השיא נשבר: אחוז הזכאות לבגרות עומד על 85%

השיא נשבר: אחוז הזכאות לבגרות עומד על 85%
דוברות עיריית מגדל העמק

הישג מרשים לבית הספר "אורט רוגוזין" במגדל העמק. אחוז הזכאות לבגרות הוא הגבוה ביותר בתולדותיו ומבטא עלייה של 12 אחוז בהשוואה לשנה שעברה ו-23 אחוז בארבע השנים האחרונות

על פי הנתונים שהתקבלו לאחרונה, אחוז הזכאים לבגרות של תלמידי כיתה י"ב מבית הספר "אורט רוגוזין" שסיימו בשנת הלימודים שעברה (תשע"ט) עומד על 85% – הגבוה ביותר בשנים האחרונות.
"מדובר במחזור איכותי ובעבודה קשה וטובה של הצוות החינוכי שלא ויתר לאף תלמיד", אמר מנהל בית הספר דודי גרסרו והוסיף: "האמנו ביכולות של התלמידים וביכולות של הצוות המקצועי יחד עם הרפורמות של "אופק חדש" ו"עוז לתמורה" המעניקות יותר שעות תגבור לתלמידים. אני מודה לראש העיר אלי ברדה ולמנהל החינוך על התמיכה ועל הבאת תכניות ופרויקטים שונים שתרמו להצלחת התלמידים".
ראש מנהל החינוך, מלי אליגוב, הוסיפה: "במגדל העמק החינוך בראש הלכה למעשה. המדיניות של הרשות היא להלחם על כל תלמיד כדי שיסיים עם תעודת בגרות איכותית וערכית. תושבי מגדל העמק יכולים להיות גאים במערכת החינוך העירונית מהגיל הרך ועד לתיכון והאקדמיה".
חשוב לציין כי בפרסום תוצאות הזכאות לבגרות ובאחוז המתגייסים לצה"ל בחתך יישובי נכללים גם בתי הספר מהמגזר החרדי שאינם נגשים לבגרות ולא מתגייסים לצה"ל, אך נכללים בסטטיסטיקה של היישוב ובכך מורידים את הדירוג היישובי ולכן במגדל העמק הנתון הקובע בזכאות לבגרות או בגיוס לצה"ל הוא של בית ספר התיכון היחיד בעיר "אורט רוגוזין".
בישיבת מועצת עיר ששודרה בשידור חי בפייסבוק תקף חבר האופוזיציה שוקי כ"ץ את הישגי מערכת החינוך בעיר ואמר: "הפער בזכאות לבגרות בנתונים ביחס לממוצע הארצי הוא גדול בהפרש של 200 אחוז", ראש העיר ומחזיק תיק החינוך אלי ברדה הציג בפני חברי המועצה שקפים המציגים את מגמת העלייה אחוז הזכאות לבגרות ב-4 השנים האחרונות ב"אורט רוגוזין" מ-62% ל-71%, ל-76% והשנה ל-85%, כלומר עלייה של 23% ב-4 השנים האחרונות. במקביל חלה עלייה במספר התלמידים שסיימו 5 יחידות במתמטיקה, 5 יחידות אנגלית ושיפור משמעותי במספר התלמידים שסיימו בגרות איכותית ובהצטיינות.
למחרת ישיבת המועצה, פרסם משרד החינוך את רשימת בתי הספר המצטיינים בארץ בתחום ההישגים והערכים ובית הספר "אורט רוגוזין" נכלל בקטגוריה הגבוהה ביותר יחד עם 72 בתי ספר תיכוניים מתוך 288 בתי ספר שנבחרו כמצטיינים.
ראש העיר אלי ברדה התייחס ואמר: "מערכת החינוך במגדל העמק גאה בבית הספר "אורט רוגוזין" שמציג אחוז זכאות לבגרות מרשים ביותר והגבוה בתולדותיו. למרות שזה מחמיא לראות עלייה דרמטית אני עדיין מחזיק בדעה שאני קורא כבר שנים – לנתץ את "עגל הזהב" שנקרא אחוז הזכאות לבגרות! תעודת הבגרות לבדה אינה חזות הכל ואינה מעידה על איכות הבוגר או איכות מערכת החינוך היישובית. צריך להפסיק ללמוד בשביל הציונים ולשכוח את החומר לאחר המבחן ולהתחיל לבסס את הלמידה על למידה משמעותית ולימוד המרחיב דעת, ידע ואופקים עם תעודת בגרות איכותית וערכית של 4-5 יחידות המקנה כרטיס כניסה לאקדמיה".
ברדה ציין כי העשייה היומיומית בביה"ס "אורט רוגוזין" המכילה ערכים וחינוך, לצד העלייה המרשימה בתוצאות בחינות הבגרות מזכה את מנהלי ביה"ס דודי גריסרו ורעות בכר, הצוות החינוכי, התלמידים וההורים בברכת יישר כח גדול".

אחוז הזכאות לבגרות עומד על 85%
דוברות עיריית מגדל העמק
בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
טכנולוגיות חדשות שמשנות את עולם רפואת השיניים: מה באמת עובד היום
טכנולוגיות חדשות שמשנות את עולם רפואת השיניים: מה באמת עובד היום
טכנולוגיות דיגיטליות, חומרים מתקדמים ושיטות הדמיה בזמן אמת מקצרות טיפולים...
סוכות בעכו העתיקה: יום של היסטוריה, מופעי רחוב ומוזיקה שמסתיים מופע אור - קולי לילי מרהיב
אולמות האבירים, מנהרת הטמפלרים, החמאם הטורקי, השוק הצבעוני, מופעי פסטיבל...
נכות כללית או תאונת עבודה? כך תוכלו לממש את כל הזכויות והפיצויים שמגיעים לכם
מהי נכות כללית וכיצד היא מוגדרת? נכות כללית מוגדרת כנכות רפואית...
משלחת מחוקקים אמריקאים בכירים (NACL) נפגשה עם השייח' טריף: "עומדים לצד העדה הדרוזית – בישראל ובסווידא"
גליל, ישראל – משלחת בכירה של ארגון NACL (האגודה הלאומית...
עשרות מתנדבי עמותת "לחיות בכבוד" ארזו מאות מארזי חג מיוחדים עבור ניצולי שואה וקשישים באזור הצפון
"גם ובמיוחד בימים אלו לא שוכחים את ניצולי השואה והקשישים...
מה חשוב לבדוק לפני שמכניסים רכב חשמלי לטיפול?
מה זה “טיפול” ברכב חשמלי ומה שונה בו?טיפול ברכב חשמלי...
מסע קולינרי שמחבר בין מסורת, יצירה והנאה
מה זה מסע קולינרי?מסע קולינרי הוא דרך מובנית לגלות תרבות...
כך מאמתים מסמכים משפטיים לשימוש בחו״ל
מהו אימות מסמך משפטי לשימוש בחו״לאימות מסמכים הוא תהליך שמטרתו...
בשורה מרגשת בשלומי: אחרי כ-3 שנות מלחמה, פינוי וחזרה הביתה, 6 מסגרות חינוך חדשות ייפתחו מחר בשכונה החדשה ביישוב
היום, 1 בספטמבר, ייפתחו בשכונה החדשה בשלומי שש מסגרות חינוך,...
יריד טעם הגליל מגיע אל אולמות האבירים
יריד טעם הגליל האהוב שמתקיים זו השנה ה-13 בהפקת עמותת...
דילוג לתוכן