פסטיבל ימי ענף הזית 2026 חוגג את שנתו ה-31 ומציין את פתחה של עונת המסיק. הפסטיבל ייפתח ב-29.10 במסיבת מסיק מיוחדת בכפר יהושע, ויציע לאורך שלושה שבועות סיורים במטעים ובבתי בד, קולינריה מקומית, מלאכות מסורתיות, מוזיקה ופעילויות לכל המשפחה ברחבי הגליל, הגולן והעמקים
יש רגע אחד בשנה שבו הגליל, הגולן והעמקים משנים קצב. עם בוא הסתיו הזיתים מבשילים, המטעים מתמלאים באנשים ובתי הבד מתעוררים לחיים של עשיה. רגע המסיק – מסורת עתיקה שהופכת גם השנה לחגיגה של אדמה, טעמים, תרבות ואנשים.

פסטיבל ימי ענף הזית 2026 יתקיים בין 29 באוקטובר ל־21 בנובמבר ויהווה הזדמנות של פעם בשנה למפגש עם המקור. עם המטעים, עם האדמה, עם החקלאים, המגדלים והיצרנים שמאחורי העשייה בבתי הבד, לטעום שמן זית שזה עתה נולד בבית הבד ואת הקולינריה המקומית סביב הנוזל הזהוב.
לאורך הפסטיבל יתקיימו עשרות פעילויות וסיורים בכפרים, ביישובים ובמשקים המזמינים את הקהל לצאת אל המטעים, להריח, לטעום, לגעת ולהיות חלק מחגיגה שמתחילה בעץ זית ומספקת סיפור שלם על הגליל והאנשים שחיים בו.
הפסטיבל ייפתח ביום חמישי, 29.10, באתר רכבת העמק בכפר יהושע, במסיבת מסיק מיוחדת המחברת בין מסורת של מסיק לאנרגיה של מסיבה יזרעאלית בערב של הופעות חיות, DJ's קוקטיילים שירקחו במיוחד ע"י מיקסולוגים על בסיס שמן זית, טאפאסים, בר טעימות ומפגש עם יצרני שמן זית מהאזור. טקס הפתיחה הרשמי יתקיים בין השעות 17:00–18:00.

יכין זיק, מנכ"ל הרשות לפיתוח הגליל: "עונת המסיק בפתח, והחקלאים בגליל מחכים שתבואו. פסטיבל ימי ענף הזית מזמין את הציבור לצאת צפונה, להיכנס למטעים ולבתי הבד, לפגוש את המגדלים והיצרנים, לטעום שמן זית חדש ולהכיר את הדרך שהזית עושה מהעץ ועד לצלחת. זהו מפגש של חקלאות, תיירות, קולינריה ותרבות מקומית, וכל ביקור נותן חיזוק לעסקים ולחקלאות בגליל".
בסוף השבוע הראשון של הפסטיבל, 29-31 באוקטובר, יתקיימו מגוון אירועים ברחבי האזור. במשתלת לקט יתקיים מפגש סביב טבע, תזונה ושמן זית, עם סיור במשתלה, סדנת שייק בריאות וטעימות. ביאנוח־ג'ת ייצא טיול 4X4 בין מטעי הזיתים, שיכלול מסיק בשטח, ביקור בבית בד והיכרות עם התרבות הדרוזית.
בג'וליס ובעין קנייא יוזמנו המבקרים למסוק, לטעום ולהתנסות בכבישת זיתים. בחורפיש ייפגשו שמן זית בכבישה קרה, קולינריה דרוזית, יוצרות מקומיות, מלאכות יד ומופעי מוזיקה ופולקלור. באבו סנאן יתקיים אירוע בבית הבד ובמטעים, לצד יריד מקומי, אירוח מסורתי ומאכלים מהמטבח הכפרי. במעלה צביה תתקיים סדנת קליעת סלים מענפי זית, ובהושעיה תוצע חוויה בבית הבד לביא, עם תצפית, סיפור הזית בארץ, תצוגת עתיקות וטעימות מודרכות. במשק רויניק בבית שערים יוזמנו משפחות למסיק, להכנת צנצנת זיתים אישית, לפיתות על המדורה ולסדנת סבונים על בסיס שמן זית.

בחוות רום שעל הר כמון המציינת 40 שנה להיווסדה סיורים מודרכים בשבילי הליקוט והזית, סדנאות קולינריות מגוונות. כחלק מהפסטיבל יתקיים כנס אקדמי באוניברסיטת קריית שמונה – תל חי שיעסוק בנושא שמן זית ואריכות ימים – לונג'ביטי.
ביום שבת, 31 באוקטובר, יתקיים בבית לחם הגלילית האירוע "מוזיקה, זיתים וטעמים בכרם", עם סיורים, טעימות שמן זית, מופע מוזיקלי ישראלי לכל המשפחה ועגלת קפה עם מנות המבוססות על שמן זית מקומי.
עוד במהלך ימי הפסטיבל צפויות פעילויות נוספות בכפרים, במשקים ובבתי הבד הפזורים ברחבי הגליל הגולן והעמקים.
לתוכנייה המלאה ולפרטים : https://zait.galil.gov.il
