קרדיט - Freepik

בעתיד אולי מכוניות ינהגו את עצמן ותאונות הדרכים יהפכו לחלק מההיסטוריה, אבל עד אז מדי יום אנשים רבים נפגעים בכבישים. לכל מי שסובל מפגיעות גופניות (ומן הסתם גם נפשיות) ישנה הזכות לתבוע פיצויים, וההמלצה היא לעשות זאת בעזרת עו"ד תאונות דרכים, כלומר עורך דין בתחום הנזיקין עם מומחיות ספציפית בתביעות פיצויים בעקבות תאונות. בכתבה זו תמצאו תשובה לשאלה שבכותרת, כך שתוכלו להחליט אם גם לכם כדאי לפנות לאיש מקצוע (או כמובן אשת מקצוע).

סיוע בהתנהלות מול המוסד לביטוח לאומי

מרכיב אחד בשירות של עורך דין לענייני נזיקין אחרי תאונת דרכים הוא סיוע בהתנהלות מול המוסד לביטוח לאומי. אם תאונת הדרכים התרחשה תוך כדי עבודה, או בדרך למקום העבודה (וגם ממנו הביתה), התאונה היא גם תאונת עבודה, והאדם שנפגע זכאי לדמי פגיעה למשך עד 91 ימים (בהתאם לרמת השכר שלו לפני התאונה).

בכל מקרה, אחרי תאונת דרכים שמותירה נזק קבוע ניתן להגיש תביעת נכות כללית. השירות של עו"ד תאונות דרכים כולל סיוע בהצגת חוות דעת רפואיות רלוונטיות בפני אנשי הביטוח הלאומי, וייצוד בועדות הרפואיות.

הגשת תביעת ביטוח

המרכיב השני בשירות של עורכי דין לנפגעי תאונות דרכים הוא התנהלות מול חברת הביטוח של הרכב הרלוונטי לתאונה. מחברת הביטוח ניתן לתבוע פיצויים בגין הפסדי שכר (כולל בעתיד), הוצאות שונות (גם כן הן בעבר והן בעתיד), סבל, כאב ועוד. במקרים רבים רק בעזרת עורך דין תביעות ביטוח ממצות את הזכויות של האדם, מפני שהן מסייעות לו להתייצב מול המחלקה המשפטית של חברת הביטוח בלי להיות בנחיתות. חשוב להדגיש כי הסכומים שמשלם המוסד לביטוח לאומי מקוזזים מהסכום שתשלם חברת הביטוח.

כשמחפשים עורך דין לענייני נזיקין אחרי תאונת דרכים, המפתח העיקרי לאיכות השירות הוא ניסיון. עו"ד שיקמה דהן היא עורכת דין ותיקה שמתאפיינת במחויבות מלאה לכל מי שפונה אליה לעזרה, ובפרט כשמדובר על מי שכבר שילמו מחיר יקר בתאונת דרכים.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here