שני אחים נעצרו בחשד שביימו חטיפה

שני אחים נעצרו בחשד שביימו חטיפה
צילום דוברות המשטרה

המשטרה עצרה אח ואחות לאחר שביימו חטיפה מהסרטים כדי לנסות ולהקל על עונשו של אחיהם שהורשע בהברחה של 12 נשקים מגבול לבנון במסווה של ביצוע עבודות חקלאיות.

לפנות בוקר התקבלה הודעה במוקד 100 של משטרת ישראל על חטיפה של גבר ודרישת כופר בשווי של כחצי מיליון ₪ עבורו. לדברי המתלונן – אחיו של החטוף, אחרי חצות הליל קיבל הודעת ווטסאפ ממספר טלפון שאינו מוכר, עם תמונה של אחיו כשהוא כפות ועיניו מכוסות ביריעת בד בצבע שחור ולצידה כיתוב כי עליהם לשלם חצי מיליון ₪ עבור אחיהם ואם יפנו למשטרה או לתקשורת יקבלו את אותו בחתיכות.

צילום דוברות המשטרה

עם קבלת התלונה, כוחות משטרה רבים החלו בסריקות וחוקרי הימ"ר של מחוז צפון פתחו באיסוף ממצאים ופעולות חקירה לאיתור החטוף. לקראת השעה 03:30 לפנות בוקר, כוחות משטרה איתרו את הרכב של החטוף חונה ליד מפל סהר, ובתוכו הטלפון, הארנק של החטוף וגם פתק עם דרישה לשלם כופר בשווי של מיליון ש"ח עבור החטוף.

חוקרי מז"פ הוזנקו למקום, דגמו טביעות אצבע, אספו מממצאים פורנזיים וחקרו את הזירה כשלפתע הגיח מהשיחים גבר כשהוא יחף מדדה ונראה חבול, בתשאול של חוקרי המז"פ סיפר להם כי נחטף אתמול בלילה, לדבריו רכב איסוזו חסם לו את הדרך ושני אנשים באיומי נשק הורו לו לצאת מרכבו והכניסו אותו לרכבם, קשרו את ידיו וכיסו את עיניו ובהמשך החזירו אותו חזרה לאזור שממנו הוא נחטף כשהם דורשים ממנו לדאוג להביא להם חצי מליון ש"ח.

החטוף נלקח לתחנת המשטרה בקצרין ולאחר מספר פעולות חקירה והגירסה של החטוף שעוררה את חשדם של חוקרי הימ"ר עלה כי, החטוף בדה את סיפור החטיפה יחד עם בני משפחתו כדי שבית המשפט יקל בעונשו של אחיו אשר עצור והורשע בגין הברחה של 12 נשקים מגבול לבנון. החטוף ובני משפחתו ניסו להוכיח לבית המשפט כי אחיהם נסחט על ידי גורמים עבריינים בכירים וזו הסיבה שביצע את ההברחה ולכן יש להקל בעונשו.

החטוף יחד עם אחותו החשודה כי סייעה לו נעצרו בגין חשד למסירה הודעה כוזבת בידוי ראיות וניסיון להשפיע על הליך שיפוטי ומעצרם הוארך עד ליום שישי הקרוב (3/6/22) בבית משפט השלום בקרית שמונה.

בעקבות הדיווח הכוזב על חטיפה הופעל נוהל חירום בשל חשש לחיי אדם כוחות משטרה הוקפצו לשם חיפוש אחרי ה״חטוף״ ובוזבז זמן יקר של כוחות הביטחון ובכוונת המשטרה בנוסף להגשת כתב אישום לבקש מהפרקליטות להגיש תביעה אזרחית בגין הוצאות החיפוש אחריהם.

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
פסטיבל נחל צלמון ה-1 הפנינג משפחות, סדנאות, דוכני תוצרת גלילית, מופעים וסיורים: יום שישי 23.10.26 | 8:00 עד 14:00 | הכניסה לפסטיבל חופשית
מסורת גלילית חדשה! ביום שישי 23.10.26 ייערך לראשונה פסטיבל נחל...
'איגוד ערים כינרת' מסכמים את עונת הרחצה בכינרת 2026
עונת הרחצה בחופי איגוד ערים כינרת ננעלה בתאריך ה-10.10.2026 על...
רשות הטבע והגנים: אלפי ציפורי שיר ניצודות ברשתות: חוליות ציידים נתפסו בין חלחול לחברון
כחלק מפעילות אכיפה שוטפת שמתבצעת ע״י קמ״ט שמורות טבע במנהל...
מאות ואלפי מבקרים בגליל בחג הסוכות באמצעות אקדמיית השגרירים ונאמני הגליל
עם תום חג הסוכות הסתיים, חיים מלספין, מנכ"ל עמותת נאמני...
המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה היום הקמת יישוב דרוזי חדש בצומת יבור, המקודם על ידי משרד הבינוי והשיכון
המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה היום הקמת יישוב דרוזי חדש...
דוהרים אל היחד - יום עיון לצוות ההוראה והמנהלה לקראת פתיחת שנת הלימודים במכללה הטכנולוגית נוף הגליל
כמה מרתק היה לקיים יום גיבוש דווקא בעידן שבו הבינה...
קנס של 15 אלף שקלים הוטל על נאשם בבית משפט השלום בטבריה בגין עבירת שייט בכינרת
איגוד ערים כינרת: נפעל באפס סובלנות מול מפירי תקנות השייט...
"הטנגו החדש" של פיאצולה מגיע לעין חרוד
הפסנתרנית אודליה אליעזרוב סבר חוברת לנגן כלי ההקשה הבינלאומי גלעד...
אמנות יהודית בסוכה המרכזית בבית הכנסת הגדול בעפולה
מי שיגיע בחג הסוכות לסוכת בית הכנסת הגדול בעפולה יוכל...
לראשונה בסניף יד שרה עפולה: סיוע משפטי לגיל השלישי
עו"ד הילה טננבוים מצטרפת למערך המתנדבים של מחלקת הסיוע המשפטי...
דילוג לתוכן