ניצולי השואה כבר לא לבד

ניצולי השואה כבר לא לבד

יום השואה צוין השבוע ובמגדל העמק ממשיכים לקדם יוזמות לטובת ניצולי השואה. יוזמה שכזאת היא "עכשיו זה הזמן" במסגרתה מתנדבים יבקרו ניצולי שואה בביתם ויפיגו את בדידותם.

 

פרויקט מרגש נוסף לטובת ניצולי השואה במגדל העמק. בימים אלה מקדם המדור לאזרח הוותיק באגף הרווחה של הרשות מבצע ענק במסגרתו התקיימו למעלה מ-600 ביקורי בית בבתיהם של ניצולי השואה המתגוררים במגדל העמק וכבר יוצאים לדרך עם מיזם חדש אף לטובת רווחתם של ניצולי השואה. מדובר ביוזמה משותפת לרשות המקומית, הרשות לזכויות ניצולי שואה במשרד האוצר בשיתוף ג'וינט ישראל-אשל ובהפעלת עמותת מטב להתמודדות עם תופעת הבדידות בקרב ניצולי שואה. מדובר למעשה במיזם ראשון המבקש להפיג את בדידותם של ניצולי שואה זאת לאור ההבנה כי אחת המצוקות הגדולות ביותר של ניצולי השואה היא תחושת הבדידות, ולראייה, מחקר שנעשה על ידי מכון ברוקדייל הראה כי 40% מהניצולים מדווחים על תחושת בדידות.

מספרם של ניצולי השואה במגדל העמק עומד כיום על כ-630 המוכרים לגורמי הרווחה. אנשי המקצוע של האגף המטפלים מדי יום בניצולים החלו כבר באיתור ובגיוס של מתנדבים לפרויקט ואלה יתבקשו להתחייב להתנדבות שאורכה המינימלי יהיה שנה לפחות. מסגרת ההתנדבות תכלול מפגש שבועי אחד לפחות, למשך שעתיים עם ניצול/ת שואה. לפני כן, יעברו המתנדבים הכשרה ייעודית, שמהותה מתן כלים ואמצעים חברתיים שיסייעו למתנדבים במהלך הפרויקט.

מנהל האגף לשירותים חברתיים מומי בן סימון אמר: "האגף, באמצעות המדור לאזרח הוותיק, מפעיל תכניות ופרויקטים רבים למען ניצולי השואה ויש להודות לראש הרשות אלי ברדה ולסגנו אלי בקסיס הממונה על הרווחה על הסיוע בקידום צרכיהם של ניצולי השואה".

ראש העיר מגדל העמק אלי ברדה, הצטרף אף הוא לקריאה ואמר: "במגדל העמק חיים כ-630 ניצולי שואה ומחובתנו לדאוג לרווחתם. לכן אנו מפתחים עבורם שירותים ומענים ייחודיים ומגוונים כגון שכונה תומכת, מועדון מופ"ת, ביקורי בית, מיצוי זכויות ועוד. אני קורא לכל תושבי העיר לבוא ולהתנדב במיזם חשוב זה".

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
ילדי מעלות תרשיחא והסביבה חוגגים בפארק יומולדת הכי מיוחד בעיר
חברת אלו את ניצן, המתמחה בעיצוב תכנון ובנית מתקני משחק...
כללית מרחיבה את שירותי הבריאות בשלומי: מרפאה חדשה נפתחה בשכונת יערית
כללית ממשיכה להרחיב את שירותי הבריאות בגליל המערבי עם פתיחת...
172 הצלחות ותקוות: בברכת נשיא המדינה נפתח טקס קבלת הדיפלומות במכללה הטכנולוגית נוף הגליל
טקס קבלת דיפלומות מרגש ומיוחד התקיים בהיכל התרבות ע"ש ברקוביץ...
שיקום נפשי הדרגתי וחזרה בטוחה לחיי היומיום
שיקום נפשי הדרגתי הוא תהליך מובנה שמטרתו להשיב לאדם תפקוד,...
"והיה כעץ שתול על פלגי מים" (תהילים א' ג) רשות ניקוז ונחלים כינרת סיימה בהצלחה פיילוט ראשוני לתוכנית לימודית חדשנית בנושא בתי גידול לחים בשיתוף החווה לחינוך חקלאי גולן ורשות הטבע והגנים
עקב המלחמה בגבול הצפון, הועתק הפיילוט שתוכנן במקור בקריית שמונה...
נבחרת המצטיינים של עפולה
עיריית עפולה קיימה טקס חגיגי במסגרתו חלקה כבוד ותעודות הוקרה...
עפולה: הונחה אבן הפינה להקמת היכל "ארנה"
בטקס שבו השתתפו ראשי רשויות מהאזור, אנשי עסקים ואנשי ספורט,...
הושק ספרו של המשורר-סופר יצחק כהן אור, "מלאכים מעל ביתי". המלאך משיכון ב' בטבריה
המשורר והסופר יצחק כהן אור, השיק בהתרגשות רבה את ספרו...
מגדל העמק נבחרה לתכנית הדגל של משרד האנרגיה
העירייה תזכה לליווי מקצועי לקידום אנרגיה מקיימת, חיסכון בהוצאות החשמל...
פארק הזיתים החדש בנוף העמק
מגרש כדורסל חדיש, מסלול פאמפטרק, גינת יום הולדת ומיני אמפיתיאטרון:...
דילוג לתוכן