התנדבות מחוץ לקופסא

התנדבות מחוץ לקופסא
קרדיט צילום: דוברות עיריית מגדל העמק

משבר בירוקרטי בין משרדי ממשלה האט השנה את הפעילות במרכזי להב"ה ברחבי הארץ. במגדל העמק חשבו מחוץ לקופסא כדי לא לפגוע בפעילות וגייסו מדריכים מתנדבים וביניהם מורה וותיקה לגרפיקה שהצטרפה וכבר מילאה את הקורס הראשון.

התנדבות מחוץ לקופסא
קרדיט צילום: דוברות עיריית מגדל העמק

מאז שהוקמו מרכזי להב"ה ללימוד מחשבים וצמצום הפער הדיגיטלי ברחבי הארץ, למדו מאות ואלפי ילדים, בני נוער ומבוגרים ברחבי הארץ. בשנה האחרונה, בעקבות עניין בירוקרטי שבין משרדי הממשלה, נאסר באופן גורף על כל המרכזים לגייס ולקלוט מדריכים נוספים. אי לכך היקף פעילות הקורסים והסדנאות במרכזי להב"ה פחת ומנהלת המרכז במגדל העמק עדי שפרלינג חיפשה רעיון יצירתי שיאפשר להרחיב את היקף הקורסים במרכז חרף בעיית כוח האדם. הרעיון היה להביא מרצים בהתנדבות כל עוד תוכן הקורס או הסדנה יהיה תואם את מטרות להב"ה ולא יהיה בתשלום.

רצה הגורל ותוך שעדי מקדמת את הרעיון מול הנהלת להב"ה הופיעו במשרדה רחלי מולר מנהלת אזור בעמותת ה'קרן לידידות' ואידית וקנין גרפיקאית מקצועית בעלת וותק של מעל 15 שנה בתחום ובידיה הצעה ללמד בהתנדבות גרפיקה ולאפשר לתושבים ממגדל העמק שמחפשים כיוון תעסוקתי ללמוד מקצוע מעניין ונדרש כגרפיקאי ולהתפרנס ממנו.

לאחר שנתקבלו כל האישורים מהנהלת להב"ה החלו עדי ואידית לפתח קורס שמטרתו לייצא בוגרים שיוכלו לעבוד כגרפיקאים מיד עם יציאתם. ואכן, הקורס הראשון החל לפני כחודשיים אליו נרשמו כ-15 חניכים וכולל כ-20 מפגשים במסגרתם לומדים להשתמש בתוכנות גרפיות כגון פוטושופ ואילוסטרייטור, יצירת כרטיסי ביקור, מודעות פרסום, עיצוב ועיבוד תמונות ועוד. המנהלת עדי שפרילנג הודתה לאידית על הרצון לתרום, על הדבקות במטרה, הסבלנות וההשקעה בפיתוח מערכי השיעור והקורס ותודה לרחלי מולר על החיבור המבורך.

ואמרה: "הצלחת היוזמה הזו פותחת פתח לשיתופי פעולה נוספים והתנדבות של תושבי העיר שמעוניינים לתרום מהידע האישי שלהם בתחום המחשבים במטרה לצמצם פערים דיגיטאליים ולסייע לרווחת התושבים במגדל העמק, בדיוק הערבות ההדדית עליה מדבר ואליה קורא ראש העיר אלי ברדה."

 

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
מסע פנימי מחיים של הישרדות לחיים של בחירה
מה זה “חיים של הישרדות” ומהי “חיים של בחירה”חיים של...
פער של יותר מ־125 ש״ח: נטו חיסכון עם סל הקניות הזול ביותר גם בעפולה
סקר השוואת מחירים שערך מכון הסקרים רושינק בין רשתות השיווק...
מועצת שלומי העניקה מלגות ל-140 סטודנטים בהיקף של כ-1.5 מיליון ש"ח: "משקיעים בדור העתיד גם בימים של אתגר"
המועצה המקומית שלומי קיימה השבוע את טקס חלוקת מלגות העידוד...
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן קיים סיור עבודה מקיף ביישובי הצפון: "מחויבים להסיר חסמים, לחזק את הרשויות ולהמשיך את תנופת השיקום והפיתוח"
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן, קיים סיור עבודה מקיף...
פעילות וסיוע של מתנדבים בהגנה על יהודה ושומרון, הגבול המזרחי בבקעה ובצפון
האם אפשר לתרום לביטחון המתיישבים ביהודה ושומרו? האם גדר ההפרדה...
פתרונות משפטיים שמונעים סכסוכים מיותרים
מה זה "מניעת סכסוכים" בהקשר משפטי מניעת סכסוכים היא שימוש בכלים...
פופ-אפ יקב הרי גליל במתחם דפנה'לה - יום חמישי, 23.07.2026- "דפנה'לה", בכניסה לקיבוץ דפנה, בגליל העליון
"דפנה'לה"- מתחם התיירותי הקולינרי, בכניסה לקיבוץ דפנה, מזמין לפופ-אפ של...
מבלים באוגוסט עם כל המשפחה בגליל המערבי
זה הזמן להגיע לגליל. לפעילויות מהנות לכל המשפחה בגליל המערבי,...
בסימן חיזוק הכלכלה והתעסוקה: נשיא המדינה ביקר במפעלים בצפון הארץ
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום רביעי, א’ באב,...
גם בחופש הגדול: מערכת החינוך במגדל העמק ממשיכה לפעול במלוא המרץ
תוכנית הקיץ העירונית מעניקה מענה חינוכי וחווייתי לכלל ילדי העיר...
דילוג לתוכן