משתתפי פרויקט ל'ביטחון תזונתי' של האגף לשירותים חברתיים במגדל העמק הוזמנו לסדנה ייחודית במסגרתה למדו להכין עוגיות בריאות.
השבוע התקיימה בפעם השנייה, סדנת אפיית עוגיות בריאות במסגרת פרויקט לביטחון תזונתי של האגף לשירותים חברתיים בהובלת הרכזת דפנה חסון. במסגרת הסדנא, שהתקיימה במתחם הסדנאות של "עוגה עוגה" למדו המשתתפים להכין עוגיות בריאות, קלות להכנה מחומרים שנמצאים בכל בית. כמו כן נהנו המשתתפים מהרצאה של התזונאית זהבית גולדשטיין מקופת חולים 'מכבי' אשר הסבירה למשתתפות על ערכים תזונתיים נכונים, תחליפי מזון מועילים ואורח חיים תזונתי בריא. בסיום בסדנא בה השתתפו כ- 25 משתתפות, לקחו הבנות קופסת עוגיות מגוונת מעשה ידיהן וחוברת מתכונים בריאה.
בתכנית "לביטחון תזונתי" במגדל העמק משתתפות 243 משפחות אשר עומדות בקריטריונים שנקבעו מראש על ידי גופים ממשלתיים. במסגרת הפרויקט עוברים המשתתפים סדנאות של אוכל ואפיה, בהן הם לומדים להשתמש במוצרים מן הסל להכנת ארוחה מזינה וטעימה. בנוסף, מקיימת היחידה סדנאות בנושא תכנון פיננסי נכון ומידע בדבר זכויות. “הרבה אנשים לא יודעים מהן הזכויות המגיעות להם ופה אנחנו נכנסים לתמונה ומדריכים במגוון רחב של נושאים" מספרת הרכזת חסון ומוסיפה: "אני יושבת עם המשפחות באופן פרטני ומזינה נתונים אישיים וככה אפשר לעשו תכנון נכון. חשוב לנו מאוד שכל משפחה תקבל באופן אישי את מה שהיא צריכה". ביחידה מציינים כי לאחרונה התקיימו סדנאות לאפיית לחמים, פעילות בין אבות לבנים ועוד.