להגיע לחלקי הגריל השונים. מהחלק העליון של הגריל לא אמורים לנזול שום נוזלים, בטח שלא על האזורים של המצת האלקטרוני, או על הכפתורים לכיבוי והדלקת הגריל, כפתור העוצמה של המבערים וכולי. אם הגריל אינו מפולס, תדאגו לתקן אותו לפני הפעלתו.

  • הקפידו תמיד לכסות את הגריל כשאינו בשימוש

אם אינכם משתמשים בגריל, תמיד תקפידו לכסות אותו. זה ימנע הצטברות של רובד חיידקים, של פסולת דביקה, אבק ועוד. ככל שתקפידו על הכיסוי של הגריל כאשר הוא במנוחה, ככה הניקוי של הגריל יהיה לכם קל יותר כאשר תחליטו להפעיל אותו. ככה תוכלו לוודא שהגריל לא רק מתוחזק טוב, אלא גם בטוח לשימוש מבחינה תברואתית. הרי, אף אחד לא רוצה לאכול אוכל שבושל על גריל מטונף ודביק משומנים עתיקים מה-BBQ של מסיבת יום העצמאות של 1998 דאז (קצת הגזמנו אבל הבנתם את הכוונה).

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here