הצפון מתאושש לאיטו, עוד סנונית המבשרת על החיים שחוזרים למסלולם היא פתיחת בר היין '26.8' ,יצירה משותפת של מלון 'כנען' ושף עמוס חיון, אשר צמח במטבחים מכוכבי מישלן בניו יורק והפך לשף מטבח ישראלי עונתי מקומי עם מסעדת 'רובידה' האישית שלו המבוססת על תוצרת שפלת יהודה.
גם כאן, בלב הגליל, ממשיך שף חיון את שפת המטבח שלו ומגיש תפריט של מטבח ישראלי מקומי ועונתי, אותו יצר באמצעות דיאלוג עם חקלאים, יצרנים ומגדלים בטרואר המקומי, שהמרוחק בהם, יקב תל שיפון, נמצא ברדיוס של 26.8 ק"מ בלבד ממנה (ומכאן שמו של המקום).
לצידו, יוגש תפריט יין המציג את הרפרטואר המפואר של יינות הגליל והגולן, כולל יקבי גראז׳ זעירים ומיוחדים, לצד יינות נוספים מרחבי הארץ – לחוויה קולינרית אינטימית מסביב לבר המטבח הפתוח בו מתבצע הבישול לעיני האורחים או בחצר מול האח הבוערת. בקיץ תפתח גם חצר פרטית נעימה, שמסביב לה גינת התבלינים של המסעדה שמשלימה את גינת הירק הסמוכה.
למעבר למטבח של תנובת ארץ הגליל ורמת הגולן, קדמו שנתיים של מחקר ויחסי גומלין חדשים שנרקמו לאיטם, גם ובעיקר בשעתם הלא קלה של אנשי הצפון. פתיחת המסעדה והמלון שהתעכבו ביותר משנה, הם ללא ספק אבן דרך חדשה לתושבים ולמבקרים.
הצצה לתפריט חורף (הרצה) 2025 :
מרק ארטישוק ירושלמי| צ'יפס ארטישוק, אבקת כרישה שרופה ושמן פטרוזילה
קרודו פורל צעיר| תמר כנרת, צ'ילי אדום, זרעי שומר, שמן זית ומלח אטלנטי
מאנטי ארמני| כיסוני בצק ממולאים בדג אמנון, מנטה שום, יוגורט ורוטב עגבניות חמאתי
טורטליני גבינת תום| קרם שמנת, צ'אטני משמש מיובש, אפונת גינה ותרד בר
טווח המחירים נע מ147-34 ש"ח.
הצצה לתפריט היין :
לבן: אור הגנוז, עמוקה 2022| לוריא, רוסאן 2022| כישור, לבן 2022
רוזה: תל שיפון, רוזה 2022| פלדשטיין, רוזה 2023
אדום: לוריא, ברברה 2020| כישור, GMS| אור הגנוז, אילמה 2021
טווח המחירים נע 42-46 ש"ח לכוס| 140- 572 ש"ח לבקבוק
השותפים לדרך, הספקים שלנו:
מחלבת המאירי-צפת |דגי צפת| ירוק בכפר, חקלאות מקומית- קיבוץ חוקוק| סבתא יהודית, חקלאות אורגנית- קיבוץ לביא| מחלבת עין כמונים| משק שוורץ שמן זית- ראש פינה| כמהין אילסר- שעל| יקב בזלת- קדמת צבי| יקב אור הגנוז| יקב כישור|יקב תל שיפון (הנמצא במרחב 26.8 ק"מ והרחוק ביותר מבין כולם).
אודות השף
עמוס חיון הוא שף ויזם קולינרי, הבעלים של מסעדת רובידה. אוטודידקט שגדל במטבחים מובילים בניו יורק. ברובידה, אותה הקים יחד עם שותפו לחיים ולעשייה אורן אנקווה, הוא מגיש מטבח ישראלי, מקומי ועונתי המבוסס על קשר עמוק עם חקלאים, מגדלים ויצרנים מן האזור. בדומה, הקימו את 26.8 , המביא קולינריה גלילית ברת קיימא שהינה חלק מהקונספט הייחודי של המלון.
אודות המלון
מלון 'כנען' מרשת מלונות פתאל , הוא המלון השני מקולקציית היוקרה – Fattal Limited Edition , מעודד חיבור בלתי אמצעי אל הטבע, הרוגע, הרוחניות והשלווה הפנימית, המעודדת האטה ב "מרוץ החיים", הנאה "מהרגע" ומציאת החיבור בין הגוף לנפש ומזמין את האורחים להעשיר את עולמם באמצעות מגוון סדנאות מלמדות, סיורים מעצימים, אימונים מיוחדים ושלל חוויות לצד טיפולים מפנקים בספא חלומי, רגיעה במתחם מרווח וגסטרונומיה משובחת.
המלון מתכתב עם עונות השנה, הנותנות את צביונן לא רק ביופיו המתחלף של הנוף, אלא בריחות, בטעמים ובצבעים ומאפשרות לאורחים לחוות חוויה שונה בכל פעם מחדש.
קונספט המלון נבנה בקפידה רבה ובמטרה לספק את התנאים האולטימטיביים לחופשה יוקרתית באווירה גלילית רגועה, על כן, האירוח מותאם למבוגרים בלבד (מגיל 16 ומעלה).
מלון 'כנען' שם דגש על הגסטרונומיה ובנוסף לבר יין, יוכלו האורחים ליהנות ממסעדת מלון 'כנען' המציעה תפריט עשיר ובריא תוך דגש על חומרי גלם איכותיים ומיצוי טעמים וריחות על ידי טכניקות בישול מתקדמות.
התפריט המיוחד, אשר נבנה בעצת טובי המומחים הקולינריים, שואב את השראתו מהמיקום המיוחד, תוך שימת דגש על נושא הבריאות וה Wellness ומציע לאורחים תוצרת עונתית מקומית, גבינות גליליות מקומיות, בשרים בעלי טעמים עמוקים, פירות וירקות אורגניים, דברי מאפה טריים היישר מהטאבון, מגוון עשיר של יינות מיקבי הבוטיק באזור וטעמים מסקרנים ומפתיעים.