כחלק ממהלך אזורי שמקדם אשכול בית הכרם, מיזם "המטבח הכשר", להנגשת עסקים תיירותיים לשומרי כשרות, מסורתיים ולתיירות מוסדית, הוכשרה מסעדה נוספת במג'ד אל כרום – מסעדת טאבון סתי המיוחדת
אשכול בית הכרם פועל רבות לטובת קידום עסקי התיירות והקולינריה באזור. אחד המהלכים הגדולים שהחל השנה הוא פרויקט "המטבח הכשר", הנגשת עסקים תיירותיים לשומרי כשרות, לשומרי מסורת ולקבוצות מאורגנות ומוסדות. בשנה האחרונה הונגשו 2 מסעדות ברחבי האשכול, 'אוהל אל עין' בכאמנה ו'החוויה הבדואית' בסלאמה. כיום מחזיקות שתי המסעדות תעודת כשרות וניתן להגיע לאירוח מסורתי ולהנות מאוכל בריא טעים וכשר!
תיירות ארץ כרמי זית מאשכול בית הכרם מובילים וממשיכים לקדם מהלך חשוב ומבורך זה. ושמחים לבשר כי השבוע הוכשר מטבח נוסף ברחבי האשכול! "טאבון סתי"- המטבח של סבתא, בביתם של מחמוד וואפיקה דיאב במג'ד אל כרום. בני הזוג מכינים אוכל ערבי מסורתי משובח היישר מהטאבון: מג'דרה, מקלובה, מסאחן, עלי גפן, פיתות זעתר ובצל, פיצות ועוד מגוון רחב של מאכלים שיוצאים היישר מהטאבון ביד רחבה ובמחירים נוחים. בנוסף, בני הזוג עורכים גם סדנאות להכנת המאכלים המסורתיים לקבוצות בתיאום מראש.
הכשרות בהשגחת הרב דוד פרץ, רב הישוב פקיעין החדשה.
"פרויקט 'המטבח הכשר' הוא אחד הפרויקטים הגדולים אותו מקדם האשכול.
זהו מהלך חדשני ופורץ דרך שבזכותו התיירות תצמח ותתפתח, שומרי כשרות ומסורת יהודית, ועדי עובדים וכל התיירות המוסדית יגיעו לרחבי האשכול לטיול ובילוי, ויוכלו להתענג על המאכלים המסורתיים והמיוחדים של כל העדות ללא מגבלת כשרות. אני מברך את טאבון סתי- המטבח של סבתא, אשר הצטרפו לפרויקט. ואני מזמין את כולם להגיע להנות מהטעמים, שיהיה בתאבון".
ציין, רז טישלר מנכ"ל אשכול בית הכרם.