מגדל העמק: מאות חגגו את חג ה"סיגד"

מגדל העמק: מאות חגגו את חג ה"סיגד"
דוברות עיריית מגדל העמק

עיריית מגדל העמק ציינה את חג "הסיגד" בפסטיבל "תרבות אתיופית ה-5"

מגדל העמק ממשיכה לעלות על מפת התרבות. רגע לפני פסטיבל חנוכה "אור בעמק" שיתקיים בסוף החודש בעיר, נערך פסטיבל ייחודי "תרבות אתיופית ה-5" לציון חג "הסיגד" אותו נוהגים לחגוג בני העדה האתיופית מדי שנה ביום של צום, טהרה והתחדשות ובטקס חידוש הברית עם האל.

הפסטיבל שנוסד לפני ארבע שנים בהנחייתו של ראש העיר אלי ברדה התקיים בשיתוף המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל ואירח אירועים שונים ומגוונים לאורך יומיים כדי לעלות על נס את המורשת, המסורת והתרבות של העדה האתיופית הנפלאה בעיר.

ברדה פתח את הפסטיבל יחד עם סגן ראש העיר דורון אלחרר, חברת מועצת העיר אלגריה בן קסוס, מנהלים מהרשות והמתנ"ס וחניכות המכינה הישראלית. הקייס אפרים לואי הסביר על חשיבות החג וביצע את טקס הלחם המסורתי. הקהל הרב שהגיע נהנה מתערוכה מסורתית, אוכל אותנטי שכלל טקס "בונה" ומגוון מאכלים מסורתיים. בהמשך נהנו הבאים ממופעים של הזמר והיוצר אביאל מנגיסטו, הרצאה של הקייס אפריים ותערוכת אומנות של אילנה פרדה ותומר קאסה. יממה לאחר מכן הגיע מוגס אסנקאו, סיפורו של יחיד המספק הצצה לסיפורה של עדה שלמה על המסע מהכפר באתיופיה דרך מחנה המעבר ועד הגשמת החלום בירושלים.
ישראל מלסה פעיל קהילתי בירך השם הקהילה והודה לרשות ולראש העיר אלי ברדה על שיתוף הפעולה והתמיכה בקהילת בתא ישראל והזכיר "אנו קהילה קטנה אבל קהילה חזקה".

ראש העיר אלי ברדה אמר: "הפסטיבל לציון חג 'הסיגד' הפך כבר למסורת במגדל העמק.

בימים אלה אנחנו עולים עוד שלב בהעצמת הקהילה באמצעות בניית מרכז מורשת, בית שישמר את המסורות, את האוצרות ואת הנכסים של הקהילה ויחזק את הדור הצעיר למורשת האבות של בני העדה".

עיריית מגדל העמק ציינה את חג "הסיגד" בפסטיבל "תרבות אתיופית ה-5"
דוברות עיריית מגדל העמק
בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
הטרנדים החמים ביותר בעיצוב חדרי רחצה: פונקציה חכמה, חומריות טבעית ודיגיטל עד לקצה האריח
הטרנדים החמים ביותר בעיצוב חדרי רחצה: פונקציה חכמה, חומריות טבעית ודיגיטל עד לקצה האריח
חדרי הרחצה המובילים היום משלבים פורצלן גדול-מידה עם פוגות מינימליות,...
זוכרים ומכבדים: הנהלת מחוז חיפה במשרד הבינוי והשיכון בביקור במג׳דל שמס לציון שנה לאסון
הנהלת מחוז חיפה במשרד הבינוי והשיכון, בראשות מנהל המחוז שלמה...
מנקים את הירדן הדרומי
מסבירנים ותיקים של רשות ניקוז ונחלים כינרת, הגיעו השבוע בהתנדבות, לסייע...
זמן מסיק : פסטיבל ימי ענף הזית יוצא לדרך
לאורך ארבעה סופי שבוע בחודש נובמבר – ברחבי הגליל, הגולן...
מסע פנימי מחיים של הישרדות לחיים של בחירה
מה זה “חיים של הישרדות” ומהי “חיים של בחירה”חיים של...
סיור מקצועי בפרויקטים לשיקום ופיתוח נחלי הצפון
צוות רשות ניקוז ונחלים כינרת, אירח את חברי האגף לניהול...
פער של יותר מ־125 ש״ח: נטו חיסכון עם סל הקניות הזול ביותר גם בעפולה
סקר השוואת מחירים שערך מכון הסקרים רושינק בין רשתות השיווק...
לילות קסומים תחת כיפת השמיים רשות הטבע והגנים מציגה: חוויות לילה מיוחדות בשמורות הטבע ובגנים הלאומיים ברחבי הארץ, עם שיאו של מופע הפרסאידים - מטר המטאורים המרהיב של הקיץ תצפיות כוכבים לכל המשפחה במוקדי פעילות, מצפון ועד דרום ראשון עד חמישי 09-14 באוגוסט 2026
מדי שנה בחודש אוגוסט מתקבצים המונים כדי לצפות בתופעת טבע...
מועצת שלומי העניקה מלגות ל-140 סטודנטים בהיקף של כ-1.5 מיליון ש"ח: "משקיעים בדור העתיד גם בימים של אתגר"
המועצה המקומית שלומי קיימה השבוע את טקס חלוקת מלגות העידוד...
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון יהודה מורגנשטרן קיים סיור עבודה מקיף ביישובי הצפון: "מחויבים להסיר חסמים, לחזק את הרשויות ולהמשיך את תנופת השיקום והפיתוח"
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן, קיים סיור עבודה מקיף...
דילוג לתוכן