670 ימי מילואים ועוד רגע דיפלומה

670 ימי מילואים ועוד רגע דיפלומה
ליאת אוחיון, פטריוטית ישראלית גאה וסטודנטית מאושרת. צילום: דוברות המכללה

ליאת אוחיון הסטודנטית במגמת הנדסה אזרחית במכללה הטכנולוגית נוף הגליל.

ליאת אוחיון מגדירה את עצמה במילים הבאות: "בנאדם לא שגרתי" והיא ממש לא שגרתית, סטודנטית  במגמת הנדסה אזרחית, מאז טבח השבעה באוקטובר ומלחמת "התקומה", משרתת במילואים בעזה כבר שש מאות שבעים ימי מילואים.

הקצינה שהתחילה את לימודיה במכללה אחרת ולאחר סקר עומק החליטה לבחור ללמוד רק במכללה הטכנולוגית נוף הגליל.

ליאת אוחיון שוקדת בימים אלה עם המרצה פהים חורי המלווה אותה לקראת הגשת פרויקט הגמר במגמת הנדסה אזרחית במכללה הטכנולוגית נוף הגליל.

ליאת אוחיון, פטריוטית ישראלית גאה וסטודנטית מאושרת.
צילום: דוברות המכללה

סיפורה של ליאת, תושבת חיפה, מתחיל בלימודים במכללה אחרת, עם פרוץ מגפת הקורונה החליטה להקפיא את לימודיה.

"הגעתי למכללה הטכנולוגית נוף הגליל, בגלל השם הטוב והמוניטין המקצועי שיצאו לה, משתפת ליאת ומוסיפה, בימי מגפת הקורונה הקפאתי את לימודיי במכללה וערכתי סקר מכללות, המוטו המרכזי בהחלטה בבחירה היה שאמצא מכללה שתאפשר לי לבטא את עצמי, המכללה הטכנולוגית נוף הגליל בהחלט ענתה על הצורך שלי."

במכללה הטכנולוגית נוף הגליל פגשה ליאת את הדיקנית, סגנית מנהלת בית הספר להנדסאים, סיגל גופר, "נוצרה בינינו מיד כימיה, סיגל המדהימה היא אחת מהסיבות היותר משמעותיות בגללן הצלחתי לסיים את הלימודים בהצלחה במכללה", משתפת ליאת.

נאמנה להגדרתה כאדם לא שגרתי בחרה ליאת ללמוד גם במסלול הנדסה אזרחית.

ליאת: "כסטודנטית במגמה, הרגשתי מאוד בנוח, שווה בין שווים, זכיתי לחברים רבים בכיתה, לסגל מרצים מצוין."

מאז טבח השבעה באוקטובר, ליאת משרתת בשירות מילואים משמעותי בעזה.

ליאת אוחיון הינה קצינת אוכלוסייה ומתאמת פעולות הממשלה בשטחים, הייתה אמונה במהלך מלחמת "התקומה" גם על הסיוע ההומניטרי לעזה.

ליאת מציינת את מערך התמיכה והתגבור, את האוזן הקשבת והדלת הפתוחה לה זכתה במכללה ובימים אלה נמצאת לפני הגשת פרויקט הגמר ובטוחה בהצלחתה.

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
לילות קסומים תחת כיפת השמיים רשות הטבע והגנים מציגה: חוויות לילה מיוחדות בשמורות הטבע ובגנים הלאומיים ברחבי הארץ, עם שיאו של מופע הפרסאידים - מטר המטאורים המרהיב של הקיץ תצפיות כוכבים לכל המשפחה במוקדי פעילות, מצפון ועד דרום ראשון עד חמישי 09-14 באוגוסט 2026
מדי שנה בחודש אוגוסט מתקבצים המונים כדי לצפות בתופעת טבע...
יוצרים עם מוגבלות מהצפון מציגים את יצירותיהם בחנות מקוונת חדשה
אקימרקט, המיזם החברתי של עמותת אקים ישראל, מציע למכירה ברשת...
רשות הטבע והגנים בבשורה למטיילים: עשור אחרי שנהרס בשיטפון - השביל המעגלי המרהיב בשמורת הטבע נחל עיון נפתח מחדש
עבודות שיקום מורכבות של רשות הטבע והגנים החזירו לפעילות את...
הישג בינלאומי לאקדמית צפת: ד"ר בועז מילר מונה לעורך בכתב עת מדעי מוביל בעולם
ראש החוג למערכות מידע באקדמית צפת מונה ל-Associate Editor בכתב...
בשבועות האחרונים: כ-15 שוהים בלתי חוקיים נתפסו בשלומי - "לא מספיקים לעבוד יום אחד וכבר נתפסים"
על רקע המציאות הביטחונית המורכבת והאתגרים הביטחוניים עמם מתמודדת מדינת...
בטקס חגיגי נחנכה מרפאת עין שרה החדשה בקניון עופר
בהשתתפות רב העיר ישעיהו מייטליס, מנהל מחוז חיפה וגליל מערבי...
מועצת שלומי העניקה מלגות ל-140 סטודנטים בהיקף של כ-1.5 מיליון ש"ח: "משקיעים בדור העתיד גם בימים של אתגר"
המועצה המקומית שלומי קיימה השבוע את טקס חלוקת מלגות העידוד...
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן קיים סיור עבודה מקיף ביישובי הצפון: "מחויבים להסיר חסמים, לחזק את הרשויות ולהמשיך את תנופת השיקום והפיתוח"
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן, קיים סיור עבודה מקיף...
פעילות וסיוע של מתנדבים בהגנה על יהודה ושומרון, הגבול המזרחי בבקעה ובצפון
האם אפשר לתרום לביטחון המתיישבים ביהודה ושומרו? האם גדר ההפרדה...
לראשונה במעלה יוסף: 'מעלה מעלה' - פסטיבל קיץ חגיגי להחזרת התרבות והתיירות לגליל המערבי
פסטיבל 'מעלה מעלה' יתקיים לראשונה באוגוסט (9-11.8), שלושה ימים של...
דילוג לתוכן