קרדיט צילום: גלעד הר שלג

בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים עוברים לתזונה קיטוגנית (דלת פחמימה), או תזונה ללא גלוטן, וללא סוכר, מטעמי בריאות, או במסגרת ירידה במשקל. בדרך כלל אותה אוכלוסייה מתקשה למצוא מסעדה או בית קפה שיציעו מנות ייעודיות עבורה.

אבל לאחרונה, ובפעם הראשונה בארץ, נפתח דווקא בעפולה, בית קפה מסעדה, קיטו בראון שמו, שמציע במיוחד לאוכלוסיה הקיטוגנית (דלת פחמימה), צליאקית (ללא גלוטן), סכרתית סוג 1 ו-2, טבעונית, ולאנשים שדוגלים באורח חיים בריא, תפריט חלבי עשיר, ובנוסף מזווה של מוצרים יבשים וקפואים לקחת הביתה. הכול התחיל מלקוחה קיטוגנית וותיקה של יוסי רפאל הבעלים של קיטו בראון, והחנות הוותיקה רד אנד בראון, ליינות איכות, שוקולד, אלכוהול בשר משובח, סיגרים ועוד, שנמצאת בדיוק מתחת לקפה מסעדה. אותה לקוחה שסבלה מבעיה בריאותית במשך שנים, והחלה לסגל אורח חיים קטוגני, פנתה אליו בבקשה להכניס לחנות מוצרים שיתאימו לתזונה הקיטוגנית.

רפאל זיהה את הפוטנציאל והביקוש הרב, חקר לעומק את הנושא, נפגש עם יצרנים מקומיים, למד את חומרי הגלם, ואף טעם אותם, והבין שהמוצרים הללו לא רק בריאים, אלא גם טעימים, ומתאימים לכול חיך. אחרי חצי שנה הוא החליט שהוא פותח מחלקה קיטוגנית למכירה, ומשלוחים בכל הארץ, ומהר מאוד התגבש קהל מכל הארץ, שאהב את המגוון שהציעה החנות ואז בעקבות ההצלחה הוחלט לפתוח את בית הקפה מסעדה הקיטוגני הראשון מסוגו, קיטו בראון, ושכר את אותה לקוחה שתייעץ ותבנה לו את התפריט המיוחד. כל המוצרים והמנות, לרבות הבצקים, הרטבים, והלחמים עשויים בעבודת יד, מחומרי גלם ומוצרים איכותיים וייעודים כמו: קמחי שקדים, אגוזים ושקדים, טחינה וביצים והם נקיים מגלוטן, פחמימה וסוכר.

בין שלל המנות תמצאו שם בין היתר גם את: פיצה מרגריטה שבסיסה בצק מוצרלה (65 ₪); בוקר גיאורגי – חצ'פורי, עשוי בצק מוצרלה, סלט פלפלים בתחמיץ, סלט כרוב עם ג'עלה, אריסה וזיתים שחורים. (79 ₪) ; טוסט סלמון מושחת – מלחם וופל עשוי בצקגבינת מוצרלה, בצל סגול, סלמון מעושן וגבינת שמנת מוגש עם סלט חצילים, סלט פלפלים בתחמיץ, מטבוחה, סלט ירקות קצוץ, זיתים ואריסה (75 ₪); בוקר איטלקי – קלצ'ונה עשוי בצק מוצרלה, ממולא מנגולד וגבינה בולגרית, מוגש לצד זיתים, ביצה קשה, סלט חצילים, סלט מנגולד, סלט עלים, קוביות בולגרית, צנונית כבושה ואריסה. מנות ספיישל כמו סירות חצילים בתנור, עם סלט עגבניות ובצל מעל, ומטבלים של אריסה, מטבוחה וטחינת עשבי תיבול מוגש לצד לחם שקדים; מנת חומוס על בסיס ביצים, לצד כדורי פלאפל מקמח שקדים ועשבי תיבול ועוד.

לקינוחים: עוגת גבינה פירורים, עוגת קרמבו, עשויים קמח שקדים, חמאה שמנת, וגבינות שמנות. (59 ₪); ולקינוח, בלינצ'ס גבינה מתוקה עשוי מקמח שקדים – עם קצפת וריבת תות. (59 ₪). בנוסף לתפריט, המקום מציע גם חנות למוצרים משלימים לאותה אוכלוסייה, עם מוצרים יבשים וקפואים כמו: עוגות פס, עוגיות, גלידות, מאפים מתוקים ומלוחים, ומחירם נעים בין ( 40-100 ₪); בקרוב מאוד ייכנסו גם מוצרים שימכרו בתפזורת ויאפשרו ללקוחות לטעום לפני הקנייה, מוצרים מיוחדים כמו לחמים קיטוגנים, עוגיות אלפחורס תות ומסקרפונה, מגולגלות, בקלוואה, סיגר קוקוס, מעמול פיסטוק, קרמבו נמסיס, פחזניות ואקלרים, כולם דלי פחמימה גלוטן וללא סוכר.

קרדיט צילום: גלעד הר שלג
קרדיט צילום: גלעד הר שלג
קרדיט צילום: גלעד הר שלג

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here