צעירי הגליל גילו: התעשייה המתקדמת מחכה להם ממש ליד הבית

צעירי הגליל גילו: התעשייה המתקדמת מחכה להם ממש ליד הבית
קרדיט צילום: קליקה משגב

יום חשיפה לתעשייה וקריירה ייחודי נערך ב-HUB (מרחב עבודה משותף) ב"קליקה משגב" מרכז העסקים והיזמות של המועצה האזורית משגב, המהווה חממה לצמיחה מקצועית ועסקית עבור צעירים, יזמים וסטארט-אפים בגליל. בהובלת מרכז לאודר לתעסוקה בגליל בשיתוף מרכזי הצעירים כרמיאל+משגב והמכללה האקדמית להנדסה בראודה, יום החשיפה נועד לגשר בין צעירי האזור לבין עולם התעשייה המתקדמת ממש כאן, ליד הבית.

האירוע התקיים בלב פארק תעשיות משגב-תרדיון, אזור תעשייה ירוק ודינמי בגליל, בו פועלות כ-130 חברות וכ-2,500 עובדים. הפארק מהווה מוקד תעסוקתי משמעותי בצפון, עם עשרות מפעלים נוספים בתהליך הקמה ומרכז מסחרי עתידי שיבנה בחזיתו. חשיבותו של הפארק לא נגזרת רק מהיקפו או מגוון התעשיות שבו, אלא מהמיקום האסטרטגי שלו בגליל, אזור המתמודד עם אתגרי תעסוקה, נגישות ואופק מקצועי. הקמת פארק תעשייה איכותי דווקא כאן, מחזקת את הכלכלה המקומית, מצמצמת פערים בין מרכז לפריפריה, ומאפשרת לתושבי האזור לפתח קריירה משמעותית בלי לוותר על איכות חיים קהילתית וכפרית.

קרדיט צילום: קליקה משגב

נבות גולדין, מנכ"ל החברה הכלכלית למשגב, הציג למשתתפים את הפארק, את החזון שמניע אותו, ואת שורת המשרות הקיימות בו- מהנדסים, רואי חשבון, טכנאים, אנשי שיווק, עובדי ייצור ועוד. והדגיש: "אנחנו נשמח שהצעירים ימצאו את ביתם ואת התעסוקה שלהם כאן בגליל שהוא הבית המשותף לכולנו ואנחנו ממשיכים לבנות אותו יחד. מודה לשותפים הנהדרים במרכז לאודר שהם המנוע לכנס הזה, מכללת בראודה שהיא מוסד עוגן אסטרטגי לאזור שלנו ולאחותנו הגדולה כרמיאל שכל פיתוח שלה הוא רווח נקי לכל האזור."

ביום החשיפה הציגו את פעילותן שלוש חברות מהפארק- ביונד ביולוג'יקס, אומגה גליל ונצר חיישני תנועה מדויקים. בהמשך התקיים מפגש עם אביטל שיין, מנהלת הגיוס של חברת SCD, ששיתפה בתהליכי הגיוס, משרות פתוחות וטיפים חשובים להשתלבות בעולם העבודה.

לדברי מיכל בלין, מנהלת ה-HUB "קליקה משגב": "שמחנו לארח אצלנו בהאב את יום החשיפה לתעשייה וקריירה בשיתוף פעולה פורה עם מרכז לאודר לתעסוקה בנגב, מרכזי הצעירים כרמיאל ומשגב והמכללה האקדמית להנדסה בראודה. יום המפגש זכה להצלחה מרשימה ומשך אליו צעירים רבים מרחבי הצפון, שהגיעו להיחשף לעשייה האיכותית, החדשנית והמעוררת השראה שמתקיימת כאן בפארק התעשייה במשגב.

שירה הלפרט, מנהלת מרכז לאודר לתעסוקה בגליל: "החיבור האותנטי שנוצר ביום הזה בין צעירים לנציגי התעשייה ממחיש את מה שאנחנו מאמינים בו שהתעשייה המתקדמת בגליל היא לא רק הזדמנות אלא מציאות מתהווה.  מרכז לאודר פועל כל העת כדי לחבר בין מחפשי/משפרי עבודה להזדמנויות שנמצאות ממש כאן, בלי לוותר על איכות חיים בגליל."

לצד כל אלה, המפגש האישי והבלתי אמצעי שנוצר בין המשתתפים לנציגי החברות יצר אווירה של מינגלינג איכותי וחיבור אמיתי, שמראה שאפשר גם בגליל למצוא תעשייה מתקדמת, קהילה מקצועית ומקום לצמוח בו. האירוע מהווה חלק מתוכנית רחבה של מרכז לאודר לחיזוק תעסוקת צעירים בגליל ויצירת חיבורים ישירים עם מעסיקים מובילים באזור.

בואו לקרוא מגוון כתבות מעניינות
הכרה אקדמית יוקרתית למחוז צפון של כללית
הפקולטה לרפואה בגליל ע"ש עזריאלי באוניברסיטת בר אילן בצפת העניקה...
עם מגוון פעילויות הווי וללא טלפונים: מחנות ישראקאמפ של 'החוויה הישראלית' לילדי הצפון מקו העימות יתקיימו במהלך אוגוסט
מחנות הקיץ לילדים ובני נוער בוגרי כיתות ז'-ח' מיישובי העימות...
האקדמיה הראשונה לנוער יוצאת לדרך: משהו חדש מתחיל במכללה הטכנולוגית נוף הגליל
בין הבריכה למכון הכושר, בין הטיול בשביל ישראל לעבודה בחופש...
בסימן חיזוק הכלכלה והתעסוקה: נשיא המדינה ביקר במפעלים בצפון הארץ
נשיא המדינה יצחק הרצוג ביקר היום, יום רביעי, א’ באב,...
גם בחופש הגדול: מערכת החינוך במגדל העמק ממשיכה לפעול במלוא המרץ
תוכנית הקיץ העירונית מעניקה מענה חינוכי וחווייתי לכלל ילדי העיר...
צפון ודרום
רשות ניקוז ונחלים כינרת בראשות המנכ"ל צביקה סלוצקי, אירחה את הנהלת...
1,000 יחידות דיור חדשות בלב נוף הגליל: הוועדה המחוזית אישרה את תוכנית משרד הבינוי והשיכון להתחדשות עירונית ב"מורדות עצמון"
התוכנית כוללת 1,018 יחידות דיור, שטחי מסחר, תעסוקה ומבני ציבור,...
ילדי מעלות תרשיחא והסביבה חוגגים בפארק יומולדת הכי מיוחד בעיר
חברת אלו את ניצן, המתמחה בעיצוב תכנון ובנית מתקני משחק...
משהו חדש מתחיל במכללה הטכנולוגית נוף הגליל: האקדמיה הראשונה לנוער יוצאת לדרך
בין הבריכה למכון הכושר, בין הטיול בשביל ישראל לעבודה בחופש...
טקס הנחת אבן פינה למבנה בית הספר הדתי "אל אמין" בג'וליס
אתמול התקיים טקס חגיגי להנחת אבן פינה למבנה בית הספר...
דילוג לתוכן