הפרס היוקרתי ניתן כהוקרה על שיתוף פעולה וחיבור בין כלל גווני האוכלוסייה בעיר
בגאווה רבה ובהערכה עמוקה, מגדל העמק זכתה בפרס ירושלים לאחדות ישראל לשנת 2025 בקטגוריית הרשויות המקומיות. הפרס היוקרתי ניתן כהוקרה על היותה מגדלור של שיתוף פעולה וחיבור אמיתי בין כלל גווני האוכלוסייה בעיר.
את מועמדות מגדל העמק לפרס יזמה והגישה המחלקה להתנדבות והחוסן הקהילתי, כחלק מפעולתה לקידום ערך האחדות – אחד מהערכים המרכזיים שמובילים את עבודתה. ההגשה התבססה על שורה רחבה של תוכניות ויוזמות עירוניות, אשר נבנו בשיתוף פעולה של כלל מחלקות העירייה: המחלקה להתנדבות, מחלקת החינוך, אגף הרווחה, אגף הקליטה, המתנ"ס, אגף הון אנושי, עמותות וקהילות מגוונות.
הוועדה המכובדת של פרס ירושלים לאחדות ישראל ציינה לשבח את הגישה ההוליסטית של מגדל העמק, אשר הצליחה להטמיע את ערכי האחדות והסובלנות בכל תחומי החיים בעיר. חברי הוועדה התרשמו במיוחד מהמגוון הרחב של היוזמות, שהצליחו לגשר על פערים תרבותיים וחברתיים ולחזק תחושת שייכות וגאווה בקרב כלל התושבים.
המסע המרשים של מגדל העמק לעבר אחדות עירונית מופתית נשען על מגוון רחב של יוזמות מחברות: קירוב בין דתיים וחילוניים – תוכניות לימוד משותף בין תלמידי בתי ספר מזרמים שונים, מעגלי שיח והיכרות בין משפחות מרקעים שונים, גשרים בין-תרבותיים – תוכניות דו-לאומיות עם יישובי השכנים במרחב, המקדמות הבנה ושיתוף פעולה, חיבור בין עולים לוותיקים – מיזמים כמו "נשים מבשלות דיאלוג", המפגישים נשים מקהילות שונות סביב מטבח משותף, קשרים עם יהדות התפוצות – יצירת קשר משמעותי בין נוער ישראלי לקהילות יהודיות ברחבי העולם, אירועי תרבות מאחדים – פעילויות ססגוניות המשלבות מסורות שונות ומחברות בין כל חלקי האוכלוסייה. יוזמות אלו ורבות אחרות הפכו למנוע משמעותי בחיזוק ההיכרות והאמון ההדדי בעיר, ויצרו מרקם חברתי ייחודי המבוסס על כבוד הדדי וערבות הדדית.
ראש עיריית מגדל העמק, יקי בן חיים, קיבל בהתרגשות את הבשורה ואמר: "הזכייה בפרס ירושלים לאחדות ישראל היא רגע שיא עבור מגדל העמק. זהו כבוד גדול המעיד על עבודה קשה ומסירות. האחדות בעיר שלנו אינה רק הצהרה יפה, אלא מציאות חיה ונושמת, המורגשת בכל פינה".
עוד הוסיף בן חיים: "אני רואה את החיבורים האלה קורים יום יום בין התושבים, וזה ממלא אותי בגאווה עצומה. הפרס הזה שייך לכל אחת ואחד מתושבי העיר, אשר בחרו לחיות יחד בהרמוניה ובכבוד הדדי. אנו נמשיך לפעול בכל כוחנו כדי להעמיק ולחזק את האחדות הזו, כי היא הבסיס לחוסן ולשגשוג של מגדל העמק".
ההכרה הלאומית לה זכתה מגדל העמק באמצעות פרס ירושלים לאחדות ישראל מהווה הוכחה לכך שחזון של חברה משותפת ומאוחדת הוא בר השגה – באמצעות מנהיגות ערכית, מחויבות קהילתית ושיתוף פעולה הדוק בין כלל גורמי העיר.
הניסיון של מגדל העמק מוכיח שאפשר ליצור מציאות שבה פערים תרבותיים וחברתיים הופכים מחסמים לגשרים, וההבדלים בין הקהילות השונות אינם מכשול אלא מקור לצמיחה והעשרה. מודל זה הופך את מגדל העמק למעבדה חברתית מצליחה, שממנה יכולות ללמוד קהילות ורשויות מקומיות בכל רחבי המדינה.