המדור לאזרחים וותיקים במגדל העמק יוזם בימים אלה סדנה ייחודית במסגרתה לומדות הסבתות איך להפוך את האוכל המסורתי שלהם לבריא יותר, מבלי שטעמו ייפגע. מעתה החריימה כבר לא שוחה בשמן והקציצות מרוסיה נאפות ולא מטוגנות.
אין אחד שלא אוהב את האוכל של סבתא. זאת עובדה. אבל מה קורה שרוצים לאכול בריא יותר? אז מעתה יכולים תושבי מגדל העמק ליהנות משני העולמות שכן במדור לאזרח הוותיק באגף לשירותים חברתיים של עיריית מגדל העמק החליטו לחשוף את הסבתות לעולם האוכל הבריא, ולהדריך אותן איך להכין את אותו האוכל הביתי המוכר והטעים שלהן בגרסה הרבה יותר בריאה וזאת באמצעות סדנה ייחודית המבקשת לקחת את המאכלים המסורתיים והאהובים מבית סבתא ולהפוך אותם, בשינוי כמה מרכיבים, למאכלים בריאים יותר.
על פי מנהלת המדור לאזרח הוותיק ברכה בן סדון לסדנה הייחודית שתי מטרות, הראשונה היא חשיבות תזונה נכונה בגיל השלישי והשנייה לסייע לסבתות להיפרד מהמאכלים המוכרים והמשפחתיים ולהפנים מאכלים חדשים, בריאים יותר. "יזמנו את הסדנה הזו בסיוע המשרד לשוויון חברתי במטרה לשמור על תזונה נכונה בגיל השלישי, תוך שמירה על האוכל המסורתי", הסבירה בן־סדון והוסיפה: "האוכל הוא לא רק מזון. הוא בעל משמעות רגשית, משפחתית, היסטורית ונוסטלגית, ולכן כשנכד מגיע לסבתא, הוא מצפה לאכול את אותו הקוסקוס שהוא רגיל אליו, ללא גרעיני חמנייה או צ'יה. ולכן בסדנה מכינים קוסקוס מלא במקום רגיל, במקום שמן רגיל משתמשים בשמן זית, וכך שומרים על המטבח המסורתי, אבל יחד עם עקרונות בריאותיים".
הסדנה מתקיימת בשלושה מועדוני וותיקים במגדל העמק כאשר כל מועדון משרת חתך אוכלוסייה שונה כגון יוצאי עדות המזרח, יוצאי אתיופיה או מועדון ניצולי שואה. סימה אזולאי כהן, הדיאטנית הקלינית שמלווה את הפרויקט, התרשמה מהתוצרים: "בכל קבוצה יש לי כ־30 נשים ומעט גברים. הם רגילים לבישול של פעם, אז בכל פעם אנחנו עושים עוד שינוי".
בסיום הסדנה יתקיים מפגש במסגרתו יכינו המשתתפים את המאכלים הבריאים שבושלו
כגון חריימה שאינו שוחה בשמן, קציצות מרוסיה שנאפו בתנור ולא טוגנו ואנג'רה אתיופית מקמח מלא ותוענק למשתתפים חוברת המאגדת את כל המתכונים והטיפים לבישול בריא שהועברו בסדנה. השבוע הגיע ראש העיר לברך את משתתפי הסדנה ואמר: "העירייה משקיעה משאבים רבים למען ותיקי העיר והסדנה הייחודית הזו מסייעת לנו לדאוג לבריאותם, תוך כדי שימור האוכל המסורתי שלהם".