לכל איש יש שיר

לכל איש יש שיר

תלמידים ממגדל העמק נפגשו עם משפחות שכולות מהעיר ובחרו 62 שירים שקובצו לאלבום אחד לזכר 62 חללי העיר שנפלו.

אריק איינשטיין, רוד סטיוארט, להקת בנזין ועוד הם רק חלק מהיוצרים ששיריהם מופיעים בדיסק חדש אותו יצרו תלמידי כיתה ט' בבית הספר "אורט רוגוזין" במגדל העמק במסגרת מיזם מרגש "לכל איש יש שיר" אותו הוביל האגף לשירותים חברתיים באמצעות היחידה להתנדבות, בית "יד לבנים", משפחות שכולות והתלמידים.

במסגרת המיזם ביצעו התלמידים שלוו על ידי רכזת השכבה סיוון כהן, תחקיר מעמיק אודות 62 חללי העיר, קראו על חייהם ומותם, עמדו בקשר עם ההורים והאחים השכולים כדי לבחור את השיר שיוקדש לזכרו של החלל. בסיום התהליך שארך מספר חודשים הצליחו התלמידים להגיע ל-47 משפחות שעבורן תהליך בחירת השיר היה לא פשוט ולווה לא פעם בלבטים ובסערת רגשות. בסיומו של התהליך בחרו חלקן בשיר שבנם אהב, חלק אחר בחרו בשיר שמזכיר להם את יקירם שנפל ובפעמים אחרות התלמידים הם אלה שבחרו את השיר לזכרם לאחר שקראו ולמדו על חייהם ומותם של כל חלל וחלל.

לאחרונה התקיים מפגש מרגש בהשתתפות ראש העיר אלי ברדה, סגן ראש העיר אלי בקסיס, מנהלת בית "יד לבנים" אתי שושני-שפרלינג, נציגי האגף לשירותים חברתיים, מינהל החינוך, מנהלי "אורט רוגוזין", משפחות שכולות וכן התלמידים והוריהם. הטקס כלל את הצגת תהליך העבודה ע"י התלמידים ונציגי המשפחות וכן ביצוע מספר שירים שבחרו המשפחות ונכללו בדיסק שכולל שישים ושניים שירים וחולק למשפחות בסוף המפגש.

מנהלת היחידה להתנדבות, אילנה פרץ עייש וראש מינהל חינוך מלי אליגוב, אמרו: "בזכות התלמידים למדנו להכיר עוד נדבך מחייהם של הבנים הגיבורים שנפלו שעל דמותם ופועלם אנו מחנכים את ילדינו לאהבת הארץ, העם היהודי, הערבות ההדדית והנתינה" .

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
פופ-אפ יקב הרי גליל במתחם דפנה'לה - יום חמישי, 23.07.2026- "דפנה'לה", בכניסה לקיבוץ דפנה, בגליל העליון
"דפנה'לה"- מתחם התיירותי הקולינרי, בכניסה לקיבוץ דפנה, מזמין לפופ-אפ של...
מבלים באוגוסט עם כל המשפחה בגליל המערבי
זה הזמן להגיע לגליל. לפעילויות מהנות לכל המשפחה בגליל המערבי,...
בסימן חיזוק הכלכלה והתעסוקה: נשיא המדינה ביקר במפעלים בצפון הארץ
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום רביעי, א’ באב,...
גם בחופש הגדול: מערכת החינוך במגדל העמק ממשיכה לפעול במלוא המרץ
תוכנית הקיץ העירונית מעניקה מענה חינוכי וחווייתי לכלל ילדי העיר...
צפון ודרום
רשות ניקוז ונחלים כינרת בראשות המנכ"ל צביקה סלוצקי, אירחה את הנהלת...
ילדי מעלות תרשיחא והסביבה חוגגים בפארק יומולדת הכי מיוחד בעיר
חברת אלו את ניצן, המתמחה בעיצוב תכנון ובנית מתקני משחק...
כללית מרחיבה את שירותי הבריאות בשלומי: מרפאה חדשה נפתחה בשכונת יערית
כללית ממשיכה להרחיב את שירותי הבריאות בגליל המערבי עם פתיחת...
172 הצלחות ותקוות: בברכת נשיא המדינה נפתח טקס קבלת הדיפלומות במכללה הטכנולוגית נוף הגליל
טקס קבלת דיפלומות מרגש ומיוחד התקיים בהיכל התרבות ע"ש ברקוביץ...
שיקום נפשי הדרגתי וחזרה בטוחה לחיי היומיום
שיקום נפשי הדרגתי הוא תהליך מובנה שמטרתו להשיב לאדם תפקוד,...
"והיה כעץ שתול על פלגי מים" (תהילים א' ג) רשות ניקוז ונחלים כינרת סיימה בהצלחה פיילוט ראשוני לתוכנית לימודית חדשנית בנושא בתי גידול לחים בשיתוף החווה לחינוך חקלאי גולן ורשות הטבע והגנים
עקב המלחמה בגבול הצפון, הועתק הפיילוט שתוכנן במקור בקריית שמונה...
דילוג לתוכן