זו השנה השנייה ברציפות: חורשת העתיד שמול בית הספר ממשיכה לצמוח ולפרוח.
לרגל חג ט״ו בשבט, חג האילנות, התקיימו במגדל העמק נטיעות חגיגיות בהשתתפות תלמידי שכבת ד׳ מבית הספר ״רמון״. הנטיעות נערכו בחורשה שמול בית הספר והפכו למסורת חינוכית קהילתית המתקיימת זו השנה השנייה ברציפות.
במהלך הפעילות, שנטלה חלק בלמידה חווייתית על ערכי שמירה על הטבע, קיימות ואחריות סביבתית, נטעו התלמידים עצים חדשים והתחברו לאדמה ולסביבה בה הם חיים. ההתרגשות הייתה רבה, במיוחד לנוכח העובדה שבשטח ניתן היה להבחין בעצים שניטעו בשנה שעברה – אשר כבר החלו לפרוח ולצמוח, והיוו עדות חיה להמשכיות ולחשיבות המעשה.
צוות בית הספר ליווה את התלמידים והדגיש את הערכים החינוכיים שמאחורי הנטיעות: סבלנות, התמדה, חיבור לטבע ותרומה לקהילה. החורשה שמול בית הספר הולכת ומתפתחת משנה לשנה והופכת למרחב ירוק ומשמעותי עבור התלמידים ותושבי האזור.
במגדל העמק ציינו כי פעילות זו מחזקת את הקשר של הדור הצעיר לסביבה ולמורשת, וממחישה כיצד חינוך לערכים יכול להכות שורשים – תרתי משמע – ולהניב פירות גם בשנים הבאות.







