44 שנה לפטירתו של יגאל אלון בבית יגאל אלון: "אנחנו צריכים את מורשתו החיה"

44 שנה לפטירתו של יגאל אלון בבית יגאל אלון: "אנחנו צריכים את מורשתו החיה"
צילום: סרגי בויקו

מאות תלמידי מכינות קדם צבאיות מכל רחבי הארץ השתתפו בבית יגאל אלון בגינוסר ב'יום יגאל אלון' – יום האזכרה לאלון וכנס הצעירים השנתי שעמד השנה בסימן 'שנה תש"חית'. את היום פתח טקס האזכרה השנתי בהשתתפות נציגי משפחתו של אלון ואישי ציבור בתוכם נכדו צור אלון, ראש המועצה האזורית עמק הירדן עידן גרינבאום, אושרת סיסו מנהלת המוזיאון בבית יגאל אלון ומכובדים נוספים.
לאחר האזכרה בבית העלמין בגינוסר, המשיכו התלמידים לכנס שעמד בסימן המלחמה והיום שאחריה וכלל סדנאות חינוכיות לתלמידים, אזכרה למאות חללי המלחמה בוגרי המכינות שהוביל אבישי ברמן מנכ"ל מועצת המכינות, פאנל שהוביל מנכ"ל בית יגאל אלון דני זמיר בו השתתפו אישי ציבור שחוו את אירועי 7.10 בתוך יישובי העוטף ודברים שנשאו מייסד לובי 99 יאיא פינק שאמר "תלמידי המכינות הם מנהיגי העתיד של ישראל. ביום שאחרי עלינו לבנות מחדש מדינה עם צמצום פערים חברתיים, מדינה עם יסודות טובים יותר" וח"כ לשעבר האלוף במיל. יאיר גולן.
לדברי גולן, "יגאל אלון רצה את מדינת ישראל עם גבולות בטוחים ומוכרים, מורשתו הייתה מנהיגות מרחיקת ראות, מחוברת לקרקע ואמיצה. חובתנו לחלום על מציאות אחרת. עלינו לספק תקווה לדור הצעיר. אנחנו צריכים את המורשת החיה ונושמת של יגאל אלון". גולן התייחס למפלגה החדשה שהוא מקים והבטיח לתלמידי המכינות "אנחנו מכינים לכם חלופה שתהיו גאים בה, מפלגה עם כוחות צעירים ואני מתכוון להוביל את החלופה הזו". בתשובתו לאחת השאלות הבהיר גולן כי שמירה על הערכים המוסריים של האומה גם בשעת לחימה היא חלק מהיכולת לחזק את האמונה בצדקת הדרך שהיא בסיס חיוני לניצחון צה"ל.
"בחרנו השנה להגדיר את האירוע בסימן 'שנה תש"חית' כי האירוע המתמשך בו נמצאת ישראל מאז שמחת תורה ואף לפניה מגדיר אומה וחברה כמו שנת תש"ח. ישראל שאחרי 7.10 היא כבר לא אותה מדינה וחובה על כולנו לעצב יחד את החברה מחדש בצורה טובה יותר", מסביר דני זמיר מנכ"ל בית יגאל אלון, "המפגש בין צעירים חדורי מוטיבציה וציונות העומדים לקראת שירות צבאי, הפוגשים את מורשתו של אלון ודנים בסוגיית תפקידם העתידי בחברה של אחרי 7.10 הוא חשוב ומשמעותי".

צילום: סרגי בויקו
צילום: סרגי בויקו
בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
לאחר שננטשה ע"י נופשים בחוף טופלה כלבת פיטבול בידי עובדי איגוד ערים כינרת ונקלטה בחוות שיקום והצלה לכלבים
במהלך סריקת בוקר, זיהה שרון אוחיון, עובד בחוף צינברי, כלבת...
האש נשארה, הקונספט השתנה
מסעדת בסטה באזור התעשייה בנוף הגליל יוצאת לדרך חדשה: מקונספט...
לרגל ראש השנה: נשיא המדינה ורעייתו נפגשו עם דבוראי הצפון במכוורת ״הכל דבש״ ביסוד המעלה
הנשיא ברך את עם ישראל בתפוחים ודבש מהגליל: אני קורא...
יום של הוקרה, מורשת והצדעה נערך לחיילי העדה הדרוזית נערכה בחורפיש
יום החוסן והערבות ההדדית התקיים בפארק נוף הבנים וכלל צעדה...
עושים פסח בראש השנה
באגף שפ"ע של עיריית עפולה מסיימים בימים אלה את ההערכות...
טכנולוגיות חדשות שמשנות את עולם רפואת השיניים: מה באמת עובד היום
טכנולוגיות חדשות שמשנות את עולם רפואת השיניים: מה באמת עובד היום
טכנולוגיות דיגיטליות, חומרים מתקדמים ושיטות הדמיה בזמן אמת מקצרות טיפולים...
נכות כללית או תאונת עבודה? כך תוכלו לממש את כל הזכויות והפיצויים שמגיעים לכם
מהי נכות כללית וכיצד היא מוגדרת? נכות כללית מוגדרת כנכות רפואית...
משלחת מחוקקים אמריקאים בכירים (NACL) נפגשה עם השייח' טריף: "עומדים לצד העדה הדרוזית – בישראל ובסווידא"
גליל, ישראל – משלחת בכירה של ארגון NACL (האגודה הלאומית...
עשרות מתנדבי עמותת "לחיות בכבוד" ארזו מאות מארזי חג מיוחדים עבור ניצולי שואה וקשישים באזור הצפון
"גם ובמיוחד בימים אלו לא שוכחים את ניצולי השואה והקשישים...
קהילת המדע האזרחי של אגן הכינרת מסכמת שנתיים של עשייה
לאחרונה נרשמו שני אירועי שיא מרגשים, המסמנים קפיצת מדרגה ענקית...
דילוג לתוכן