ביקור נגיד בנק ישראל וצוותו במכון המחקר מיגל- כחלק מסיורו בגבול הצפון. צילום: תקשורות יעל שביט

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, וחברים מהנהלת הבנק, סיירו יחד עם יו"ר נשיאות המגזר העסקי, אל"מ (במיל') דובי אמיתי, תושב מטולה בצפון הארץ, באזור יישובי קו העימות.

נגיד בנק ישראל עם יור נשיאות המגזר העסקי וצוות המשרד- בביקור במכון המחקר מיגל שפונה במלחמה וטרם חזר לפעילות- בסיור בגבול הצפון. צילום: תקשורות יעל שביט

 הסיור נועד לעמוד מקרוב אחר אתגרי הכלכלה של האזור, ולבחון כיצד ניתן להוביל את הצפון למסלול צמיחה חדש. במהלך הסיור, הם דנו בדרכים להבאה של אוכלוסייה צעירה שיש ביכולתה לפתח את חיי התרבות והפנאי של האזור. המשתתפים אף דנו ביכולתן של התעשיות לתרום למרחב הצפוני להעמקת הקהילות ולהקמת קהילות חדשות דווקא באזורים סמוכים לגבול. בהקשר זה, עלה כי יש לקחת בחשבון גם את החשיבות של ענף ההייטק והיזמות הפרטית לאזור הצפון.

במהלך הסיור קיבל הנגיד סקירה ביטחונית בגבול לבנון מגורמי הצבא, ודן עם נציגי התעשייה, האקדמיה והתושבים המפונים אודות ההחלטות והפעולות שיש לבצע על מנת להבטיח שגשוג כלכלי באזור.

פרופ' אמיר ירון נגיד בנק ישראל: "צפון מדינת ישראל ניצב בפני אתגרים משמעותיים בעקבות הלחימה באזור. אני רואה חשיבות רבה בהבנת האתגרים הכלכליים הייחודיים לחבל הארץ הזה. השיח הפתוח עם כל המעורבים במהלך הסיור תרם רבות להבנת האתגרים. זאת, על מנת להבטיח את גיבושם של הפעולות הנדרשות לשיקומו ולהבטחת שגשוגו"

נגיד בנק ישראל וצוותו-במעבדות מכון המחקר מיגל שפונו במלחמה וטרם חזרו לפעילות- בסיור בגבול הצפון. צילום: תקשורות יעל שביט

יו״ר נשיאות המגזר העסקי, אל״מ (במיל׳) דובי אמיתי: ״יש לנו הזדמנות אדירה להפוך את הצפון לאזור כלכלי משגשג, בדגש על פיתוח התיירות והתעסוקה שבאזור. שוחחתי עם הנגיד והנהלת הבנק לגבי חשיבות יצירת עוגנים כלכליים שיתמכו בצמיחת הצפון לטווח הארוך"

כחלק מהביקור בצפון נערכה ישיבה במפעל 'עוף הגליל' בקרית שמונה, בבעלות 'החברה לפיתוח הגליל', (קיבוצי הגליל העליון וצפון הגולן),שהמשיך בפעילות לאורך כל ימות המלחמה, למרות שטילים נפלו בחצר המפעל.

גדי נתניאל מנכ"ל מפעל 'עוף הגליל' בקרית שמונה: "למרות הסכנה והאתגרים, הצלחנו לשמר את פעילות ענף הפטם בגליל העליון, בזכות העובדים המסורים ורציפות אספקה של מוצרי העוף לשווקים. דאגנו לעובדים המפונים למגורים והסעות, תגמלנו ותמכנו בהם גם רגשית"

הנגיד וצוותו ערכו גם סיור במעבדות החדשות של מכון המחקר מיגל, הממוקמות בקרית שמונה ובמכללת תל חי שפונו וטרם חזרו לפעול.

מנכ"ל מכון המחקר מיגל דוד זיגדון, סיפר כי מיגל פונה על 300 החוקרים והעובדים, וההנהלה פעלה למציאת מעבדות חלופיות, ברחבי הארץ, כך שהחוקרים יוכלו להמשיך במחקרים החשובים. הוא דיבר על החזון בגליל של 'עמק הפודטק והאגרוטק' ,שהיה בנסיקה בעשור האחרון, עם הגעת משקיעים, פתיחת מיזמים וסטאטראפים, ונגדע עקב המלחמה, ועל ההכרח לתעל את המצב כהזדמנות בכדי לקדם חדשנות בגליל.

בהמשך הצטרפו למפגש נשיא מכללת תל-חי פרופ אליעזר שלו, מנכ"ל המכללה אלי כהן, ופרויקטור האוניברסיטה אריק דיין, שדיברו עם הנגיד וצוותו על המטרה החשובה באזור- הפיכת המכללה לאוניברסיטה, שתתרום לשגשוג הגליל.

כמו כן, ביקר הנגיד במפעל טרופיקל בקריית שמונה.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here