הרשות באמצעות האגף לשירותים חברתיים החלה בגיוס מתנדבים שיסייעו בהספקת מזון, תרופות ויבצעו משימות מול אוכלוסיית חסרת ישע
נגיף הקורונה השפיע באופן ישיר על שגרת חיינו בכל ההיבטים. בעיריית מגדל העמק החליטו על מספר צעדים נוספים שיעזרו לתושבי העיר. הוקמו קבוצות וואטסאפ עירוניות בהן מועבר מידע חיוני, שידורי לייב בעמוד הפייסבוק של העירייה, תגבור כוח אדם במוקד העירוני והעברת הודעות sms עם מידע חיוני.
יוזמה נוספת הוקמה השבוע – סיירת מתנדבי קורונה. הסיירת תעניק מענה לאוכלוסייה שנמצאת בבידוד, לקשישים בודדים, מוגבלים וחסרי ישע. בין היתר מתנדבי הסיירת יספקו תרופות, מזון ועוד משימות שידרשו בהתאם לצורך. באגף ידאגו למגן ולצייד בכל מה שנדרש את המתנדבים. בכל יום יבצעו שלוש משמרות שיורכבו משלושה צוותים של שני אנשים.
אילנה פרץ עייש אחראית המתנדבים בעיר אמרה: "חוסן קהילתי נמדד בעתות משבר. העיר שלנו ידועה כעיר שופעת במתנדבים ולא בכדי זכתה מספר פעמים באות לקהילה מתנדבת. אני מזמינה את התושבים להצטרף ולהירתם למען תושבים שצריכים את עזרה".
ראש העיר אלי ברדה רענן את הנוהל בכל פוסט וסרטון בנושא משמעת קורונה והקפדה על הנחיות משרד הבריאות שעיקרן הקפדה על הגיינה אישית, המצאות בקבוצות קטנות ושמירת מרחק של שני מטר האחד מהשני ללא לחיצות ידיים, חיבוקים ונשיקות, ומי שלא חייב לצאת שישאר בבית ואמר: "אנו פועלים סביב השעון כדי לאפשר לתושבי העיר לדעת בדיוק מה קורה בזמן אמת ומהן ההנחיות. חשוב שהציבור יישמע להוראות שמופצות בכלים הרשמיים בלבד וימנע מצריכת מידע שהיא "פייק ניוז". אני מזמין את התושבים להתעדכן בצינורות הרשמיים של הרשות (פייסבוק, קבוצת וואטסאפ, מוקד עירוני והודעות sms). כמו כן, תושב שצריך עזרה כלשהי מוזמן לפנות למוקד בטלפון 106. אני חוזר ומפרגן לתושבי העיר על גילוי האחריות וסולידריות חברתית. מהמשבר הזה נצא מחוזקים, עברנו את פרעה נעבור גם את קורונה".