מרב ודינה ציונית, מובילות תהליך למידה משמעותי. צילום: דוברות המכללה
במכללה הטכנולוגית נוף הגליל מעודדים כל העת את סגלי ההוראה והמרצים להשביח את ההוראה, להשתלם ולהתמקצע.
לצד המצוינות וההישגיות אליהם מובילים סגלי ההוראה את הסטודנטים במכללה, חרתה מנכ"לית המכללה, מרב ששון אמויאל על דגלה את השבחת הפדגוגיה בקרב סגל המרצים.
מנכ"לית המכללה הטכנולוגית נוף הגליל, מרב ששון אמויאל, מעודדת את סגל ההוראה במכללה להשתלם ולהתמקצע במגוון תוכניות ייחודיות במטרה להשביח את ההוראה בלימודי ההנדסה במכללה.
בימים אלה, לאחר עבודת הכנה מקדימה, מקיפה, יסודית ומקצועית החלה לפעול במכללה תוכנית ייחודית כפיילוט ארצי להטמעת כישורי הוראה לצוות המרצים במגמת הנדסת תוכנה.
ראש מגמת הנדסת תוכנה במכללה, רון להב, המוביל עם צוות ההוראה את הסטודנטים להישגים בלימודיהם ביקש ממנכ"לית המכללה שהפיילוט הייחודי יתקיים במגמת הנדסת תוכנה, על מנת להשביח את סגלי ההוראה, לשפר הישגים ולקצור הצלחות בקרב הסטודנטים.
מנכ"לית המכללה הטכנולוגית נוף הגליל, מרב ששון אמויאל : "כולנו מעוניינים בהתמקצעות איכותית ובהישגים גבוהים של הסטודנטים.
במכללה הטכנולוגית נוף הגליל אנו פועלים בדרכים מגוונות להשגת יעד זה.
אני רואה בהכשרות מרצים, ימי עיון, ולמידת עמיתים כלי ראוי לשיפור דרכי ההוראה של סגל המרצים. יחד עם זאת, מהלכים אלה אינם מספיקים לצורך התערבות ממוקדת במטרה לייצר שינוי ושיפור בהישגים."
עוד משתפת המנכ"לית כי בפגישתה עם דינה ציונית, בכניסתה לתפקיד יועצת מה"ט בנושאי פדגוגיה, הן דנו באפשרות לקיים פיילוט ראשוני וייחודי לתוכנית התערבות ממוקדת מגמה.
מרב ודינה ציונית, מובילות תהליך למידה משמעותי. צילום: דוברות המכללה
יצוין כי עיקרי התוכנית הם, שיפור הישגים במגמה נבחרת, בניית תכנית התערבות לשיפור דרכי ההוראה בקרב המרצים המותאמת לצרכי קהל היעד, תוכנית בה יהיו שותפים, ראש המגמה, סגל המרצים והמתרגלים, דקאנט הסטודנטים.
במה"ט אישרו תוכנית הכוללת עבודת הכנה יסודית של איסוף נתונים על המרצים, על הפרופיל המקצועי והניסיון שלהם, של נתוני הסטודנטים, מידע על הציונים שלהם במקצועות עפ"י מרצה, ציונים השוואתיים במה"ט, ציונים השוואתיים בפריסה תלת שנתית, נתוני פתיחה של הסטודנטים טרם תחילת לימודים, הערכת חומרי הלימוד ודרכי ההוראה: מצגות, מערכי שיעור, מבחנים לדוגמא, וגם תצפית בשיעור וראיונות עם המרצים והסטודנטים, לצורך איתור והגדרת הקושי המרכזי.
לאחר איתור הקשיים התקיימו חמישה מפגשים. במפגש הראשון הציגה דינה ציונית את הנושא המשמעותי של שילוב עולם הרגש בלימודי ההנדסה והשפעתו על הסטודנט.
מרב ששון אמויאל: "המפגש הראשון היה משמעותי מאוד וסימן את התהליך המשמעותי הצפוי בהשבחת ההוראה של סגל ההוראה שלנו שינוי שיוביל למצוינות ולהישגים גבוהים. קיבלתי תגובות מרתקות מהמרצים שהשתתפו במפגש הראשון בזום".
המפגשים הבאים עסקו בליבה הפדגוגית של ההוראה וכללו חשיפה של שיטות הוראה וכלים להתמודדות עם המגוון הרחב והמאתגר בכיתות.