בעמותת החסד סל"ע בעפולה, מייסודו של היו"ר ציון גבאי, חילקו השבוע לצד מנות המזון העשירות פירות, ירקות. ומיני מזון גם מספר סוגי דגים. בעקבות תשעת הימים.
נהגו בקהילות ישראל, מראש חודש מנחם אב, ועד לאחר תשעה באב שלא לאכול מאכלי בשר.
בעקבות זאת החליט יו"ר ומייסד העמותה ,ציון גבאי, להעשיר את מנות המזון של מאות הנצרכים המקבלים מידי שבוע מנות מזון עשירות במנות דג שיוכלו לאכול אותם במהלך תשעת הימים.
במוצאי שבת, ראש חודש מנחם אב, בוא מתאבלים בני ישראל בכל מקום שהם. על חורבן בית המקדש, ציון גבאי אמר :" חילקנו מאות קילוגרמים של דגים מסוגים שונים לבני תורה, לאברכים ולמשפחות הנצרכים כדי שגם בתשעת הימים יהיה מונח על שולחנם מזון ראוי ומכובד שיוכל להשביע אותם. יהי רצון שהצומות יהפכו לימי ששון ושמחה לעם ישראל כולו ולא נצטרך לאכול דגים תשעה ימים כי אם בשר ויין בשמחה ובטוב לבב".