הנהלת 'החברה לפיתוח הגליל' ערכה סיור מקצועי בחממה ההידרופונית 'גליל ירוק' שהוקמה לאחרונה בקיבוץ מעיין ברוך בגליל העליון, במתקן חדשני ומתקדם. המשתתפים קבלו הסבר מצוות החממה על יתרונותיה של שיטת הגידול ההידרופונית NFT, ביניהן מצע מנותק מהקרקע, החוצץ בין הגידולים לבין מזיקים הקיימים בסביבה, יכולת תפעולית בכל מקום ללא תלות באיכות הקרקע, המאפשר לגדל תוצרת חקלאית איכותית, מבוקרת, בריאה ונקייה מריסוסים. גליל אלקובי המנהל העסקי של מעין ברוך הסביר על יתרונות ההידרופוניקה המסחרית, הצוברת פופולריות רבה בארץ ובעולם, כשיטה חסכונית במים, אדמה, שטח וכוח אדם, תוך יכולת הגדלת יבול ליחידת שטח. בנוסף העבודה נוחה יחסית בגובה המתניים. בין מגוון ירקות העלים המטופחים בחממה- חסה רומית וסלנובה מסולסלת, בצל ירוק צעיר ועדין, עלי רוקולה, בזיליקום, פטרוזיליה וכוסברה.