ערנות טכנאי אולטרסאונד במאוחדת הצילה את חייו של המטופל

ערנות טכנאי אולטרסאונד במאוחדת הצילה את חייו של המטופל
קרדיט צילום: דוברות מאוחדת

למרפאת קהילת ציון של מאוחדת בעפולה הגיע לאחרונה מטופל כבן 60 תושב העיר, עם תלונות על כאבים באזור המותניים. בהמלצת רופא המשפחה שלו, ד"ר איאד גנאים הוא הופנה לביצוע בדיקת אולטרסאונד US)) בטן. בבדיקה גילה הדימותן (רנטגנאי), ג'מאל נאסר, ממצא מחשיד של אאורטה בטנית מוגדלת, כלומר בהרחבה של אבי העורקים בחלקו הבטני. ג'מאל לא המתין, פנה לרופא המשפחה, ובהתייעצות עמו הופנה המטופל מיידית למיון עקב סכנה מוחשית לחייו. המטופל נותח באותו יום וחייו ניצלו.

"בדרך כלל המטופלים מגיעים לאולטרסאונד לבדיקת בטן או כליות ובאמצעות הבדיקה אנחנו יכולים לקבל תמונה על הקוטר של אבי העורקים הבטני (אאורטה הבטנית), שהוא כלי הדם המרכזי ועל ידי כך אנחנו יכולים לזהות או לשלול מפרצת", אומר ג'מאל נאסר, דימותן אולטרסאונד במרפאת קהילת ציון של מאוחדת בעפולה. "במקרה המדובר, גיליתי הרחבה של מעל 7 ס"מ שהיא חורגת בהרבה מהמצב הנורמלי המקובל ומסוכנת ועלולה לגרום לקרע (דיסקציה) בעורק, לדימום מסיבי בבטן ולסכנת חיים מיידית. בהתייעצות עם רופא המשפחה של המטופל פינינו אותו בדחיפות באמבולנס לבית החולים ובכך ניצלו חייו".

נעמי גרבר מנהלת מרפאת קהילת ציון של מאוחדת בעפולה: "איכות הרפואה והשירות היא בראש סדר העדיפויות שלנו. המקרה הזה מוכיח עד כמה ערנותם של הצוותים הרפואיים בבדיקת האולטרסאונד הבטנית הייתה קריטית בגילוי הסכנה המיידית. גם הפעם היינו שותפים להצלת חיי אדם בזכות עבודתם המקצועית ותגובתם המהירה של צוות המרפאה. אנחנו ערים לצורכי המבוטחים ונמשיך להעניק לכל אחד ואחת את המענה הרפואי המקצועי".

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
בסימן חיזוק הכלכלה והתעסוקה: נשיא המדינה ביקר במפעלים בצפון הארץ
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום רביעי, א’ באב,...
גם בחופש הגדול: מערכת החינוך במגדל העמק ממשיכה לפעול במלוא המרץ
תוכנית הקיץ העירונית מעניקה מענה חינוכי וחווייתי לכלל ילדי העיר...
צפון ודרום
רשות ניקוז ונחלים כינרת בראשות המנכ"ל צביקה סלוצקי, אירחה את הנהלת...
שני אמנים צפונים, במה אחת: אברהם טל ובן צור נפגשים בפסטיבל "בין הכרמים" במרום הגליל
אחד גדל למרגלות החרמון, השני צמח בסמטאות צפת. שניהם הפכו...
בינה מלאכותית לשירות העסקים: כנס ייחודי של בנק הפועלים בטבריה
הכנס, נערך ביוזמת סניף בנק הפועלים בטבריה, הפגיש עשרות בעלי...
1,000 יחידות דיור חדשות בלב נוף הגליל: הוועדה המחוזית אישרה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להתחדשות עירונית ב"מורדות עצמון"
התוכנית כוללת 1,018 יחידות דיור, שטחי מסחר, תעסוקה ומבני ציבור,...
ילדי מעלות תרשיחא והסביבה חוגגים בפארק יומולדת הכי מיוחד בעיר
חברת אלו את ניצן, המתמחה בעיצוב תכנון ובנית מתקני משחק...
משהו חדש מתחיל במכללה הטכנולוגית נוף הגליל: האקדמיה הראשונה לנוער יוצאת לדרך
בין הבריכה למכון הכושר, בין הטיול בשביל ישראל לעבודה בחופש...
הבראנץ' הקייצי של הגליל
לוטם דרעי ביסטרו בייקרי כשר בשכניה משיק: מנות בראנץ' קיץ...
טקס הנחת אבן פינה למבנה בית הספר הדתי "אל אמין" בג'וליס
אתמול התקיים טקס חגיגי להנחת אבן פינה למבנה בית הספר...
דילוג לתוכן