עובדי עיריית מגדל העמק השתתפו ביום עיון מרתק בנושא נגישות שכלל ארבעה מפגשים עם בעלי מוגבלות
הרשות ערכה יום עיון לעובדי העירייה והמתנ"ס בנושא נגישות השרות בשיתוף עם עמותת "נגישות ישראל" במסגרת התוכנית "קהילה נגישה" המשותפת לאגף הרווחה והמתנ"ס.
אנשים רבים שחיים בנינו מתקשים לקחת חלק מלא בחברה ובמרחב הציבורי בשל קושי לתפקד בסביבה הפיזית והאנושית הקיימת. לשם כך, נחקק חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות המגדיר מהי נגישות ומחייב את הרשויות המקומיות להנגיש את מבני הציבור, התשתיות והסביבה.
רשות נגישה, הסבירה דר' רויטל סבירסקי מנהלת נגישות ישראל בצפון, מתייחסת ליצירת רצף של סביבה נגישה המאפשרת לכל אדם עם מוגבלות להגיע לשרות ולצרוך אותה בצורה שוויונית ומכובדת ללא עזרה של אדם אחר. זה מתייחס למדרכות וכבישים מונגשים, מעליות, שיפועים, שירותים, דלפקים, אמצעי הגברה לשמע ועוד.
להמחשת הצרכים של אנשים עם מוגבלויות, השתתפו העובדים בארבעה מפגשים חווייתיים עם אנשים הסובלים ממוגבלות ראייה, מוגבלות בשמיעה, מוגבלות קוגניטיבית ומוגבלות נפשית, שסיפרו את סיפורם האישי והדגישו את הקשיים והצרכים הייחודיים לכל מגבלה בקבלת שרות. המסר העיקרי שהועבר היה לתת שרות מותאם ומכבד.
"יום העיון הנו אחד המהלכים החשובים בהנגשת שירות", ציינה אהובה גובני-חגי, מנהלת מדור קהילה באגף הרווחה. "כדי שאנחנו נוכל לספק שירות נגיש עלינו ללמוד לפתח עמדות חיוביות כלפי לקוחות עם מוגבלות, ללמוד את צרכי הלקוחות ולרכוש מיומנויות במתן מענה הולם ומכובד לצרכים אלו. יום זה עלה כצורך מפעילי 'קהילה נגישה' תכנית אותה אני מנחה ביחד עם יהודה ארבל מהמתנ"ס".
מומי בן סימון מנהל אגף הרווחה הוסיף: "הקמנו את "קהילה נגישה" מתוך אמונה בהגברת השיוויון ובהפחתת תחושות שונות. פותחה הנגישות החברתית, קודמה התאמת הסביבה הפיזית, גברו תוכניות פנאי ותעסוקה, פותחו מענים קהילתיים לאוכלוסיות עם צרכים מיוחדים והחשוב מכל, נוצרה מנהיגות קהילה נגישה משפיעה הממשיכה לקדם את הנושא".
סמי זעפרני סגן מהנדס העיר וממונה נגישות הוסיף: "במסגרת התוכניות של הרשות אנחנו דואגים להנגיש את העיר על פי חוק השוויון ובכלל זה את התשתיות הציבוריות, מוסדות ציבור ובתי הספר. כל מבנה חדש נבנה נגיש על פי חוק. בקרוב גם מבנה אגף הרווחה ואגף הקליטה יונגש באמצעות מעלית".
ראש עיר אלי ברדה בירך על היוזמה והדגיש בפני המנהלים כי רמת איכות השירות שהם מעניקים לתושבים נקבעת במידת רמת האיכות השירות הפיזי, האישי, המקצועי והמכבד שהם יעניקו לחברי "קהילה נגישה" ובעלי צרכים מיוחדים.