מו"פ צפון אירח עשרות חוקרים מהמו"פים הפריפריאליים וממכון וולקני לסיור מקצועי באתרי המחקר בגליל העליון והגולן במסגרת פורום חוקרים צעירים ביוזמת קרן קימת לישראל ומכון וולקני בשיתוף המו"פים הפריפריאליים
מו"פ (מחקר ופיתוח) צפון במכון המחקר מיגל, אירח עשרות חוקרים מהמו"פים הפריפריאליים, צפון ודרום, וממכון וולקני לסיור מקצועי באתרי מחקר של המו"פ בגליל העליון והגולן. הסיור נערך במסגרת 'פורום חוקרים צעירים' שהוקם ביוזמת קרן קימת לישראל ומכון וולקני, במטרה לחזק את הקשר בין הנהלות וחוקרי המו"פים ומכון וולקני, לשתף ידע מקצועי, ולעודד חיבור של קבוצות מחקר מדיסציפלינות שונות להקמת מיזמים מחקריים משותפים.

בסיור השתתפו ד״ר סיגל בראון מיארה מתאמת מדעית של המו"פים האזוריים במכון וולקני, אפי נעים מנהל אזור עמק החולה בקרן קימת לישראל ויו"ר מו"פ צפון, פרופ' אילן הלחמי המנהל המדעי של מו"פ צפון, חיה רק יהלום מנהלת מו"פ צפון, עמוס לוין אגרונום מלווה של המו"פים האזוריים מטעם קרן קימת לישראל, ראובן דור מנהל קשרי חוץ של מו"פ צפון, וכן עשרות חוקרים צעירים ממכון וולקני ומשמונת המו"פים הפריפריאליים- מו"פ צפון, מו"פ עמק המעיינות, מו"פ ההר המרכזי, מו"פ בקעת הירדן, מו"פ רמת נגב, מו"פ דרום, מו"פ ערבה תיכונה וצפונית-תמר ומו"פ ערבה דרומית.
חיה רק יהלום, מנהלת מו"פ צפון במכון המחקר מיגל: "היה לנו לכבוד לארח חוקרים צעירים ומוכשרים מכל הארץ אשר ימשיכו להוביל את החקלאות הישראלית לקדמת הבמה העולמית גם בעשורים הקרובים ויסייעו לחקלאים להתמודד עם אתגרים מורכבים כגון שינויי אקלים, צמצום שטחי הגידול ועוד. ברצוני לברך את מכון וולקני, קרן קימת לישראל וכלל המו"פים, הרואים כמונו במו"פ צפון, את הצורך בשיתוף פעולה הדוק בין כל הגורמים העוסקים במחקר ופיתוח חקלאי יישומי, ליצירת מערך בעל היקף פעילות נרחב ומשולב, המסוגל לתת מענה מהיר ויעיל לאתגרי השעה. המו"פים האזוריים הם חוד החנית בפיתוח פתרונות חדשניים ומותאמים לאתגרים הייחודיים של כל אזור, ובאמצעות שיתוף ידע וגישות חדשות נוכל לסייע בחיזוק החקלאות וביטחון המזון של מדינת ישראל".
אפי נעים, מנהל אזור עמק החולה בקק"ל ויו"ר מו"פ צפון: "קק"ל רואה בחיזוק הקשר בין מוסדות המחקר, המו"פים והחקלאים משימה אסטרטגית ראשונה במעלה. אני מאמין שהעתיד של החקלאות שלנו נמצא בדיוק בחיבורים האלה – שבהם ידע, שטח וחדשנות נפגשים. פורום החוקרים הצעירים נועד ליצור 'מערכת אקולוגית' של ידע – כזו שרעיונות בה זורמים בחופשיות, נרקמים לשיתופי פעולה ויוצאים לשטח כמיזמים מעשיים ופורצי דרך. בסופו של יום, כולנו פועלים כדי להעניק לחקלאים כלים להתמודדות, שיקום וצמיחה – ולהבטיח את ביטחון המזון של מדינת ישראל. זו ציונות חקלאית הלכה למעשה".
לאורך הסיור הציגו חוקרי מו"פ צפון בפני עמיתיהם מעבדות וחלקות מודל, בשילוב סקירות על מחקרים חקלאיים יישומיים בתחומי הנשירים, הדרים, ירקות, גידולי שדה, בעלי חיים, הגנת הצומח ועוד.
