גאווה גדולה: האומנית תומי פירסט מבית חינוך אמירים תייצג את ישראל בתחרות בין-לאומית ביפן

גאווה גדולה: האומנית תומי פירסט מבית חינוך אמירים תייצג את ישראל בתחרות בין-לאומית ביפן
אבירו לילו – רכז מגמת אומנות, תומי פירסט ויואב אלקובי – מורה במגמת אומנות - קרדיט: יואב אלקובי

יצירת האומנות "מבט חטוף" של תומי פירסט, תלמידת י"ב, לוכדת את המבט של החטופים מהשבעה באוקטובר ומעבירה חוויה עוצמתית ומטלטלת לצופים

תומי פירסט, תלמידת י"ב מבית חינוך אמירים בכפר ורדים, נבחרה לאחרונה לייצג את ישראל בתחרות בין-לאומית שתתקיים ביפן בה תציג את יצירתה "מבט חטוף" שעוסקת בחטופים מהשבעה באוקטובר. פירסט תהיה הנציגה הישראלית היחידה ואחת מבין שלושה נציגים שעלו לגמר מרחבי העולם.

את כרטיס הכניסה לתחרות הבין-לאומית שתתקיים ביפן קיבלה פירסט בזכות סדרת רישומי פחם שציירה בהן מוצגות עיני החטופים והחטופות, אלה שחזרו – רומי גונן ואגם ברגר; אלה שנרצחו בשבי – שלמה מנצור, כפיר ביבס ועדן ירושלמי; ואת עיניו של אלון אהל, בנה של עידית אהל, מחנכת ואומנית בבית חינוך אמירים, המביט בנו ומבקש שנצילו ונביאו חזרה אל משפחתו.

"מבט חטוף" – יצירתה של תומי פירסט – קרדיט: יואב אלקובי

"מהלך היצירה היה עבורי מסע. המטרה המרכזית שלי הייתה ליצור חוויה שתיגע בצופה", שיתפה פירסט, "העיניים הן חלון לנפש – רציתי לעורר רגש ולגרום לצופה להרגיש את מה שאולי הרגישו החטופים עצמם: חוסר האונים, התקווה, הפחד ואולי הזדמנות למבט אחרון. אני מקווה שהעיניים שציירתי יצליחו לדבר גם כשאין מילים, ויעוררו רגע של הקשבה, של חמלה ושל זיכרון".

רחלי און, מנהלת בית חינוך אמירים, קיבלה בהתרגשות ובגאווה גדולה את ההודעה על הזכייה של תומי במקום הראשון בתחרות יצירות תלמידי מגמות אומנות ועל כך שתייצג את ישראל בתערוכה היוקרתית הבין-לאומית ביפן. און שיבחה את תומי ואמרה: "אנו גאים/ות בך על האומץ, על החשיבה המעמיקה, על האזרחות הפעילה בגיל הנעורים ועל היכולת לבטא את הכאב שהבאת בעינייך החכמות אלינו, אל החברה, למען נישא עינינו אל אלה שעיניהם/ן מביטות בנו שנצא ונעשה מעשה".

און הודתה לרכז מגמת אומנות אבירו לילו ולצוות המורים על שנים של הנחייה שעודדה חופש לבטא אומנות ולמנהלת תחום אומנות חזותית במשרד החינוך שרון שפלן לזר על ההכרה והליווי למעשה חינוכי ערכי שיש בו לצד המקצועיות, חוכמה, תעוזה ולב גדול להביא לקדמת הבמה העולמית את כאב החברה הישראלית.

בימים אלה מוצגת עבודתה של תומי בתערוכת הגמר של מגמת האומנות בבית החינוך אמירים.

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
שני אמנים צפונים, במה אחת: אברהם טל ובן צור נפגשים בפסטיבל "בין הכרמים" במרום הגליל
אחד גדל למרגלות החרמון, השני צמח בסמטאות צפת. שניהם הפכו...
בינה מלאכותית לשירות העסקים: כנס ייחודי של בנק הפועלים בטבריה
הכנס, נערך ביוזמת סניף בנק הפועלים בטבריה, הפגיש עשרות בעלי...
1,000 יחידות דיור חדשות בלב נוף הגליל: הוועדה המחוזית אישרה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להתחדשות עירונית ב"מורדות עצמון"
התוכנית כוללת 1,018 יחידות דיור, שטחי מסחר, תעסוקה ומבני ציבור,...
ילדי מעלות תרשיחא והסביבה חוגגים בפארק יומולדת הכי מיוחד בעיר
חברת אלו את ניצן, המתמחה בעיצוב תכנון ובנית מתקני משחק...
משהו חדש מתחיל במכללה הטכנולוגית נוף הגליל: האקדמיה הראשונה לנוער יוצאת לדרך
בין הבריכה למכון הכושר, בין הטיול בשביל ישראל לעבודה בחופש...
הבראנץ' הקייצי של הגליל
לוטם דרעי ביסטרו בייקרי כשר בשכניה משיק: מנות בראנץ' קיץ...
טקס הנחת אבן פינה למבנה בית הספר הדתי "אל אמין" בג'וליס
אתמול התקיים טקס חגיגי להנחת אבן פינה למבנה בית הספר...
החל מהסופ"ש הקרוב ולאורך חופשת הקיץ איגוד ערים כינרת יפעיל את 'קו סובב כינרת' שאטל הסעות חינם - לטובת הנופשים בחופי הכינרת החל מה-10.7 ועד ה-27.8
איגוד ערים כינרת יפעיל במהלך חופשת הקיץ את 'קו סובב...
סיפורו המרתק של חייל המילואים חיים מלספין המציין 1000 ימי מילואים בעזה ולבנון כשהוא ממשיך להילחם, לשקם, ולבנות גשרים בין ישראל לעולם
בתקופה קשה ומאתגרת במיוחד עבור תושבי הצפון בפרט ומדינת ישראל...
כנגד כל הסיכויים: קבוצת TG מקימה מפעל חדש בגליל, מרכז לאודר לתעסוקה גליל מוביל את גיוס העובדים הראשונים
בתקופה שבה חברות רבות מצמצמות פעילות בצפון או מעבירות אותה...
דילוג לתוכן