צילום- בר גוטהרץ Barpic

ראשי המועצות בצפון מדווחים כי חברות הייטק מקומיות ובינלאומיות פתחו מו"פ בצפון וצופים כי בתוך 5 שנים תהיה פה תעשיית הייטק משגשגת עם מיטב המוחות ושלוחות של החברות המובילות בעולם

במסגרת סדרת הפאנלים ״מובילים הייטק בצפון״ שמוביל פארק הייטק בר-לב,
התקיים פאנל ייחודי בהשתתפות ראשי רשויות מהאזור, שעסק בהייטק ובטאלנטים בצפון
ודן במעטפת שהרשויות נותנות לחברות ועובדי ההייטק, ביתרונות שיש לצפון להציע
ובאקוסיסטם הצפוני.

 

בשנים האחרונות אזור צפון הארץ ממצב את עצמו כזירת הייטק צומחת ומובילה בתעשיית החדשנות הישראלית. חברות הייטק, סטארטאפים, חממות, אקסלרטורים ומוסדות אקדמיה כבר פועלים באזור וישנה עלייה חדה במספר חברות ההייטק, מקומיות ובינלאומיות, שמגלות את הפוטנציאל שטמון ופותחות בצפון משרדים ומרכזי מחקר ופיתוח. 

במסגרת סדרת פאנלים בנושא ״מובילים הייטק בצפון״ שמקיים פארק הייטק בר לב, התקיים אתמול פאנל בהשתתפות ראשי רשויות מהאזור, שדנו בנושא הייטק וטאלנטים בצפון, הסבירו על המעטפת שהצפון מעניק לחברות ההייטק ולעובדיהן והתמיכה של הרשויות אשר הופכים את למקום האידיאלי להייטק.
באירוע השתתפו: ראש מועצה אזורית מטה אשר מר משה דוידוביץ', ראש מועצה מקומית דיר אל אסד, אחמד דבאח, ראש מועצה אזורית משגב מר דני עברי, ראש מועצה מקומית מג'דל אל כרום מר סלים סליבי, ראש עיריית סחנין ד"ר ספואת אבו ריא וראש מועצה אזורית גליל תחתון מר ניצן פלג.

המשתתפים הסבירו בפאנל מה מייחד את אזור הצפון והגליל ומדוע דווקא אזור זה כל כך מתאים לתעשיית ההייטק. ראש מועצה אזורית מטה אשר מר משה דוידוביץ' הסביר כי אחת החוזקות בצפון היא העובדה שהצפון הוא המיקרוקוסמוס של המדינה. תושבי אזור הצפון הם קבוצה הטרוגנית שמורכבת מיהודים, דרוזים, צ'רקסים, מוסלמים ונוצרים. התמהיל הזה והמרקם האנושי הייחודי, מוביל לחשיבה פורצת דרך מחוץ לקופסא שמביאה ליצירתיות והצלחה בענפים שונים לרבות ענף הייטק. דוידוביץ'  אף השווה את אזור הצפון לעמק הסיליקון (Silicon Valley) שבארה"ב "עמק הסיליקון מהווה צומת דרכים מרכזית המרכז סביבו יתרונות רבים, המביאה כוח אדם איכותי לאזור. זהו הצפון- יש לנו טאלנטים עם מוחות גדולים וכוח אדם איכותי, לצד חברות גדולות כדוגמת רפא"ל ואלביט. המציאות של היום משלבת איכות חיים לצד עבודה, ואנו בצפון יכולים לספק את איכות החיים אותה הם מחפשים, חינוך מתקדם, מגורים מרווחים יותר בעלויות נמוכות יותר ופרנסה טובה- התמיכה הזו תייצר את המשך ההייטק בצפון".

ראש מועצה מקומית דיר אל אסד, מר אחמד דבאח דן בחשיבות הקמת ההייטק בצפון, דווקא עכשיו, לאור הסכמי השלום האחרונים עם האמירויות ובחריין והסביר מדוע מיקום חברות הייטק בצפון יסייע אל מול מדינות ערב. "בצפון מתגוררים עובדים מנוסים ממגוון מגזרים וביניהם עובדים מהחברה הערבית. העבודה ההרמונית ביחד יוצרת שיתופי פעולה ייחודיים. אני מאמין כי הטכנולוגיה היא אחת הדרכים לעשות שלום וההסכמים עם מדינות ערב יחזקו את שני הצדדים, שכן כלכלה חזקה היא מדינה חזקה. לנו בצפון יש יתרון משמעותי מאחר ומתגוררים פה אנשים מעדות שונות הדוברים שפות שונות- רוסית, ערבית, אנגלית. הצפון הוא לא רק המיקרוקוסמוס של ישראל, אלא המיקרוקוסמוס של העולם".

ראש מועצה אזורית משגב מר דני עברי דיבר גם הוא על הפוטנציאל האדיר בצפון ועל החשיבות בקיום שיתופי פעולה עמוקים וציין כי החיים בשותפות ובדו קיום בין המגזרים בצפון, נותן את היתרון היחסי וכי זו הדרך להצלחה אמיתית, "בצפון גרים עובדים מקצועיים ומנוסים שלמדו בטכניון, במכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה ובמוסדות מובילים נוספים באזור, צמחו בחברות הייטק גלובליות ועכשיו מגדלים את דור ההמשך הצעיר, כל זה לצד תשתיות מדהימות, נגישות ומרכזי הייטק כדוגמת פארק הייטק בר לב, הופכים את הצפון למקום שאין שני לו".

