מועצת הדבש מזמינה לחגוג חנוכה במכוורות ברחבי הארץ

מועצת הדבש מזמינה לחגוג חנוכה במכוורות ברחבי הארץ
חנוכה בדבורת התבור. צילום: דבורת התבור.

 

לכבוד חג החנוכה מזמינה מועצת הדבש ליהנות מפעילויות במכוורות ברחבי הארץ, הכנת נרות מדונג דבורים, הכנת חנוכיות, סופגניות עם דבש, התבוננות בכוורת אמיתית, מפגש עם דבוראים ולמידה על עולמן הקסום של הדבורים ועל חשיבותה של הדבורה הקטנה בהאבקת פרחי ירקות ופירות ההופכים למזון מן הצומח.

מנתוני מועצת הדבש עולה כי, צריכת הדבש לקראת חגים ומועדים נמצאת בעלייה זה מספר שנים. עם המודעות הבינלאומית הגוברת לאורח חיים בריא, נצרך הדבש כממתיק טבעי של הטבע, המשמש כממרח וכן לבישול ובחג החנוכה נאכל עם סופגניות ומתוקים.

מכוורת פורת. צילום: נבו אוטולנגי

מנכ"ל מועצת הדבש, אופי רייך: "המכוורות ברחבי הארץ פותחות את שעריהן לביקור ומזמינות ליהנות מפעילות חינוכית ומעשירה, המשלבת את ערכי חג האורים. הילדים ילמדו כי דבורת הדבש אינה רק יצרנית דבש, אלא גם המאביקה המרכזית בטבע שאחראית להאבקת (הפרייה) 80% מהיקף הגידולים החקלאיים בעולם ואחראית על ייצור המזון לכולנו".

לקראת החנוכה קוראת מועצת הדבש לציבור הישראלי, לתמוך בתוצרת הארץ ולרכוש דבש איכותי ישירות מדבוראי ישראל, המקיימים מכירה ישירה של דבש במכוורות או באמצעות משלוחים.

בובת הדבורה בחג החנוכה. צילום: דבורת התבור

 

טעימות דבש. צילום: אדווה אופיר

המלצות לביקור במכוורות בצפון הארץ:

מכוורת "דבורת התבור" בשדמות דבורה- תקיים את 'חגיגת נרות דונג לחנוכה' עם סדנאות יצירה להכנת מנורת חרס לשמן ונר דונג בריח דבש, סיורים במכון רדיית הדבש, ובאולם גידול אלפי פקעות המשי היחיד בארץ. להזמנות: 04-6769598, 050-5637645.

מכוורת "הכל דבש" ביסוד המעלה- בחג החנוכה מזמין הדבוראי עמית יוסף לפעילות חנוכה- טעימות דבש גלילי, סרט על עולם הדבורה והדבש, וסיור בין מחלקות מפעל הדבש. להזמנות: .050-9518181

משק "אופיר" באלון הגליל- ממוקם בלב חורשה נעימה, בו מכוורת, יקב בוטיק וכרם, במקום טעימות ממגוון הדבש הזני, יין וגבינות, ועוד. להזמנות: 04-9861466.

מכוורת 'גליל דן'- (ליד קיבוץ דפנה)- בחנות הבוטיק מגוון רחב של דבש זני, לצד מוצרי בריאות מהכוורת, ניתן לבצע משלוחים. להזמנות: 04-6947826.

מכוורת "רייקין" בשדה אליעזר- מכוורת משפחתית, בת שלושה דורות של דבוראים, המייצרים דבש טהור ואיכותי, שניתן לקנות מהם ישירות. להזמנות: 054-5240024.

מכוורת "דבש מכמנים"- הדבוראים רוני ורוקי רק, מזמינים לסיור מודרך במכון הרדייה, ולסדנאות הכנה ופיסול נרות דונג, טעימות דבש ועוד. להזמנות: 052-2476768.

מכוורת "יערת הדבש" באלוני אבא- מכירת דבש וסיורים מודרכים במכוורת, פעילות לילדים, לבישת חליפת דבוראי ועוד. להזמנות: 054-4437402.

מכוורת "הבוסתן" בפקיעין- הדבוראי ג'מאל חיר, משלב בין אירוח דרוזי ופעילויות להכרת עולם הדבורים. להזמנות: 052-2477897.

מנתוני 'מועצת הדבש': צריכת הדבש בקרב הציבור הישראלי מסתכמת בכ-6,200 טון בשנה. בישראל מאות דבוראים המטפלים בעשרות אלפי כוורות הפזורות באלפי נקודות מרעה צופני ברחבי הארץ כאשר כ- 80,000 כוורות מאביקות גידולים חקלאיים של פירות וירקות.

מומלץ לתאם הגעה מראש.

מועצת הדבש והדבוראים מאחלים חג חנוכה שמח ומתוק כדבש!

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
נער כבן 14 נהרג, 2 נערים כבני 14 נפצעו במצב קשה, 10 פצועים במצב בינוני ו-12 פצועים קל בפיצוץ ברכס רמים בצפון הארץ
אתמול (שני), בשעה 14:53, התקבל דיווח במוקד החירום 101 של...
בעלות 5.5 מלש"ח: הושלמו עבודות שלב ב' בפרויקט פארק לימונים בצפת שיהווה חוליה מקשרת בין לב הפארק והמרחב העירוני
במימון הקרן לשמירה על שטחים פתוחים ברמ"י, השלימו עיריית צפת...
פסטיבל נחל צלמון ה-1 הפנינג משפחות, סדנאות, דוכני תוצרת גלילית, מופעים וסיורים: יום שישי 23.10.26 | 8:00 עד 14:00 | הכניסה לפסטיבל חופשית
מסורת גלילית חדשה! ביום שישי 23.10.26 ייערך לראשונה פסטיבל נחל...
'איגוד ערים כינרת' מסכמים את עונת הרחצה בכינרת 2026
עונת הרחצה בחופי איגוד ערים כינרת ננעלה בתאריך ה-10.10.2026 על...
רשות הטבע והגנים: אלפי ציפורי שיר ניצודות ברשתות: חוליות ציידים נתפסו בין חלחול לחברון
כחלק מפעילות אכיפה שוטפת שמתבצעת ע״י קמ״ט שמורות טבע במנהל...
מאות ואלפי מבקרים בגליל בחג הסוכות באמצעות אקדמיית השגרירים ונאמני הגליל
עם תום חג הסוכות הסתיים, חיים מלספין, מנכ"ל עמותת נאמני...
המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה היום הקמת יישוב דרוזי חדש בצומת יבור, המקודם על ידי משרד הבינוי והשיכון
המועצה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה היום הקמת יישוב דרוזי חדש...
"יש פה הבנה במבט": צעירי "משפחה אחת" יצאו יחד ליום בגלבוע
כ־20 צעירים וצעירות בגילי 18-24 מעמותת "משפחה אחת" יצאו בסוף...
את הבנת האדם אי אפשר להחליף - במכללה הטכנולוגית נוף הגליל במגמת הנדסת אדריכלות ועיצוב פנים מחבקים את הבינה המלאכותית ומביטים קדימה
האדריכלית הוותיקה והמוערכת, ריקי מעוז, ראש מגמת הנדסת אדריכלות ועיצוב...
דוהרים אל היחד - יום עיון לצוות ההוראה והמנהלה לקראת פתיחת שנת הלימודים במכללה הטכנולוגית נוף הגליל
כמה מרתק היה לקיים יום גיבוש דווקא בעידן שבו הבינה...
דילוג לתוכן