מסלול ייחודי להכשרת ראש צוות למדידות גיאודטיות בפיקוח לשכת המודדים המוסמכים בישראל, במכללה הטכנולוגית נוף הגליל

מסלול ייחודי להכשרת ראש צוות למדידות גיאודטיות בפיקוח לשכת המודדים המוסמכים בישראל, במכללה הטכנולוגית נוף הגליל
צילום: נב''ס

קורס חדש, ראשוני וייחודי במכללה הטכנולוגית נוף הגליל, מכשיר כוח אדם מקצועי לתחום ראש צוות המדידות, הגאודזיה ומקנה לבוגריו ידע מעשי ועיוני מקיף.

מדידה הנה תהליך מרכזי בתכנון הבנייה. המודדים אחראים על מדידה של שטחים באמצעים טכנולוגיים, המשמשים אנשי מקצוע בתחום המשפט ובעולם הבניה.

יצוין כי פעולת המדידה מתבצעת על פי תקנות המודדים בהתאם למפרטים הקבועים בחוק. תפקידו של ראש הצוות הנו לבצע את עבודות השטח בשדה ובמשרד. עוד נודע כי הקורס מתקיים בשיתוף עם לשכת המודדים המוסמכים בישראל ועם משרדי מודדים מוסמכים.

בוגרי התכנית יוכלו להשתלב בשלל פרויקטים בתחום הבניין והתשתיות, הן במסגרת חברות תכנון ומדידה והן כעצמאים שיכולים להעניק שירותים מתקדמים לשלל מסגרות בתעשייה. הקורס משלב לימודים עיוניים והתנסות מעשית בשטח בנוסף לסדנאות מודדים מוסמכים, על מנת לסייע למשתתפים לצבור ניסיון פרקטי בתהליכי המדידה ובפענוח של מפות ותרשימים מקצועיים.

מודדים להצלחה
צילום: נב"ס

רינת וייסבאום, מנהלת היחידה ללימודי המשך והכשרה מקצועית במכללה אמרה: "המעוניינים להשתלב בתפקידי ראשי צוות בתחום המדידה הגיאודטית, בעלי 12 שנות לימוד וראיון אישי, מוזמנים להצטרף לקורס המיוחד והיסודי הזה".

היקפו של הקורס הוא כ-400 שעות לימוד ומתחלק לשלושה חלקים: חלק ראשון 360 שעות לימוד למשך 9 חודשים שמתקיימות במכללה פעמיים בשבוע במשך 5 שעות, כולל רקע תיאורטי, מיפוי שטחים, קריאת מפות וחישובים ומעבדות.

חלק שני 40 שעות סדנא, התנסות מעשית בעבודה בשטח. מטרת הסדנא הינה להתנסות בפרויקטים ההנדסיים בעבודה בשטח. חלק שלישי עבודת גמר שמסכמת את כל מה שנלמד תיאורטית ובוצע בשטח.

בין נושאי הלימוד: מבוא לגאודזיה, רקע תיאורטי, מתמטיקה בסיסית, חישובים במיפוי, איזון, מיפוי שטחים, קריאת מפות, תקנות וחוקי המדידות, תוכנת השרטוט AutoCAD, טופוגרפיה ושיטות למיפוי פרטים.

מודדים להצלחה
צילום: נב"ס

 

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
הושק ספרו של המשורר-סופר יצחק כהן אור, "מלאכים מעל ביתי". המלאך משיכון ב' בטבריה
המשורר והסופר יצחק כהן אור, השיק בהתרגשות רבה את ספרו...
יום הפראמדיק הלאומי: הכנרית הדרוזית שמצילה חיים כפראמדיקית במד"א
"אני מקבלת המון אהבה ותמיכה מהסביבה שלי במיוחד כשרואים אותי...
מהתאונה שכמעט עלתה לו בחייו ליום של תקווה עבור הילדים: יותר מ-200 מתנדבים התגייסו למהפך ענק ב'כפר הילדים אס או אס' במגדל העמק
שש שנים לאחר שנפצע באורח אנוש בתאונה קשה והוגדר כמי...
האקדמית צפת מצדיעה לסטודנטים משרתי המילואים
האקדמית צפת קיימה השבוע אירוע הוקרה מיוחד לסטודנטים המשרתים במילואים,...
'פסטיבל בין הכרמים' במרום הגליל – חוגג 20 שנה
המועצה האזורית מרום הגליל מציגה: הפסטיבל האהוב של הצפון במופעי...
ד"ר עליזה בלוך השתתפה בשבוע הספר בקריית שמונה והציגה את ספרה "להחזיק את הגשר הזה" - הספר היחיד שנכתב על קריית שמונה בתקופת המלחמה
"אנשי החינוך רואים שהגשר שמחזיק את החברה הישראלית רועד, אך...
בית חדש לחדשנות הפארמצבטית האקסלרטור "יודעים פרמסוטיקלס", שבראשו חתן פרס ישראל פרופ' מוסא יודעים, חנך את משרדו החדש ביקנעם
האקסלרטור "יודעים פרמסוטיקלס" השיקו את המשרדים החדשים ביקנעם. באירוע החגיגי...
דו"ח מבקר המדינה: נהריה, קריית שמונה ומגדל העמק
מבקר המדינה: תשתיות הניקוז בנהרייה עדיין לא ערוכות לשיטפונות. בספטמבר האחרון...
דוגמה ומופת למצוינות ערכית, עשייה חברתית משמעותית, ומחויבות אמיתית לחברה הישראלית: התלמיד איתן הצבי מקריית החינוך אורט יהודה בעפולה נבחר לאחד ממאה כוכבי אורט ברמה הארצית
המחנכת, ד"ר רינה בן סבו ומנהל קריית החינוך אורט יהודה...
רשות הטבע והגנים: מחקר חדש מגלה: מה עושים הדגים כשחם להם?
לכבוד חודש "אדם וים" אותו מציינת רשות הטבע והגנים מדי...
דילוג לתוכן