ראש מועצה מקומית מג'ד אל כרום מר סלים סליבי, ציין כי בשנים האחרונות יש עלייה משמעותית במספר הסטודנטים הערביים שלומדים מקצועות טכנולוגים רלוונטיים להייטק, בייחוד בקרב נשים במגזר. "רק במג'ד אל כרום אנו רואים ב-5 שנים האחרונות עליה של 600% במספר התושבים שלומדים בטכניון בהייטק בדגש על סטודנטיות המהוות כ-60%. חברות בינלאומיות שיפתחו כאן שלוחות יחזקו את עצמן עם כוח אדם איכותי שרעב לעבוד, יעצימו את האזור. בדרך זו כולם מרוויחים, החברות, העובדים וכמובן אזור הצפון. זו הזדמנות עבור כולם. בנוסף האזור מוגדר כאזור עדיפות לאומית א' אשר מקנה תמריצים והטבות לחברות ההייטק הפועלות פה".

ראש עיריית סחנין ד"ר ספואת אבו ריא, הוסיף ואמר, "בחברה הערבית יש הרבה מוחות ויש עלייה חדה במספר התלמידות שלומדות הנדסה, מתמטיקה ומדעי המחשב. שינוי שאנו מרגישים כבר בגילאים הצעירים. השבוע, עם חזרת הלימודים לבתי הספר ביקרתי באחת הכיתות למגמת פיזיקה, מתמטיקה ומחשבים, שם ראיתי כי מתוך כיתה שלמה רק 2 היו בנים והשאר בנות. זו דוגמא לשינוי החד שעוברים הצעירים והצעירות במגזר הערבי. אנו ברשות מעוניינים שהמגמה תלך ותתחזק ומעודדים את התחום באמצעות מתן מלגות, מענקים ועוד. עידוד הלמידה בקרב התלמידים מהווה פוטנציאל עשיר עבורנו ועבור המדינה, ועלינו לנצל זאת."

ראש מועצה אזורית גליל תחתון מר ניצן פלג סיכם ואמר "יש לנו פה הון אנושי קיים. חברה צעירים שמחפשים ההזדמנויות ומקומות להתפתח. ברגע שהאפשרויות פה יגדלו וחברות נוספות תגענה, השינוי יקרה באופן מיידי. האוכלוסייה המגוונת והפוטנציאל של ההון האנושי לצד השיח הפורה בין כל הרשויות והקהלים מאפשר לבנות חזון להמשך ולקיים אותו". עוד הוסיף פלג כי אחד האלמנטים המייחדים את הצפון הוא העובדה שלראשי הרשויות בגליל יש מוטיבציה לעשות, ליזום ולשנות "יש לנו רצון אדיר לקדם ולהוכיח את עצמנו. אנו מחוייבים לתושבים שלנו. והעובדה שכולנו קרובים אחד לשני גורמת לשיתוף פעולה מתמיד מצד אחד מצד שני לתחרות בריאה המביאה לחיקוי צעדים המניעים לפעולה ולרצון להצליח ולהשתדרג באופן קבוע". 

כל יושבי הפאנל הסכימו כי תעשיית ההייטק התבססה בצפון בשנים האחרונות ונמצאת עכשיו בתאוצת צמיחה. בתוך 5-10 שנים מהיום, תהיה פה תעשיית הייטק משגשגת ומובילה שתזכה ליהנות מיתרונות האקוסיסטם הצפוני ומהתמיכה והתמריצים הייחודיים לאזור, לצפון לא יהיו מתחרים.  

הפאנל בהשתתפות ראשי הרשויות בצפון, הוא הפאנל השלישי בסדרת הפאנלים ״מובילים הייטק בצפון״ של פארק הייטק בר-לב. פארק הייטק בר לב חרט על דגלו לחבר ולהפגיש את מובילי ההייטק בצפון לשיח על ההייטק, אנשי הייטק ועל המעטפת התומכת בהייטק ובעובדיו בצפון. במסגרת זו יזמו בפאר סדרת פאנלים חדשה שתעסוק בנושאי במגוון זוויות של ענף ההייטק החדשנות, והטאלנטים בצפון. בפאנלים משתתפים בכירים מהמשק הישראלי ומשוק ההייטק הגלובאלי המביאים עימם מגוון זוויות הסתכלות על שוק הייטק, ביניהן: סמנכ"לי משאבי אנוש, ראשי רשויות, משקיעים וקרנות הון סיכון, מנכ"לים, יזמים אעשר עשו פריצות דרך, סמנכ"לי פיתוח ועוד, במטרה לדון באתגרי ההייטק, יתרונות האזור והאוצר הגלום בו עבור חברות ועובדי ההייטק. סדרת הפאנלים תתקיים לאורך כל השנה בפארק הייטק בר לב ותשודר בפייסבוק LIVE של פארק ההייטק . 

למידע נוסף: https://www.barlevhightech.co.il/  או בטלפון 1-700-555-080

צילום- בר גוטהרץ Barpic
צילום- בר גוטהרץ Barpic

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here