ד"ר עליזה בלוך השתתפה בשבוע הספר בקריית שמונה והציגה את ספרה "להחזיק את הגשר הזה" – הספר היחיד שנכתב על קריית שמונה בתקופת המלחמה

ד"ר עליזה בלוך השתתפה בשבוע הספר בקריית שמונה והציגה את ספרה "להחזיק את הגשר הזה" – הספר היחיד שנכתב על קריית שמונה בתקופת המלחמה
עליזה בשבוע הספר. קרדיט צילום יח"צ

"אנשי החינוך רואים שהגשר שמחזיק את החברה הישראלית רועד, אך הם לא ייתנו לו לקרוס. תחת אש – הם מחזיקים אותו"

ביום שישי האחרון השתתפה ד"ר עליזה בלוך בשבוע הספר שנערך בקריית שמונה, שם פגשה קוראים ותושבים והציגה את ספרה "להחזיק את הגשר הזה". מדובר בספר עיון המביא עדויות חיות מאנשי חינוך בקריית שמונה ובעוטף, מתאר את סיפורם של אנשי ונשות החינוך שהמשיכו לפעול, לחנך ולהוביל גם תחת אש ובמציאות משברית. מדובר בספר היחיד שנכתב על קריית שמונה בתקופת המלחמה.

מאז פרוץ המלחמה משקיעה בלוך, לשעבר ראש עיריית בית שמש ואשת חינוך ותיקה, מאמצים רבים בשיקום הצפון, בעיקר בתחום החינוך, ואף עברה להתגורר בעיר בחלק מהזמן. מתוך עבודתה בשטח והמפגש היומיומי עם מנהלות, מורים, גננות ותלמידים, נולדו העדויות המהוות את לבו של הספר.

הספר מתמקד באתגרים העצומים שעמדו בפני מערכת החינוך מאז 7 באוקטובר 2023 – פינוי קהילות, פיזור תלמידים ברחבי הארץ, מחסור בכוח אדם, לימודים במקלטים ובבתי מלון ושגרת חיים שנשברה פעם אחר פעם. לצד זאת, הוא מציג את החוסן, היצירתיות ותחושת השליחות שאפשרו לאנשי החינוך להמשיך ולהחזיק את המערכת גם בתקופות הקשות ביותר.

לדברי ד"ר עליזה בלוך: "הספר הזה הוא בראש ובראשונה סיפורם של אנשי ונשות החינוך שפגשתי בקריית שמונה ובעוטף. בתוך מציאות של אי־ודאות, כאב ומשבר, הם בחרו להמשיך להיות עוגן עבור הילדים והקהילות שלהם. זו עדות לכוח האנושי, לאחריות ולתקווה שנולדים דווקא ברגעים המורכבים ביותר. היה לי חשוב שהסיפורים האלה יישמעו ויישמרו."

ד"ר עליזה בלוך היא אשת חינוך בכירה ולשעבר ראש עיריית בית שמש. כיום היא מכהנת כנשיאת יאסא – המרכז הישראלי למצוינות בחינוך. במהלך השנים זכתה בפרסים ובאותות רבים, בהם פרס רוטשילד, פרס מוסקוביץ', אבירת איכות השלטון ואות גשר. "להחזיק את הגשר הזה" מצטרף לספריה הקודמים, "לבנות את הגשר הזה" ו"גשרים של אור", ומבקש להעניק קול ותיעוד לאחד הפרקים המשמעותיים והמטלטלים בתולדות מערכת החינוך בישראל.

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
ילדי מעלות תרשיחא והסביבה חוגגים בפארק יומולדת הכי מיוחד בעיר
חברת אלו את ניצן, המתמחה בעיצוב תכנון ובנית מתקני משחק...
משהו חדש מתחיל במכללה הטכנולוגית נוף הגליל: האקדמיה הראשונה לנוער יוצאת לדרך
בין הבריכה למכון הכושר, בין הטיול בשביל ישראל לעבודה בחופש...
הבראנץ' הקייצי של הגליל
לוטם דרעי ביסטרו בייקרי כשר בשכניה משיק: מנות בראנץ' קיץ...
טקס הנחת אבן פינה למבנה בית הספר הדתי "אל אמין" בג'וליס
אתמול התקיים טקס חגיגי להנחת אבן פינה למבנה בית הספר...
החל מהסופ"ש הקרוב ולאורך חופשת הקיץ איגוד ערים כינרת יפעיל את 'קו סובב כינרת' שאטל הסעות חינם - לטובת הנופשים בחופי הכינרת החל מה-10.7 ועד ה-27.8
איגוד ערים כינרת יפעיל במהלך חופשת הקיץ את 'קו סובב...
סיפורו המרתק של חייל המילואים חיים מלספין המציין 1000 ימי מילואים בעזה ולבנון כשהוא ממשיך להילחם, לשקם, ולבנות גשרים בין ישראל לעולם
בתקופה קשה ומאתגרת במיוחד עבור תושבי הצפון בפרט ומדינת ישראל...
כנגד כל הסיכויים: קבוצת TG מקימה מפעל חדש בגליל, מרכז לאודר לתעסוקה גליל מוביל את גיוס העובדים הראשונים
בתקופה שבה חברות רבות מצמצמות פעילות בצפון או מעבירות אותה...
הצטרפו למסע אל הלב הפועם של עכו העתיקה: בין אבירים, טמפלרים, שווקים ססגוניים והמופע הלילי החדש
מעט מאוד מקומות בישראל מאפשרים לצעוד במשך יום אחד בין...
מחוז צפון מוביל בהרשמה לתוכניות הקיץ של משרד החינוך
עם סיומה של שנת הלימודים תשפ"ו, ממשיך מחוז צפון להוביל...
האקדמית צפת מרכינה ראש לכבוד יו"ר הוועד המנהל לשעבר וממייסדי האקדמית צפת, עו"ד אריה הרמלין ז"ל
האקדמית צפת מביעה צער עמוק על פטירתו של עו"ד אריה...
דילוג לתוכן